Meegereisde supporters uit Noordwijkerhout waren vooral nieuwsgierig tijdens Kozakken Boys – VVSB. Nieuwsgierig hoe VVSB een turbulente week had verteerd. Nieuwsgierig naar de speelwijze van het vlaggenschip in het post-Serbonytijdperk. De antwoorden werden gedeeltelijk gegeven. Giovialli Serbony wordt gemist, dat is duidelijk, maar VVSB hield zich in Werkendam vrij gemakkelijk staande: 2-2.

Het afgelopen jaar was het vooral hosanna als het over de tweededivisionist ging. Een bekersucces, plaatsing voor de Tweede Divisie: de vlag kon uit. Maar in één week kreeg de Noordwijkerhoutse club twee moeilijke casussen op het bord. Spits Serbony werd om disciplinaire regels geroyeerd en nieuwkomer Mo El Osrouti werd bij diens club, Quick Boys, ook op staande voet ontslagen. Na een goed gesprek, waarin beide partijen elkaar diep in de ogen hebben gekeken, vindt die transfer gewoon doorgang.

Het is voor een selectie een ongrijpbare bijkomstigheid, maar het kan niet anders dan dat het de spelers heeft beïnvloed in de afgelopen dagen. Aanvoerder Vladimir Jozic kon zich er ook niet aan onttrekken. De middenvelder kreeg whatsappjes van vrienden en werd in het dorp aangeklampt. Iedereen wilde het verhaal weten.

,,Kijk, we hoeven niet onder stoelen of banken te schuiven dat ‘Gio’, zeker in de vorm waarin hij nu verkeerde, een meerwaarde was voor de ploeg.”

,,We hebben met z’n allen op het trainingskamp afgesproken geen mededelingen te doen. Dat is het beste voor alle partijen.” Het verhaal in Noordwijkerhout is duidelijk. De kaken blijven op elkaar. Maar het is de selectie niet in de koude kleren gaan zitten. ,,Het is klote wat er gebeurd is. Het is ook raar en dat zal ook nog wel eventjes zo zijn. ‘Gio’ zit er niet pas een half jaartje bij. Er is veel gesproken de afgelopen week. Het is een vervelende situatie voor de club, de groep en hemzelf. Helaas kunnen we er niks meer aan doen.”

Ook op het veld is het logischerwijs nog even zoeken naar de juiste balans. Hoewel zijn waarschijnlijke opvolgers, Tomas Tavilla en Guido Pauw, al meerdere wedstrijden speelden in het eerste van VVSB, zullen de automatismen met Serbony worden gemist. ,,Kijk, we hoeven niet onder stoelen of banken te schuiven dat ‘Gio’, zeker in de vorm waarin hij nu verkeerde, een meerwaarde was voor de ploeg. Maar ik denk dat Tomas Tavilla en Guido Pauw, die dan invalt, het vandaag allebei goed hebben gedaan. Dat biedt perspectief voor de toekomst.”

Positiewisseling
Tavilla begon tegen Kozakken Boys in de spits, maar naarmate de wedstrijd vorderde, werd duidelijk dat hij zijn positie regelmatig wisselde met collega-aanvaller Maikey Parami. De Noordwijkerhouters hadden het ‘geluk’ dat de beide heren op dreef waren. Tavilla bediende de rappe Parami bij de openingsgoal, die alleen voor doelman Jesper Hogedoorn – volgend jaar Quick Boys – onhoudbaar binnen schoot.

In de tweede helft was het weer Parami die zijn directe tegenstander, Wesley Pollemans, te snel af was. Deze keer schoot hij op de benen van Hogedoorn, maar gaf daarmee Tavilla een niet te missen rebound. Tussendoor had Kozakken Boys twee keer op schitterende wijze gescoord. Niet dat de thuisploeg VVSB in de houdgreep had, maar op dat moment waren de beide goals van Kozakken Boys terecht.

Halverwege de eerste helft viel een voorzet van Ahmad Mendes Moreira pardoes in de goal achter Ruben Valk, en vlak voor rust schoot Jeffrey van Nuland uit een corner van randje zestien schitterend raak: 2-1. Het was op dat moment al de derde poging van de verdediger van afstand. Een doorn in het oog van coach Wilfred van Leeuwen. ,,Dat is gewoon slecht en dat heb ik de jongens ook verteld. Je mag hem niet drie keer in een wedstrijd vanuit een corner laten inschieten.”

,,Misschien de ene week de één en de andere week de ander. En misschien gaat er één spelen die er nooit meer uit gaat.

De oefenmeester toonde zich verder tevreden over de weerbaarheid van zijn ploeg na een week van uitersten zoals hij het zelf benoemde. ,,We hebben een hoop moeten schakelen afgelopen week. Vandaag is de laatste keer dat ik wat zeg over ‘Gio’ en Mo. De ploeg heeft het prima opgepakt. Het is belangrijk dat we een punt pakken.”

Vragen
Toch blijft de vraag staan wie de erfenis van Serbony op gaat pakken, maar daar kon ook trainer Van Leeuwen nog geen passend antwoord op vinden. ,,Dat weet ik nog niet”, geeft de oefenmeester toe. ,,Ik heb tegen de hele groep gezegd dat Guido en Tomas de twee zullen zijn die de positie gaan opvullen. Misschien de ene week de één en de andere week de ander. En misschien gaat er één spelen die er nooit meer uit gaat. Ik weet het niet.”

,,Die jongens zijn er allebei voor de kerst drie tot vier maanden uit geweest, dan moet je afwachten hoe het gaat. Als ik Tomas zag spelen vond ik ‘m in de eerste helft ongelukkig, maar pakt hij het in de tweede helft goed op en Guido viel prima in. Ik ben tevreden over de jongens.”

Kozakken Boys – VVSB 2-2 (2-1) 8. Parami 0-1, 33. Mendes Moreira 1-1, 40. Van Nuland 2-1, 68. Tavilla 2-2

VVSB: Valk, Fecunda, Zwart, Van der Slot, Vijlbrief, Jozic (70. Ruigrok), De Rijk, Van Niel, Bekooij, Tavilla (70. Pauw), Parami

De samenvatting van de wedstrijd is hier te vinden

Archieffoto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen