Bob van der Vlugt maakte zondagmiddag z’n rentree in het eerste elftal van Teylingen. De routinier, die ruim een jaar geleden een stapje terug deed en in het tweede elftal speelt, hielp trainer Marc van Wonderen tijdelijk uit de brand. Die zit met een krappe selectie na een vervelende kruisband-/ meniscusblessure voor Raymond Dolieslager. De aanvoerder liep de kwetsuur afgelopen dinsdag op tijdens de training.

Hoe lang Dolieslager uitgeschakeld is, hangt af van de MRI die binnenkort zal volgen. Bij slecht nieuws is de captain half oktober al klaar met het nog prille seizoen. Verder was Tom van der Vlugt geschorst en in zijn plaats stond Melvin van der Krogt.

Teylingen nam het thuis op tegen RKDEO. De bezoekers hadden in drie wedstrijden al zeven punten vergaard en lieten zien dat dit niet voor niets geweest is. Met name voorin en aanvallend op het middenveld was er veel snelheid en individuele kwaliteit te vinden.

Een te korte terugspeelbal leidde bijna de vroege 0-1 in, maar aan de andere kant was het Mark van der Vlugt – acterend als valse spits – die de 1-0 had moeten maken na een goede voorzet van Pascal de Ridder. Het zou een voorteken zijn van een wedstrijd met een open karakter en waar twee ploegen negentig minuten lang het publiek wisten te boeien.

,,Gogme heb je of heb je niet, dat kun je niet trainen.”

Vanuit een corner was het middenvelder Lasse van Wijk die de bal met de borst controleerde en de 1-0 binnenschoot. De voorsprong was echter van korte duur. RKDEO-aanvoerder Rob van Hagen, de stilist van de Nootdorpers, kopte vanuit een hoekschop, geheel vrijstaand, raak: 1-1.

Na geklungel achterin bij Teylingen mocht Van Hagen aanleggen voor vrije trap op de rand van de ‘zestien’. De korte aanloop verraadde een bal over de muur en zo geschiedde: 1-2. Na de rust kreeg de thuisploeg een penalty nadat Jaap Zwetsloot gevloerd werd. Broer Dirk schoot feilloos de 2-2 binnen.

Strafschop
Lang genieten was ook hier niet aan de orde want een, op het oog, matige voorzet werd verkeerd ingeschat en dat zorgde ervoor dat Tommy Simonis de bal wel heel gemakkelijk (via het been van Dirk Zwetsloot) binnen kon tikken: 2-3.

Nadat ook Van Wijk onreglementair werd gestuit in het strafschopgebied was het andermaal Dirk Zwetsloot die de 3-3 vanaf elf meter binnenschoot. Het slotakkoord was voor de man van de wedstrijd. Miro Acimovic was iets te gretig in eigen zestien en nam teveel risico in een sliding.

De leidsman was onverbiddelijk en wees voor de derde keer naar de stip. Van Hagen wist daar raad mee en schoot de winnende 3-4 raak. RKDEO was in het slot de gevaarlijkste ploeg met drie goede kansen voor Hayden Bergen. Daar tegenover stond slechts een kopballetje van Van Wijk in de blessuretijd. Dat was het enige wat Teylingen kon brengen in de slotfase.

Gogme
En zo wil het in thuisduels nog niet echt vlotten voor de Sassenheimers. In het eerste thuisduel werd het 3-3 tegen DSOV en zondag dus 3-4 tegen RKDEO. Twee spectaculaire wedstrijden, met zes gemaakte goals en slechts één punt.

Waar normaal gesproken drie thuisgoals per wedstrijd voldoende zouden moeten zijn voor twee thuiszeges, is dat bij Teylingen niet het geval. ,,Gogme heb je of heb je niet, dat kun je niet trainen”, aldus trainer Marc van Wonderen, doelend op de vier tegengoals.

,,Ik vond het hartstikke leuk vandaag en ik help wanneer de nood er is, maar dit was wel van tijdelijke aard.”

,,Dat was enorm zonde vandaag, we misten de ervaring om zo’n wedstrijd als dit te voorkomen. Zeker bij drie van de vier goals maakten we verkeerde beslissingen. We creërden wel een hoop, dus dat was positief.”

Rentree
Bob van der Vlugt keek met gemengde gevoelens terug op z’n rentree: ,,We hadden zeker een puntje kunnen pakken. Het eerste half uur hebben we sterk gespeeld en veel kansen gehad. RKDEO kwam er daarna beter in, maar de tegengoals waren onnodig.”

,,Na de rust kon het alle kanten op, al werd RKDEO wel steeds gevaarlijker.” Op de vraag of Van der Vlugt het seizoen afmaakt in het vlaggenschip is hij stellig: ,,Ik vond het hartstikke leuk vandaag en ik help wanneer de nood er is, maar dit was wel van tijdelijke aard.”

Teylingen – RKDEO 3-4 (1-2) 23. Van Wijk 1-0, 31. Van Hagen 1-1, 42. Van Hagen 1-2, 51. D. Zwetsloot (p) 2-2, 58. Simonis 2-3, 65. D. Zwetsloot (p) 3-3, 76. Van Hagen (p) 3-4

Teylingen: Zonjee, Vooijs (46. Acimovic), Van den Nouland, B. van der Vlugt, Van Beek (63. Ritzen), D. Zwetsloot, Van Wijk, M. van der Krogt, De Ridder, M. van der Vlugt, J. Zwetsloot.

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude