“We moeten vanmiddag winnen want anders dreigt voor Noordwijk heel onverwacht opeens nog nacompetitie richting degradatie.’’ Dat was ongeveer de stemming onder de fanatieke supporters voor de thuiswedstrijd tegen rodelantaarndrager OFC. De eerdere tevredenheid over een plekje in de middenmoot sloeg om in angst en nadrukkelijk kijken naar de staartclubs, nadat er de laatste weken een aantal malen werd verloren. In die sfeer ging de wedstrijd op de Duinwetering, onder leiding van scheidsrechter Erik ter Brake, van start

De eerste 25 minuten zagen deze supporters een terughoudend en vooral initiatiefloos Noordwijk. En slechts spaarzame mogelijkheden voor hun favorieten omdat ook deze middag een dominante regisseur op het middenveld ontbrak.

Een eerste echte grote kans leek er te komen voor Lucas Coopmans, maar zijn soloactie richting keeper Ischa Bouwman (volgend seizoen actief op Sportpark Duinwetering) verzandde door een attente goalie en het ontbreken van mee opkomende mensen bij Noordwijk.

Noordwijk kwam korte tijd  later goed weg toen een doelpunt van OFC op aangeven van de grensrechter wegens buitenspel werd afgekeurd. Vijf minuten later was het aan de andere kant wel raak toen Emiel Went diagonaal inschoot: 1-0. De ban leek gebroken en OFC probeerde het wel maar bleek niet in staat om het de Noordwijk- verdedigers echt lastig te maken.

Druk opgevoerd en verlossende 2-0
De tweede helft begon met een kans voor OFC. Vervolgens hetzelfde spelbeeld als het grootste deel van de eerste helft. OFC wilde heel graag maar bleek aanvallend niet in staat om Noordwijk te verontrusten. De Noordwijkse tegenaanvallen werden door hen met kunst en vliegwerk aan banden gelegd. Naarmate de wedstrijd vorderde konden de roodwitten de druk echter toch opvoeren. En met nog een kwartier te gaan viel de verlossende 2-0. Het was Sem van Oosten die, na een slalom in het zestienmetergebied, de trekker overhaalde. Dat het tien minuten voor tijd ook 3-0 werd was vooral heel leuk voor aanvoerder en ‘man of the match’ Wendt.

De drie punten konden door Noordwijk bijgeschreven worden waardoor het totaal nu op 39 punten staat. En in de laatste vijf wedstrijden zal de inmiddels de bij supporters ontstane vrees voor degradatie wel kunnen worden voorkomen. En daarom kon er na de wedstrijd in het clubhuis en in de businessclub toch  een feestje worden gevierd.

Tekst: Wim Siemerink
Foto: Orange Pictures

Lees ook: Noordwijk legt aanvaller uit de Derde Divisie met hoog rendement vast

POPULAIRE BERICHTEN