Tom Noordhoff verruilt na dit seizoen Ter Specke voor de blauwe kant van de Westmaat. De 27-jarige middenvelder laat in een reactie aan VIDB weten blij te zijn met de stap, maar benadrukt ook het lastig te vinden om het Lisse-boek te gaan sluiten. “Ik heb het altijd super naar mijn zin gehad bij FC Lisse, maar op dit moment is Spakenburg voor mij een mooie stap vooruit.”

De interesse voor Noordhoff werd al vroeg in het seizoen concreet. Al in september gooiden meerdere verenigingen bij hem een balletje op. De Haarlemmer wil de namen van de geïnteresseerde clubs liever voor zichzelf houden, maar kan wel bevestigen dat het om meerdere Tweede Divisie-clubs gaat. Noordhoff had dus volop keuze, maar hakte pas enkele dagen terug definitief de knoop door.

“Deze week had ik echt in mijn hoofd, ik ga het gewoon doen”, vertelt hij over de interesse van Spakenburg. “Ik heb er wel even over moeten nadenken, heb met Lisse ook echt goede gesprekken gehad en heb altijd geprobeerd open kaart te spelen. Ik vind Lisse een geweldige club, met veel fijne mensen. De uitstraling wordt steeds beter, zeker ook met de nieuwbouw.”

“Ze hebben echt hun best gedaan om mij te behouden, en dat waardeer ik, maar voor mij komt Spakenburg nu op het juiste moment. Spakenburg speelt al langer in de Tweede Divisie en is als club een stukje verder. Ik zie het als een mooie nieuwe uitdaging, die past bij mijn ambities om voor de prijzen te spelen, zoals ik de afgelopen jaren ook bij Lisse heb mogen doen.”

Geen tweede keer nee
Noordhoff werd overtuigd tijdens zijn contact met Spakenburg. “Het waren gewoon normale mensen, zoals ik zelf ook ben, die mij een warm gevoel gaven. Ze hebben meerdere keren uitgesproken mij graag te willen hebben en hebben me ook de tijd gegeven om een keuze te maken. En het is natuurlijk ook wel uniek dat zo’n grote amateurclub twee keer voor je komt. Vorig seizoen had ik nog nee gezegd, omdat ik net met mijn bedrijfje was gestart en omdat we met Lisse in de promotierace waren. Dat is geen foute keuze geweest, want uiteindelijk zijn we kampioen geworden.”  Naast het voetbal heeft Noordhoff een eigen bedrijf in coaching en training voor jonge spelers: T.O.M. (Talent Ontwikkeling Mindset) Training & Coaching.

‘Wat voor mij vooral belangrijk is, is dat ze een beleid hebben uitgestippeld, waarbij ze net als bij Lisse echt verzorgd en aanvallend voetbal willen spelen.’

Met die promotie is het voorlopige plafond, althans voor de korte termijn, bereikt voor FC Lisse. “Je kunt niet verwachten dat als je promoveert je het seizoen erop direct in aanmerking komt voor het kampioenschap of zelfs de top vijf. Dat is onmogelijk, op structurele basis dan. Lisse werkt met een iets kleiner budget en investeert volgens het beleidsplan in de jeugd. Ik denk dat als wij dit jaar handhaven we het super goed hebben gedaan. Ik hoop dat de club stappen kan blijven maken, straks ook met de nieuwbouw, en als het aan mij ligt gebeurt dat nog dit seizoen. Het is pas november en ik wil erg graag goed afsluiten.”

Voorkeur voor spelers met diepte-loopacties
Een kleine twee jaar terug zei Noordhoff in een eerder interview met VIDB graag met lopende mensen te spelen. “Ik ben zelf een passende speler en heb voor mij voetballers nodig die loopacties in de diepte maken en de bal graag  willen hebben.” Nu heeft Spakenburg met Floris van der Linden, Vince-Gino Dekker en Luuk Admiraal een op papier sterke en dynamische voorhoede. Was dat voor Noordhoff ook reden om voor de blauwen te kiezen?

“Floris ken ik van mijn tijd bij Telstar. Met hem heb ik ook nog even kort gesproken om wat informatie in te winnen. Vince-Gino ken ik van de Ajax-jeugd en is ook gewoon een goede speler. Luuk Admiraal ken ik wat minder, maar was met Spakenburg tegen ons wel een echte handenbinder. Ik moet zeggen dat ik er op de manier zoals jij het vraagt zo niet naar heb gekeken. Wat voor mij vooral belangrijk is, is dat ze een beleid hebben uitgestippeld, waarbij ze net als bij Lisse echt verzorgd en aanvallend voetbal willen spelen.”

Foto’s: Hubert Habers

Lees ook: FC Lisse raakt middenvelder Noordhoff kwijt aan Spakenburg

POPULAIRE BERICHTEN