Een blik op de ranglijst in de Derde Klasse A en iedereen bij Van Nispen zal toch minimaal een week lang met een blij gezicht rondlopen. Na de moeizame zege op Stompwijk ’92 (3-4) staat de ploeg toch echt bovenaan met achttien punten uit negen duels. Maar omdat ze een soortgelijke weelde de afgelopen twee seizoenen ook rond dit tijdstip kenden in De Zilk, is er van een hosanna-stemming nog zeker geen sprake, stelt Jelle Vleugel.

Oké, de afgelasting van koploper KDO hielp de ploeg een handje. Bij winst op hekkensluiter MMO was die ploeg weer een puntje boven de geel-roden gekropen. Maar als telt niet in het voetbal. ,,Het is superleuk voor de groep. En we hebben het ook echt gezellig gehad gisteren”, beschrijft Vleugel het gevoel binnen de selectie. ,,Maar we zijn er niet heel erg mee bezig. De doelstelling was top vier en een periode. Daar verandert niets aan. De verschillen zijn daarvoor nog te klein.” Vleugel baseert zijn uitspraken ook op voorgaande jaren. ,,Daarvoor zijn we de laatste jaren na de winterstop te wisselvallig geweest.”

We stonden twee seizoenen geleden lang tweede, maar eindigden uiteindelijk nog als zevende. Vorig seizoen hetzelfde verhaal, en konden we in theorie nog degraderen. Dus het is zaak om dat niet te laten gebeuren.”

Van Nispen leek op een gemakkelijk zege af te stevenen in Leidschendam-Voorburg. Halverwege het eerste bedrijf stond er al een 0-2 voorsprong op het bord. Eerst was het Dick Verhoeven die al na twee minuten een voorzet van Vleugel bij de tweede paal binnen kopte. Diezelfde Verhoeven moest daarna geblesseerd aan zijn enkel het veld verlaten, maar zijn vervanger, Bren Zonneveld, was direct van waarde door de fraaie 0-2 voor zijn rekening te nemen. ,,Bren legde een lange bal van Nick van Westerop mooi weg. Een prima goal.”

Dick Verhoeven-Stompwijk-VanNispen Dick Verhoeven kopt Van Nispen in de 2e minuut al naar een 1-0 voorsprong

Maar wie dacht dat Van Nispen op z’n gemak een grote uitslag zou gaan neerzetten, kwam flink bedrogen uit. Met de rust stond het opeens weer gelijk: 2-2. ,,Eigenlijk uit het niets. Eerst schiet hun nummer tien een mooi afstandsschot erin en vlak voor het rustsignaal wordt er een bal hoog ingebracht en via via valt de bal achter Tom van Maris.”

Toch was de formatie van René Ras niet heel erg van slag. ,,We speelden niet onaardig. We kregen ook nog wel wat kansjes na de 0-2. Als je dan de derde maakt, is helemaal klaar.”

Doelman Van Maris was al geklopt, maar kreeg op de lijn redding van Rick Witteman.

Aan het spelbeeld veranderde na rust niet heel veel. Van Nispen was wel de bovenliggende partij, en kwam door zijn topscorer Mike van Haaster op 2-3. De spits, die uitstekend in vorm is de laatste weken, ronde een solo goed af met zijn achtste treffer van het seizoen. Vleugel zelf leek een kwartier voor tijd het duel in het slot te gooien. ,,Mike gaf een voorzet en ik schampte hem net met m’n knie. Via een verdediger en de keeper die wat aan het grabbelen was, verdween de bal in het netje”, lacht de middenvelder nog na.

Van Nispen bleek hardleers want in de slotfase werd het opnieuw spannend. Weer werkte de ploeg een bal niet lekker weg en in de kluts werd de bal binnengewerkt: 3-4. ,,En dan wordt het toch weer billenknijpen. Het scorebord bleef ook lang op negentig minuten staan. De scheids trok veel tijd bij.” Dat werd de koploper bijna fataal. De laatste bal die werd ingepompt kwam op het hoofd van een speler van de thuisploeg terecht die de bal richting doel kopte. Doelman Van Maris was al geklopt, maar kreeg op de lijn redding van Rick Witteman.

,,Het was qua spelbeeld wel terecht, maar het had zomaar gelijk kunnen zijn”, besefte Vleugel. ,,Het zat net ‘effe’ mee.” Dat is misschien het geluk van de koploper.

Foto’s: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)