[slideshow_deploy id=’45842′]

Hoewel Noordwijk het zichzelf tegen De Treffers voor de thee al een stuk gemakkelijker had kunnen maken, deed het na de doelwisseling wel wat het dit seizoen een aantal keer naliet: de kansen benutten. Dat resulteerde in een klinkende overwinning op het Groesbeekse gezelschap. Na de 1-1 halverwege kwam de ploeg van Jan de Jonge de 2-1 achterstand, die het na een uur spelen opliep, niet meer te boven. In de slotfase werd die krappe marge zelfs uitgebouwd met nog eens twee doelpunten.

Zowel collectief als individueel liet Noordwijk zien, de klap die Jong Sparta zeven dagen eerder had toegediend, goed te hebben verwerkt. ,,Die verliespartij heeft ons niet echt van de wijs gebracht. Afgelopen maandag op de training keken we alweer vol vertrouwen vooruit naar deze wedstrijd. Natuurlijk was die 4-0 een tegenvaller, maar we beseffen heel goed wat we kunnen en dat hebben we tegen De Treffers ook laten zien”, blikte Noordwijk-verdediger Rob Overvliet tevreden terug.

Noordwijk kende in dit aantrekkelijke duel dan ook een uitstekende start en heerste vanaf de aftrap. De bezoekers kwamen er het eerste halfuur nauwelijks aan te pas, waarbij het bij de thuisploeg net aan dat ene beetje precisie ontbrak om dat ook snel in een voorsprong te vertalen. Uiteindelijk moest er na twintig minuten een hoekschop aan te pas komen om de rood-witte heerschappij te vertalen in een doelpunt. Captain Emiel Wendt toonde zich op aangeven van Thomas Reynaers met het hoofd trefzeker (1-0). Dat nummer twee kort hierop niet in het doel belandde, mocht Raies Roshanali zich aanrekenen. Van dichtbij slaagde de geheel vrijstaande middenvelder er alsnog in om over te mikken.

Wereld op zijn kop
Voor De Treffers bleek dat het signaal om ook mee te gaan doen. Koen Maertzdorf bracht Lowie van Zundert koppend in stelling, maar ook nu werd de roos gemist. Vervolgens ging het mis bij de thuisploeg toen Boy van de Beek in de Noordwijk-zestien net voor zijn tegenstander kwam om vervolgens aangetikt te worden. Het slachtoffer zelf klaarde de klus vanaf elf meter hierna koelbloedig. (1-1). Vervolgens ging het in de blessuretijd van het eerste bedrijf bijna helemaal verkeerd voor de gastheren toen opnieuw Van de Beek het leer uit een vrije trap tegen de binnenkant van de paal krulde, waarna er voor opruiming kon worden gezorgd.

,,Bijna de wereld op zijn kop”, vond Overvliet. ,,Eerst die tegentreffer kort voor rust, terwijl we eigenlijk de hele eerste helft domineerden. Gewoon een zuur moment. En met een beetje pech ga je zelfs met een achterstand de rust in. Dat bleef ons gelukkig bespaard.” De centrale verdediger heerste zaterdagmiddag samen met Dylan Rietveld in het luchtruim, waarbij er in geval van nood nog altijd Mike van Vliet van Vliet was. Ook de sluitpost liet een uiterst betrouwbare indruk achter. De Treffers, dat via de vleugels incidenteel dreigde, wist voor de goal zelf weinig te creëren.

Exacte kopie
Ook na de thee veranderde er weinig aan dat spelbeeld. Gedisciplineerd spelend ging Noordwijk op zoek naar een nieuwe voorsprong. Die kwam er na een uur spelen. Aanvoerder Wendt vond Denzel James, waarna Nick van Staveren bij de tweede paal de 2-1 kon binnentikken. Kort hierna strandde Brayen Bröcker van dichtbij op goalie Niels Kornelis, waarna de in de diepte weggestuurde James even later ‘kaal’ voor Kornelis de bevrijdende derde treffer op zijn schoen had. Een voetje van de goalie voorkwam dat.

Die goal kwam er in de slotfase alsnog. Een exacte kopie van de openingsgoal overigens, want opnieuw torende Wendt hoog boven de verdediging van de gasten uit. De mooiste van de middag was hierna voor invaller Tjeerd Westdijk die het leer fantastisch aannam om in één vloeiende beweging de 4-1 binnen te jagen..

Flow
Overvliet: ,,We hebben dik verdiend gewonnen en ik vind het niet eens geflatteerd. Zij krijgen voor rust twee kansen en dreigen daarna een paar keer. Eigenlijk hebben we in de tweede helft heel weinig weggegeven. Ondanks vorige week heb ik het idee dat we de goede flow weer te pakken hebben. Dit is echt een heel mooie competitie met alleen maar goede ploegen. Winnen van een topper in deze afdeling is net zo goed mogelijk als verliezen van een laagvlieger. Dat houd je in ieder geval scherp.”

,,We hebben tegen De Treffers goede zaken gedaan. Voor de winterstop zie ik ons nog wel meer punten pakken. Als dat lukt is onze eerste seizoenshelft sowieso geslaagd. Door de winst op HHC Hardenberg van twee weken terug en deze op De Treffers bewijzen we opnieuw dat we gewoon mee kunnen op dit niveau.”

Noordwijk – De Treffers 4-1 (1-1). 20. Wendt 1-0, 42. Van de Beek 1-1 (strafschop), 59. Van Staveren 2-1, 82. Wendt 3-1, 90+1 Westdijk 4-1

Noordwijk: Van Vliet, Smith (85. Oversloot), Overvliet, Bröcker, Reynaers, Roshanali, Bosma (85. Achefay), van Staveren, Wendt, James (77. Westdijk)

Tekst: Leo Schrama