width=

,,Kijk om je heen, hoe alles is geregeld? Dat is toch gaaf?” Jack Honsbeek staat in de catacomben tussen de camera’s van Fox Sports en Omroep West te genieten. De trainer kijkt stiekem z’n ogen uit. ‘Dit is toch waarom ik dit vak zo mooi vind en wil uitvoeren’, zie je hem denken.

Voor de camera’s van Omroep West wordt hij nog uitgelokt om iets te zeggen over z’n toekomst. In een gesprek met journalist Jim van der Deyl. ,,We zijn rustig aan het praten. We zijn in onderhandeling en het gaat om details. Of we daar nu voor of na de Kerst uitkomen, dat maakt niet uit. De liefde komt van twee kanten.”

Ontspannen
De twee gaan glimlachend uit elkaar en geven elkaar de hand. ,,Doet-ie slim hè?”, lacht Honsbeek later, die nog niet met honderd procent zekerheid wil zeggen of hij na de winterstop nog steeds als hoofdverantwoordelijke voor de groep staat bij VVSB. Hij geniet van het spelletje en de entourage van de avond. ,,Ik heb van de week ook interviews moeten geven, ik ben eigenlijk best ontspannen.”

,,Als ik heel druk ga zitten doen, dan werkt dat ook door op de jongens. De afgelopen vier weken waren een rollercoaster. Iedereen wil wat van je. Niet alleen jij, maar ook Voetbal op Zaterdag, FOX Sports, Omroep West. Je kan het zo gek niet bedenken. Samen met mijn staf hebben we dat de afgelopen tijd prima opgepakt.”

,,Vandaag zitten drieduizend mensen naar je te kijken en staat er een camera op je gericht. Ik weet niet welke beelden ze gaan uitzenden…”

Even verderop staat ook VVSB-spits Pieter Koopman te glunderen. Z’n ogen verraden een spoor van bewondering en genot. ,,Dit is de reden dat ik naar VVSB ben gekomen”, roept hij toe. ,,Het was ook een gave week. Afgelopen dinsdag bij de training was het ontvangst met vuurwerk al super. Toen we vanmiddag hier aankwamen zag je de entourage, de camera’s van FOX natuurlijk.”

Pers
,,We merkten dat al een beetje tegen Katwijk, maar dat voelde nog meer aan als een ‘Bollenderby’. Nu merk je dat het in de achtste finales toch wat serieuzer begint te worden. Dan zie je hoeveel pers er op zo’n wedstrijd afkomt. Voor de club is het ook fijn.”

,,Maar zelf vind ik het ook super. Bij AFC heb ik mooie tijden meegemaakt. Maar dit soort wedstrijden in de Bollenstreek, daar doe je het voor. Helemaal als je kijkt hoe we de eerste wedstrijd in de voorronde van de KNVB-beker speelden tegen EVV. Toen kwamen we achter en toen had ik zoiets: ‘huh? wat is dit.’ Nadat we dat duel wonnen, merkte ik echt dat het bekeravontuur begon te leven.”

,,Anders had ik zondag al in het vliegtuig gezeten. Dat heb ik maar afgezegd.”

De ploeg ging voor het duel naar Alexander Hotel om daar gezamenlijk naar de wedstrijd toe te werken. Ook daar ziet Honsbeek de humor weer van in. ,,Lekker pastaatje en wat geitenvoer”, lacht hij hardop. Ook Koopman genoot. ,,Even lekker rustig eten, de strategie doornemen. Dan zie je maar hoe professioneel alles wordt opgepakt hier. Ze doen echt alles voor ons, het eerste elftal.”

Na het duel neemt Honsbeek nog even de tijd om de avond op zijn manier af te sluiten. Een praatje maken met de sponsoren, lekker sparren met de goedlachse journalisten en ondertussen onderhuids gewoon keihard genieten van de avond.

Beelden
,,Dat doe ik wel lekker op mijn eigen manier. Heel hard van binnen juichen of blij zijn. Maar ook vandaag (donderdagavond red.) zitten drieduizend mensen naar je te kijken en staat er een camera op je gericht. Ik weet niet welke beelden ze gaan uitzenden, maar dan heb je ook wel momenten dat je even jezelf moet inhouden. Dat is menselijk hè?”

Koopman ging na het nieuwe bekeravontuur maar eens genieten van zijn welverdiende vakantie zei hij tot besluit. ,,Anders had ik zondag al in het vliegtuig gezeten. Dat heb ik maar afgezegd. Wie had er gedacht dat we nog zouden voetballen in de winterstop? Normaal is het altijd, zaterdag klaar is zondag weg. Maar dat ging nu even niet door. Al had ik het er graag voor over.”

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)