Na drie competitiewedstrijden is het Van Nispen (zondag) nog niet gelukt om een overwinning binnen te hengelen. Het duel met staartploeg SJZ bleef steken op 2-2. Een terechte uitslag gezien het verloop van de wedstrijd, vonden ook doelpuntenmaker Bren Zonneveld en SJZ-coach Ludo Pistorius. Beiden konden wel leven met het ene punt.

Beide ploegen hunkerden naar de eerste overwinning. Zonneveld, maker van twee doelpunten aan Van Nispen-zijde, verzuchtte na afloop van de wedstrijd: ,,Dan maar volgende week, want dan beginnen we gewoon weer op nul.”

Van Nispen-trainer René Ras moest het een en ander schuiven in zijn elftal. Zo stond Bart Duivevoorde in de spits, omdat Mike van Haaster nog niet blessurevrij is. Op de linksbackpositie stond Nick van Westerop geposteerd. In de tweede helft schoof Ras Westerop naar het centrum op wat gelijk zijn effect weergaf.

SJZ was niet gekomen voor een punt. Dat had Pistorius zijn manschappen ook duidelijk meegegeven voorafgaande aan de wedstrijd. ,,Ik wil passie, strijd en mentaliteit zien vandaag. We hebben wat recht te zetten na de slechte wedstrijd tegen WVC. Het wordt tijd dat we een driepunter gaan binnen halen”, uitte de oefenmeester vol zelfvertrouwen.

Stootkracht
De ploeg van Ras kon niet imponeren in de eerste helft. De mogelijkheden om tot scoren te komen waren op één hand te tellen. Spits Duivenvoorde werd sporadisch bediend. De stootkracht ontbrak bij De Zilkers om met een simpele een-twee of een goede corner de Zoeterwoudse verdediging te ontrafelen. Na een half uur werd Duivenvoorde eindelijk goed bediend, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Aan de andere kant van het veld was meer te beleven door het dwingende veldspel van SJZ. Vooral Marc Griffioen en de geslepen Hans Coret namen het team uit Zoeterwoude-Dorp op sleeptouw. Het was dan ook aan Van Nispen-doelman Tom van Maris te danken dat zijn ploeg schadevrij bleef na pogingen van het tweetal.

,,Ik heb niet een van mijn beste wedstrijden gespeeld. Dan moet je proberen om hard te werken voor de ploeg.”

Van Maris pareerde vlak erna ook nog een schitterende stiftbal die hij met veel elan onschadelijk maakte. Luttele minuten voor rust leek de formatie van Ras toch de leiding te nemen door Patrick Frumau, maar zijn inzet ging net naast. Prompt erop schoot Coret buiten de zestien meter raak: 0-1. Pistorius had zijn zin en ging opgewekt de rust in.

Herboren
In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Een herboren Van Nispen gaf gelijk vol gas en drukte SJZ achteruit de stellingen in. Binnen twee minuten stond het 1-1 door Zonneveld die op schitterende wijze een vrije trap achter Niels van Diemen schoot. Lange tijd dicteerde de ploeg van Ras op zoek naar de 2-1. Duivenvoorde kreeg die kans maar Van Diemen stond paraat.

De equipe van Ras verschafte zich veel kansrijke momenten en nam ruim een kwartier voor tijd de leiding. Weer was het Zonneveld die uit een voorzet van Dick Verhoeven raakkopte: 2-1. De strijd leek gestreden maar SJZ kwam ijzersterk terug. De behendige Griffioen was zes minuten later trefzeker. Eerst was Van Maris nog de reddende engel maar in de rebound sloeg de Zoeterwoudse aanvaller keihard toe 2-2.

In de slotfase werd het duel nog zeer spannend. Beide ploegen namen geen genoegen met een gelijkspel. Met kunst en vliegwerk bleef de 2-2 op het scorebord staan na een matige wedstrijd.

Doelpuntenmaker Zonneveld was ontevreden met het resultaat. ,,Ik had nog een derde goal moeten maken. Dat ik twee keer scoor is meegenomen. Ik heb niet een van mijn beste wedstrijden gespeeld. Dan moet je proberen om hard te werken voor de ploeg.”

Van Nispen-SJZ 2-2 (0-1). 43. Coret 0-1, 47. Zonneveld 1-1, 72. Zonneveld 2-1, 78. Griffioen 2-2.

Van Nispen: Van Maris, Pompe, (47. De Groot), Van der Linden, Westerop, Zonneveld, Frumau, Vleugel, Meiland, Verhoeven, Zonneveld, Duivenvoorde (70. Smit).