In de eerste seizoenshelft scoorde Van Nispen-aanvaller Jeffrey van der Geest slechts één keer. In 2018 heeft de tiener (18), die over precies twee weken negentien wordt, de smaak te pakken. Ook zondag leverde hij met twee goals een belangrijke bijdrage aan de 4-1 zege op FC Rijnland. Daardoor droegen de Zilkers de rode lantaarn over aan Bernardus. Uit de vier duels die werden gespeeld in het nieuwe jaar haalde de ploeg van Rene Ras bovendien zeven punten, al twee meer dan in de hele eerste helft van het seizoen.

,,Volgens mij sta ik nu op zeven doelpunten, het gaat lekker”, vond Van der Geest, die vorig seizoen nog in de Hillegom-jeugd speelde. ,,Waar dat mee te maken heeft? Ik begin steeds meer m’n draai te vinden. In het begin was het natuurlijk lastig tussen de senioren. Bovendien was ik nog niet echt ingespeeld met het team. Dat had wat tijd nodig. Waar het ook aan lag, is dat ik voor de winterstop niet echt iemand had aan wie ik me kon optrekken.”

Leren
De jongeling doelde daarmee op iemand van wie hij iets kon leren voorin. ,,Ik heb eigenlijk sinds eind vorig jaar veel geleerd van Dick Verhoeven, met wie ik veel praat. Hij heeft de ervaring en vertelt me soms hoe ik het beste m’n loopactie kan maken. Van Mike van Haaster had ik ook veel kunnen leren, maar hij is lange tijd geblesseerd geweest. Dus dat kwam er niet echt van. Gelukkig vallen de doelpunten nu wel. In de eerste seizoenshelft heeft het bij mij toch regelmatig geknaagd. In de laatste twee jaar bij Hillegom schoot ik er namelijk ook in beide seizoenen rond de twintig in.”

,,Het duel werd even tien minuten gestaakt, omdat het wat uit de hand liep door mensen langs kant die wat zeiden. Jammer, want onderling in het veld ging het er normaal aan toe.”

Nu is hij hard op weg om boven de tien competitietreffers te eindigen. Van der Geest nam tegen FC Rijnland de 1-0 (eerste helft) en 2-0 (na rust) voor zijn rekening. ,,Het scheelde wel dat de 1-0 al binnen vijf balcontacten viel”, sprak de doelpuntenmaker. ,,Met zo’n vroege voorsprong ga je toch wat relaxter spelen.”

Gestaakt
Na de 2-0 werd het nog even spannend, omdat de bezoekers uit Leiden de aansluitingstreffer maakten (2-1). Maar na de tweede gele kaart voor een speler van FC Rijnland kon Van Nispen het duel eenvoudig uitspelen. Via doelpunten van Bren Zonneveld en Ferdi Smit liep de thuisploeg verder uit naar 4-1. Tussen de derde en vierde goal in moest een speler van Rijnland opnieuw inrukken. Dit keer door een directe rode kaart.

,,Ja, het duel werd even tien minuten gestaakt, omdat het wat uit de hand liep door mensen langs kant die wat zeiden”, aldus Van der Geest. ,,Dat is gewoon jammer, want onderling in het veld ging het er gewoon normaal aan toe. Gelukkig hebben we de wedstrijd na die ‘pauze’ gewoon uit kunnen spelen. Door deze overwinning kruipen we weer iets dichter bij de ploegen boven ons.”

Aanstaande zondag gaat Van Nispen op bezoek bij nummer vijf WVC, dat afgelopen weekend met 0-2 won op bezoek bij SV DIOS. Het thuisduel met de ploeg uit Oude Wetering eindigde eerder dit seizoen in een 2-4 nederlaag voor de formatie van Ras.