Dat voetballen in de Derde Klasse andere koek is dan een niveau lager ondervond promovendus Van Nispen (zat.) afgelopen zaterdag in Waddinxveen. In combinatie met een door een aantal afzeggingen zeer beperkte selectie werd de 0-1 tussenstand in de slotfase tegen de voormalige tweedeklasser, Be Fair, alsnog uit handen gegeven.

 ,,Jammer”, erkende verdediger Sven de Ridder na afloop. ,,Waar we vorig seizoen bij afwezigheid van een aantal spelers de punten wel wisten binnen te halen, is dat in deze afdeling een heel stuk lastiger. De tegenstanders zijn beduidend sterker en dat maakt het, zoals vandaag (zaterdag red.) ook bleek, een stuk lastiger. Het is nu elke week volle bak. Dat is even wennen.”

Arbiterwissel
Daar zag het aanvankelijk niet naar uit.  Zeker niet nadat de dienstdoende arbiter al na tien minuten noodgedwongen geblesseerde diende af te haken. ,,Even dacht ik nog: dat komt ons goed uit. Komen we gewoon een andere keer terug.”

Maar niet veel later was er in de persoon van oud top-arbiter Dick Jol, die bij deze wedstrijd aanwezig was, een vervanger gevonden. ,,Na deze arbiterwissel kregen we mogelijkheden om nog voor de rust op voorsprong te komen, maar dat lukte pas in de slotfase. Daarvoor had Wouter Kok de grootste daarvan gemist door vanaf de penaltystip niet raak te schieten”, haalt de Ridder het eerste bedrijf terug.

Laatste tikje
De 0-1 kwam er echter alsnog toen een vrije trap van Ivo van der Vlugt door broer Rick op de doellijn van een laatste tikje werd voorzien. Dat gegeven bezorgde de Zilkse formatie alsnog een  goed gevoel tijdens de thee.

,,Schrijf Rick maar op als doelpuntenmaker”, gunt De Ridder zijn teamgenoot de goal. ,,Hij gaf echt laatste tikje, hoewel ik er die goal heel dichtbij stond en in eerste instantie ook als doelpuntenmaker werd aangemerkt. En zo belangrijk is dat allemaal ook niet.”

,,Dat we niet even alles gingen winnen, was ons op voorhand al duidelijk.”

Na de doelwisseling draaide Be Fair de duimschroeven aan en kwam het doel van Sven van Hensbergen steeds verder onder vuur te liggen. Mede door het ontbreken van de benodigde mankracht bezweek de geel-rode defensie uiteindelijk aan de druk.

Nadat Tomas Teunisse zijn ploeg naast Van Nispen had gezet, was het Tony Warmerdam die voor de beslissende treffer tekende. De Ridder: ,,Daarna zijn we alles of niets gaan spelen. Ondanks en paar kansen zat dat er niet meer in helaas.”

Wennen
Door deze nederlaag bleef Van Nispen na vier duels steken op zes punten. Waarbij aangetekend moet worden dat de als vierde geklasseerde Zilkers het trio Soccer Boys, Be Fair en  BSC’68 door deze nederlaag verder weg zag lopen.

Een gegeven dat De Ridder niet echt verontrust. ,,We moeten nog groeien in deze nieuwe rol. Dat we niet even alles gingen winnen, was ons op voorhand al duidelijk. Nu weten we na vier duels waar we aan toe zijn. Met dat gegeven gaan we nu verder mee aan de slag.”

Be Fair – Van Nispen 2 – 1 (0-1) 44. Ivo van der Vlugt 0-1, 72. Teunisse 1-1, 80. Warmerdam 2-1

Van Nispen: Van Hensbergen, Imthorn, De Ridder, Davina, Viergever, R. van der Vlugt, Polman, Kok, Cornelissens, I. van der Vlugt, De Kok

Archieffoto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude