Teylingen heeft een punt overgehouden aan een de confrontatie met Laakkwartier (1-1). In een wedstrijd waarin de Sassenheimers amper een kans wisten te creëren, maakte spits Sepehr Safi wel de 1-0. Laakkwartier wist vlak voor tijd via Hafid Laari de verdiende 1-1 binnen te tikken. Een typische wedstrijd die geen winnaar verdiende.

Dat vond ook middenvelder Dani Hoogkamer na afloop van het matige duel. ,,De eerste helft was al heel mak van beide kanten, wat resulteerde in nul kansen. De tweede helft was er in ieder geval meer strijd, maar zonder goed voetbal. De weersomstandigheden, met veel regen en harde wind, maakten het ook erg lastig om te voetballen.”

,,De 1-0 kort na rust kwam eigenlijk ook uit het niets en was een beetje gelukkig. Helaas konden we dit niet tot het einde vasthouden. Vanuit een afgeslagen corner konden zij de 1-1 gemakkelijk achter onze keeper, Wessel Zonjee, schieten. Een terechte uitslag denk ik, want we verdienden niet te winnen tegen Laakkwartier.”

Nieuwkomer
Teylingen, startend met dezelfde elf als vorige week, wisselde kort na rust twee keer. Dirk Zwetsloot en nieuwkomer Ilias El Ghamarti kwamen in de ploeg voor Sam Witkamp en Mike van der Zon. El Ghamarti, afkomstig uit Almere, liet zien over kwaliteiten te beschikken, maar grossierde zondag in balverlies.

De goal van Teylingen kwam kort voor de wissels tot stand uit een indirecte vrije trap die voor de voeten kwam van Safi en die alweer zijn vierde treffer liet aantekenen in twee wedstrijden. Laakkwartier drong aan sinds de 1-0 en in het slot van de wedstrijd was Laari attent bij een voorzet vanaf de zijkant.

Oliveo
Hoogkamer was over het algemeen tevreden met het gelijkspel, maar ontevreden over het behaalde niveau. ,,Ik speelde zelf ook niet top. Ik verwacht dit seizoen meer van waarde te kunnen zijn in de opbouw naar voren toe. Nu stond ik overigens iets aanvallender.”

Volgende week speelt Teylingen wederom een thuiswedstrijd. Dan neemt de ploeg van Martijn Lagendijk het op tegen Oliveo uit Pijnacker. ,,Ik heb er nog weinig tegen gespeeld. Zij hebben net als wij vier punten uit twee wedstrijden, dus ik denk dat het een gelijkwaardig potje gaat worden. Maar eigenlijk is het nog vrij lastig om te zeggen welke tegenstander sterk is en welke minder. Al moeten we voor mijn gevoel nog wel de sterkere tegenstanders treffen in deze Tweede Klasse.”

Teylingen – Laakkwartier 1-1 (0-0) 48. Safi 1-0, 83. Laari 1-1

Teylingen: Zonjee, Vooijs, Van den Nouland, Driessen, Heemskerk, Rodenburg, Van der Zon (49. Zwetsloot), Hoogkamer, Gorter (63. Dofferhoff), Safi, Witkamp (49. El Ghamarti)

Tekst: Koen van der Vlugt