Toen Lovette Felicia afgelopen zomer binnenkwam bij VVSB had hij als doel om door te breken als buitenspeler op De Boekhorst. Ondanks de matige resultaten van de Noordwijkerhouters kwam Felicia maar niet in de ploeg en dus bleef een definitieve doorbraak uit. De aanvaller, die overkwam van Jong Sparta Rotterdam, besloot zelfs te vertrekken bij de tweededivisionist. Volgend seizoen gaat hij spelen voor RKAVV. Toch lijkt de buitenspeler de laatste weken weer op te krabbelen. Dat doet hij alleen niet op zijn oude vertrouwde positie. 

De oud-jeugdspeler van Te Werve werd de laatste weken door hoofdtrainer Eric Meijers op het middenveld gezet en dat bleek een succes. In vier wedstrijden scoorde hij drie keer en dus toonde hij eindelijk zijn waarde voor de paars-gelen. Na lang wachten werd het geduld van de vertrekker eindelijk beloond.

Als vanouds
,,Dat ik de laatste weken veel speel, doet mij goed”, steekt Felicia van wal. ,,Het is fijn om met mijn goals een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het team.” In de wedstrijden tegen Jong Almere City (2-0 winst), FC Lienden (6-2 winst) en HSV Hoek (2-3 winst) was de tot middenvelder omgeturnde aanvaller steeds belangrijk met een treffer. Toch is de positie op het middenveld geen vreemde voor hem.

,,Ik moest lang wachten op mijn kans, maar op het belangrijkste punt van het seizoen sta ik er eindelijk in.”

,,Ik heb in de jeugd van de D-tjes tot de B-tjes ook op deze positie gespeeld. Daardoor wist ik wel wat ik kon verwachten. Ik moet wel toegeven dat het weer even wennen was, toen ik er weer eens stond. Het was even aanpoten, maar na een paar keer op rij daar weer te hebben gespeeld, voelt het weer als vanouds.”

Door de blessures van Wesley Goeman, Frans van Niel en Mitchell Theuns moest Meijers improviseren. Zodoende kwam hij bij Felicia uit. Op het middenveld toont hij zijn waarde met goals, maar dat is volgens hem niet het enige wat hij kan toevoegen op die positie. ,,Ik ben een speler die een man-meer-situatie kan creëren met mijn actie en snelheid. Ik ben snel aan de bal, dus dat helpt mee. Daarnaast is het voor mij ook veel makkelijker als ik voor de goal ben. Als buitenspeler moet je goed voor de goal komen, maar vanuit het middenveld duik je op betere posities op. Het is een kwestie van timen.”

Belangrijkste punt van het seizoen
Door de positiewisseling is Felicia zelfs gaan nadenken over zijn toekomst als speler. Daar waar hij eerst zich volledig op de flanken richtte, heeft hij er nu een optie bij. ,,Het maakt mij niet uit waar ik sta, als ik maar speel. Ik zal niet zeggen dat mijn voorkeur niet voorin ligt, maar deze positie biedt mij nog meer opties.”

,,Het is jammer hoe het is gelopen, want ik had graag meer willen laten zien bij VVSB. Ik had het idee dat ik meer kon brengen.”

,,Ik moest lang wachten op mijn kans, maar op het belangrijkste punt van het seizoen sta ik er eindelijk in. Ik vind dat ik het naar behoren doe. Zeker gezien het feit dat ik lang niet heb gespeeld. Daarnaast heb ik het idee dat ik mezelf ontwikkel. Met name in de duels ben ik slimmer en sterker geworden. Dat ik nu weer speel doet me goed.”

Dat de twintiger aan het einde van het seizoen in de basis is gekomen, verandert niets aan zijn situatie in Noordwijkerhout. Komende zomer stapt Felicia over naar RKAVV en spijt heeft hij niet van die keuze. ,,Het is jammer hoe het is gelopen, want ik had graag meer willen laten zien bij VVSB. Ik had het idee dat ik meer kon brengen. Gelukkig kan ik dat op dit moment wat beter laten zien.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook:Meijers rekent zich nog niet rijk na winstpartij in Hoek (plus audio en video)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)