Voor het eerst sinds 14 september jongstleden, toen ASWH met 5-1 werd geklopt, stapte Noordwijk zaterdagmiddag als overwinnaar van het veld in de Tweede Divisie. Rood-wit heeft, na een vliegende competitiestart, dus acht duels moeten wachten op de volgende overwinning. Slachtoffer van de Noordwijkse dadendrang werd HHC Hardenberg, dat het doorgaans lastig toch al heeft tegen de kustbewoners. De 2-0 overwinning voelde op Sportpark Duinwetering daardoor als een bevrijding aan.

Op die zege viel achteraf weinig af te dingen. Behoudens de openingsfase, toen HHC Hardenberg het de thuisploeg wel moeilijk wist te maken, dicteerde de thuisploeg het duel. Spits Rob van der Leij was na zes minuten nog dicht bij een voorsprong voor de ploeg uit Overijssel, waarna de formatie van Gert Jan Karsten nog twee mogelijkheden kreeg. ,,In het begin zette HHC ons vast, maar dat konden we al snel omkeren. Zonder dat ook wij daarbij tot scoren kwamen”, blikte Noordwijk-verdediger Brayen Bröcker terug op het eerste bedrijf.

Inzetten van Emiel Wendt en Nick van Staveren misten in die fase net de nodige precisie, terwijl de verdediger zelf met een kopbal ook al dicht bij de openingsgoal was geweest. ,,Halverwege begrepen we dat er echt iets te halen viel tegen HHC Hardenberg. We domineerden na rust en dat heeft ons uiteindelijk ook de drie punten opgeleverd. Van achteruit opbouwend, afgewisseld me een lange pass, konden we ons geliefde spelletje blijven spelen. Met succes, want na een uur was het wel raak.”

,,En als je daar dan met drie punten binnenkomt, is het nog net iets leuker.”

De 1-0, een kopbal Van Staveren, gaf Noordwijk na een klein uur spelen net dat laatste zetje in de rug dat de ploeg nodig had. Zo’n vijf minuten na de openingstreffer belandde een inzet van Denzel James via de voet van HHC-verdediger Serge Fatima achter goalie Sander Danes, waarmee de thuisploeg alvast een voorschot op de overwinning nam.

Zware opgave
Mede omdat de drie wissels die Karsten vervolgens toepaste voor zijn ploeg niet het gewenste resultaat opleverden. Een hoofdblessure van de ongelukkige Fatima deed de rest, omdat de bezoekers daardoor het laatste kwartier met tien spelers het tij helemaal niet meer konden keren.

,,We hebben de wedstrijd in de slotfase goed uitgespeeld. Ondanks het feit dat zij het over de opportunistische boeg gooiden, hebben we niets weggeven. Het is naast de drie punten natuurlijk ook wel een keer lekker om als ploeg de nul te houden”, vond een tevreden Bröcker.

,,Als je op het gala met drie punten binnenkomt, is het nog net iets leuker.”

,,Natuurlijk heeft het lang geduurd voor we weer eens wonnen. We zijn alleen nooit in paniek geraakt. Ik denk dat we als groep intussen hebben laten zien dat de meeste spelers van de selectie op dit niveau voetballend meekunnen. Veel van de wedstrijden, waarin het niet lukte, hebben we punten verspeeld door individuele fouten. Dat wordt op dit niveau genadeloos afgestraft.”

,,In deze afdeling zijn ook de ploegen onder ons zeker niet minder. Dat zorgt er wekelijks voor dat we voor een zware opgave staan. Ongeacht tegen welke ploeg je speelt. Ondanks de relatieve kleine selectie waarover we beschikken ben ik ervan overtuigd dat we voor de winterstop de nodige punten gaan pakken.”

Fine-tunen
Bröcker, die in de twee voorgaande seizoenen ook als doelpuntenmaker van zich liet spreken, wacht dit seizoen nog op zijn eerste goal. ,,Vorige week en ook vandaag was ik er dichtbij. Ik ben nog aan het fine-tunen”, vertelde hij na de wedstrijd met een knipoog. ,,Natuurlijk is het leuk om zelf te scoren, maar het gaat om de ploeg en de punten. Dan maakt het niet uit wie ze maakt. Straks gaan we als spelersgroep naar het jaarlijkse voetbalgala van de club. Dat is altijd een leuke avond. En als je daar dan met drie punten binnenkomt, is het nog net iets leuker.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Verjaardagswens Ivailo Staal gaat in vervulling’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)