Het was even zoeken voor de mannen van René Ras, maar na veel mislukte pogingen is het recept voor een overwinning eindelijk in huis. Op bezoek bij Kickers’69 pakte Van Nispen de eerste zege van dit seizoen: 0-2. 

Op de vraag of de punten waren verkregen met goed voetbal, kon middenvelder Philip Mossel heel kort zijn: ‘Nee’. Strijd, passie en zakelijkheid waren de hoofdingrediënten van de overwinningsreceptuur. ,,We hebben echt keihard gevochten, maar we zijn zeker niet de betere ploeg geweest. Gelukkig hoef je dat ook niet altijd te zijn om met drie punten naar huis te gaan”, stelde Mossel.

De 19-jarige Zilker kreeg zelf zondag zijn tweede basisplaats in de hoofdmacht. ,,Vorige week maakte ik mijn debuut. We verloren, dat was jammer, maar ik speelde zelf wel lekkere wedstrijd. Ik was blij dat ik tegen Kickers mocht blijven staan.”

Beloning
De jongeling beloonde in Leimuiden het vertrouwen dat hij van Ras gekregen had met een doelpunt. ,,Het voelt goed om meteen van waarde te zijn. En het is toch ook een soort jeugddroom om voor het eerste te scoren. Als klein mannetje in de jeugd zag je die gasten altijd spelen, toen wilde ik daar ook meespelen en scoren. Dat is vandaag gelukt.”

,,Het was een heerlijk countertje. Ik kreeg een goede pass van Jelle Vleugel, ik nam de bal mee van buiten naar binnen en ik legde hem in de verre hoek. Prima doelpunt.”

,,Dat René er volgend jaar mee zou stoppen kwam eigenlijk voor ons niet echt als een verrassing.”

De 0-2 van Mossel vlak na rust gaf de Zilkers wat ademruimte. Voor de thee had Jeffrey van der Geest de score geopend. ,,We maakten op precies het goede moment de tweede. Hij kon eigenlijk niet lekkerder vallen. We kregen echt het vertrouwen dat we hem over de streep gingen trekken.”

Opvallend was dat de Zilkse ploeg de eerste driepunter pakte daags nadat trainer Ras had aangekondigd af te zien van zijn doorlopende contract voor volgend jaar. Misschien was er sprake van een ‘mini-schokeffect’ bij Van Nispen, al vond Mossel dat toch een beetje ver gaan.

,,Dat René er volgend jaar mee zou stoppen kwam eigenlijk voor ons niet echt als een verrassing. Met alle respect voor de trainer natuurlijk, want hij doet het verder prima. Alleen heeft hij drie goede seizoen gekend en gaat het nu wat minder. We moeten er dit seizoen nog wat van maken. Daarna is een nieuwe frisse wind misschien wel voor iedereen goed en dat ziet René dus zelf ook zo.”

Herhaalrecept
Dat er van dit seizoen nog wat te maken valt, is volgens Mossel niet meer dan logisch. Elke week een herhaalrecept van de overwinning op Kickers’69 en het moet goed komen volgens de doelpuntenmaker. ,,Hoe we tegen Kickers speelden, zo kunnen we tegen iedereen spelen. We moeten het altijd al hebben van onze werklust, als we dat kunnen combineren met scherpte voor de goal, dan gaan we nog wel stijgen. Daar beginnen we volgende week tegen Altior gewoon mee.”

Foto: Theo van Gijlswijk
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '9720.00Kagia
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)