VVSB heeft woensdag de heenwedstrijd van de halve finale van de nacompetitie nipt verloren. In Hoornaar was SteDoCo met 1-0 te sterk. Over drie dagen (op zaterdag) volgt de return in Noordwijkerhout. VVSB gaat dan proberen de opgelopen schade te repareren en  zo een ticket voor de eindstrijd te bemachtigen.

Op de Boekhorst zullen ze hopen op een herhaling van de eerste ronde tegen DOVO. Toen verloor VVSB het heenduel in Veenendaal eveneens met 1-0, maar werd in de return voor eigen publiek ruimschoots orde op zaken gesteld: 5-2.

Niet Barendrecht, maar SteDoCo
Ten opzichte van die laatste wedstrijd had VVSB elf dagen rust. Dat had alles te maken met de beslissing van de KNVB om Barendrecht vier punten in mindering te geven voor het opzettelijk weggeven van de wedstrijd tegen GVVV (3-4). Zodoende kreeg SteDoCo de vervangende periodetitel toegewezen en rekende het vervolgens over twee duels overtuigend af met tweededivisionist TEC: 4-1 en 0-2.

In Hoornaar was het halverwege 1-0 voor de thuisploeg, maar geheel conform het wedstrijdbeeld was die stand niet. VVSB kreeg kansen via Leroy George (paal) en Ricardo Kuijvenhoven (kopbal gekeerd door doelman De Fockert), maar het was SteDoCo dat toesloeg. De roodzwarten kregen een indirecte vrije trap nadat doelman Ruben Valk een terugspeelbal had opgepakt en wisten uiteindelijk via een variant en een schuiver van Joran Schroder toe te slaan: 1-0.

Aanvankelijk weinig kansen
In de tweede helft was SteDoCo dichtbij een verdubbeling van de score. Yannick Cortie kopte in de 52e minuut uit een corner op de onderkant van de lat. VVSB had zelf met Danny Bakker voor Lars Rauws aanvallend gewisseld, maar was in de eindfase niet doortastend genoeg. De bezoekers kwamen er wel regelmatig, maar het aanvalsspel bleek dan te slordig.

Zo waren de kansen aanvankelijk spaarzaam in het tweede helft. Jesse van Nieuwkerk kreeg geen kracht achter zijn inzet en Richelo Fecunda kopte vanuit een moeilijke hoek op de buitenkant van de paal. Toch volgden er in de laatste tien minuten nog serieuze mogelijkheden voor beide ploegen. SteDoCo counterde in overtalsituatie uit, maar de breedtepass was ondermaats. Niet veel later ging Bryan Iliohan 1-op-1, maar hij stuitte op de uitgekomen De Fockert. VVSB zette nog wel een slotoffensief in, maar ook schotkansen voor Bakker, Tim de Rijk en Iliohan leverden niets op.

En dus moet het zaterdag opnieuw in de return op de Boekhorst gebeuren voor VVSB. Aanvang is 15:30 uur.

SteDoCo – VVSB 1-0 (1-0)

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Wilfred van Leeuwen optimistisch richting tweeluik met SteDoCo


POPULAIRE BERICHTEN