Het leek een wat onwerkelijk berichtje op Twitter. Na een tweede gegeven strafschop binnen vijf minuten door arbiter Marcel Roeleveld weigerde de tegenstander van Quick Boys, Magreb ’90, even verder te voetballen. De Utrechters stonden op dat moment op een kansloze 0-3 achterstand en protesteerden op die manier tegen de beslissing. Na afloop bleek het slechts een stuiptrekking van de nummer laatst in de Derde Divisie. Quick Boys won uiteindelijk simpel: 1-4.

Het voorval dat zich voltrok na een uurtje spelen was logischerwijs ook na afloop gespreksonderwerp nummer één, ook voor doelpuntenmaker Jesse van Nieuwkerk. ,,De pingel, dat geef ik toe, was dubieus”, herinnerde de spits zich. ,,Dat zorgde voor dermate irritatie bij Magreb dat hun aanvoerder in het veld zei: ‘als het zo moet, dan hoeft het voor mij niet meer’. Daarop wilde hij met z’n team van het veld aflopen.”

De captain van de thuisploeg ging langs het veld in gesprek met z’n coach. Op dat moment had Roeleveld het duel al gestaakt. Na een blijkbaar vruchtbaar gesprek ging de wedstrijd uiteindelijk ‘gewoon’ door. Wel zonder de captain van de thuisploeg, die door zijn trainer werd gewisseld.

Yordi Teijsse bleef kalm na de gedwongen rustpauze en tekende voor de vierde goal van de wedstrijd. ,,Uiteindelijk werd het dus een makkelijke middag, maar wel heel rommelig en gek”, oordeelde Van Nieuwkerk.

De lange aanvaller van de Katwijkers opende al na een minuut of tien de score in Utrecht. Naar eigen zeggen viel een ‘rommelballetje’ voor zijn voeten en kon hij makkelijk raak schieten. Tien minuten later verdubbelde middenvelder Kenny Anderson de score.

Vlak na rust kreeg Quick Boys z’n eerste penalty van de middag. ,,Die was overigens wel terecht”, vond Van Nieuwkerk, die zag hoe z’n collega Teijsse de 0-3 op het scorebord zette. Na de curieuze 0-4 kreeg Magreb ’90 zelf nog via de penaltystip de kans om de eigen eer te redden. Dat deed de nummer laatst van de Derde Divisie, via Yasin Ouja, die daarmee de eindstand bepaalde.

,,Daarna hadden we zoiets van: inpakken en wegwezen. We waren wel een beetje klaar met de wedstrijd. Het sportpark was ook niet zo erg sfeervol. Er waren weinig mensen vanuit Magreb zelf, dus de sfeer werd vooral gemaakt door onze eigen supporters.”

En dan heb je aan Van Nieuwkerk een goede. De aanvaller die zelf wel van een feestje houdt, viert zijn goals graag samen met de eigen fans. Daardoor kreeg de van Argon overgekomen aanvaller al snel een heldenstatus in Katwijk gedurende het seizoen. ,,Mijn harde werken in het veld zien ze graag. Dat wordt omarmd door de supporters. Tegen Almere City FC liepen we na afloop naar de supporters vanwege de overwinning. Toen kreeg ik een vlag in mijn handen gedrukt. Tja, dan loop je niet zomaar weg hè”, lacht de voetballer tot besluit.

Magreb ’90 – Quick Boys 1-4 (0-2) 10. Van Nieuwkerk 0-1, 20. Anderson 0-2, 51. Teijsse (pen.) 0-3, 54. Teijsse (pen.) 0-4, 63. Ouja (pen.) 1-4

Quick Boys: Hogedoorn, Bloemendaal, Bentem, Maynard, Ravensbergen, Mahmoed (59. Hamdani), A Cohen, Anderson, Lazic (79. Gillissen), Teijsse, Van Nieuwkerk (59. Boukhari)