Met een reeks van acht punten uit vijf duels achter de rug, mag er langzaam weer gehoopt worden in De Zilk. Het plaatselijke Van Nispen stond lang zielloos onderaan in de Derde Klasse. Een abnormale plek voor de geelhemden, die normaliter in die competitie altijd meestrijden om een periodetitel. Tot dit seizoen. Maar de 1-1 van afgelopen zondag tegen de nummer vier van die klasse, WVC, getuigd van de wederopstanding van de ploeg van René Ras.

Doelpuntenmaker Jelle Vleugel loopt nog geen polonaise, maar is blij dat afstand gedaan is van die laatste plek. Die wordt nu bevolkt door Bernardus. ,,Helemaal onderaan staan demotiveert wel. Als we dan met elkaar over de volgende tegenstander stonden te praten, werd er vaak gevraagd: ‘hoeveelste staan die dan?’ Dan was de veelgehoorde reactie: ‘boven ons’. Je wordt een beetje cynisch van zo’n plek. Dat zijn we hier gewoon niet gewend.”

Windje mee
Maar de 1-1 tegen de nummer vier geeft de burger moed. Zeker gezien de spelopvatting van de tegenstander. ,,WVC zakte behoorlijk in, in de eerste helft. Dat verbaasde mij een beetje. Ik vond ons echt beter. We gaven bijna niks weg, maar door één onoplettendheid bij ons, kwamen we toch op achterstand. Nog voor de rust kon ik een doelpunt maken uit een vrije trap en stond het 1-1.”

,,Toch wil ik sowieso nog een seizoen door. Ik vind het gewoon nog te leuk op de club.”

Het spelbeeld veranderde, mede door de weersomstandigheden in de tweede helft enigszins. Nu was het de thuisploeg die dicteerde. ,,Zij kregen het windje mee. Het werd wat opportunistischer van hun kant. Ze schoten regelmatig uit de tweede lijn en een lobje over onze keeper ging maar net naast. Toch waren wij nog dicht bij de 1-2.”

,,De scheidsrechter had gefloten voor een penalty, zo dacht ik. Ik pakte al de bal. Maar na protesten van WVC, legde hij de bal er toch buiten. Het was een ideale mogelijkheid geweest om op voorsprong te komen. Maar al met al mochten we vrede hebben met een 1-1 bij de nummer vier.”

Omgedraaid
Het toont ook de mentale weerbaarheid van Van Nispen, na een moeilijke start van het jaar. ,,Dat komt ook omdat we weer completer zijn geworden, geblesseerde jongens keren weer terug”, legt Vleugel uit. ,,Het was bij ons de afgelopen jaren normaal dat we een goede eerste seizoenshelft draaiden en een matige tweede. Nu lijkt het andersom te gaan.”

,,Vladimir Jozic stopt nu natuurlijk ook. Hij hoort ook bij die vriendengroep.”

Voor Vleugel, die zelf ook alweer 32 is, blijft het spelletje zo aantrekkelijk dat hij inmiddels heeft aangegeven ook volgend seizoen actief te zijn in De Zilk. ,,Er is een vriendenteam op de zaterdag van VVSB, dat graag ziet dat ik ook daarheen kom. Vladimir Jozic stopt nu natuurlijk ook. Hij hoort ook bij die vriendengroep. En misschien gaat die daar in de toekomst nog wel voetballen. Dus het wordt wel steeds verleidelijker.”

,,Toch wil ik sowieso nog een seizoen door. Ik vind het gewoon nog te leuk op de club. Met de selectie gaat het lekker, met de mensen op de club zelf. En de nieuwe trainer, Roy Schulpzand, ken ik ook. Ik ben nog fit en wil zelf nog de beslissing kunnen maken wanneer ik er mee ophoud.”

Mix
Daarnaast lijkt er ook een grote rol te zijn weggelegd voor de dertiger in de huidige selectie. ,,We hebben een relatief jonge groep. Met mijn ervaring kan ik sommigen helpen en misschien wel beter maken. Ik hoop dat ze dat waarderen. Ik denk dat we een prima mix qua leeftijden hebben volgend seizoen.”

Foto: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Hillegom heeft meerdere en terugkomende problemen’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)