ASWH – Noordwijk eindigde zoals de wedstrijd begon. Met die puntendeling waren de Noordwijkers het meest gelukkig, al kon ook de thuisploeg het stempel van titelkandidaat niet geheel waarmaken. Na drie wedstrijden vinden de doodwitten zich terug op een gedeelde zesde plek op vier punten achterstand van koploper Katwijk. Wel speelde de ploeg reeds tegen op papier twee directe concurrenten voor de titel. Waar de ploeg van Oscar Alkemade staat, is dus lastig te zeggen. Keeper Mustafa Amezrine doet een poging.

Allereerst over de wedstrijd in Hendrik Ido Ambacht: ,,We hebben voetballend veel te weinig gebracht. Verdedigend staat het aardig en geven we niet veel weg. Op zich is dat een winstpunt ten opzichte van vorig seizoen. Een punt bij ASWH is aardig, zeker gezien het spelbeeld, maar we moeten ook naar de langere termijn kijken. Nu hebben we eigenlijk alleen maar tegengehouden.”

Waar dat aan ligt? ,,We zijn nog een beetje zoekende en moeten denk ik wennen aan het nieuwe systeem. Waar we voorheen voorin twee aanspeelpunten hadden, hebben we er nu maar een. Dat betekent dat we niet te snel vooruit moeten voetballen, meer geduld moeten hebben. Nu zijn we eigenlijk constant aan het omschakelen. Wellicht dat we gaan onderzoeken hoe we die rust voorin kunnen creëren.”

Volgende week wacht met Ter Leede weer een sterke tegenstander. ,,Klopt. We hebben een pittig programma en als we die winnen, hebben we een goede start vind ik. Ik denk overigens dat we een van de outsiders zijn voor de titel. Die druk ligt toch meer bij de Katwijkse clubs. Zij moeten, gezien de kwaliteit in de selectie, echt kampioen worden. Bij ons is die druk er ook, maar in mindere mate.”

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO