Noordwijk pakte na twee remises op rij in het Westland weer eens de volle winst. Door een benauwde 2-1 zege op hekkensluiter FC ’s-Gravenzande blijft de ploeg van Dogan Corneille in het spoor van koploper Spijkenisse, dat in de strijd om de derde periode nog altijd twee punten voorsprong heeft.

Op sportpark Juliana stond Stefan Mertens namens Noordwijk voor het eerst sinds maanden weer eens aan de aftrap. Een gekneusde teen , die resulteerde in een ontsteking, gevolgd door een aantal gekneusde ribben hield de middenvelder langdurig langs de zijlijn. Zijn optredens beperkten zich in 2015 tot enkele invalbeurten. 

,,Omdat de trainer iets aanvallender wilde spelen, keerde ik terug in de basis. Weliswaar met pijnstillers, waardoor het allemaal wel ging. FC ’s-Gravenzande toonde zich een ploeg vol inzet. Voor de pauze slaagden we er niet in om vanuit het middenveld voor gevaar te zorgen. De benutte strafschop na een kwartier van Fano (Gonçalves) na een duidelijke handsbal, werd bijna meteen ongedaan gemaakt. Een vrije trap van de zijkant vloog er zomaar in. Uitgerekend een doelpunt van een speler die volgend seizoen bij ons speelt (Martijn Le Congé, red.)

nwgrz110415MZ0L0220.CR2

Na de pauze trok Noordwijk de wedstrijd wel naar zich toe. Nadat Denzel James vrij voor doelman Koning het net nog niet had weten te vinden, was het halverwege het tweede bedrijf wel raak. Koning loste een inzet van Stefan Mertens, waarna James zich in de rebound wel trefzeker toonde (1-2). 

,,Daarna hielden we het beste van het spel en hadden we ons de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Emiel Wendt liet een uitstekende kans aan zich voor bij gaan. Dan weet je dat ’s-Gravenzande in de slotfase nog gaat aandringen. Zij vochten voor hun laatste kans. Die periode kwamen we echter goed door. We houden door deze verdiende overwinning de kansen op de derde periode in eigen hand. Als we van Spijkenisse winnen op de voorlaatste dag en twee van de overige drie wedstrijden in winst omzetten moet het ons lukken om die prijs te gaan pakken.”

Deelname aan de nacompetitie  zou voor Mertens, die na dit seizoen bij Noordwijk op een lager niveau gaat spelen, een passend afscheid van zijn tienjarige carrière betekenen. ,,Dan zullen we volgende week eerst van Kloetinge moeten winnen. Met die ploeg hebben we nog een appeltje te schillen. We verloren daar pal voor de winterstop met 3-1. Dat roept om revanche”, aldus een strijdlustige Mertens.

FC ’s-Gravenzande – Noordwijk 1-2 (1-1). 17. Gonçalves 0-1 (strafschop), 21. Le Congé 1-1, 65. James 1-2

Noordwijk: Amezrine, Manuputty, Overvliet, Bröcker, Mol (63. Den Haan), Hoogerwaard, Splinter, Mertens (83. Brouwer), Gonçalves, James, Wendt (80. Lomis).

Tekst: Leo Schrama

Foto’s Ron van der Linden

bannernoordwijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)