Noordwijk heeft ook zijn tweede oefenduel van het nieuwe seizoen gewonnen. Na de ruime zege op het Belgische KFC Brasschaat (6-0) versloeg de ploeg van trainer Oscar Alkemade dinsdagavond op de eigen Duinwetering ook IJsselmeervogels met 2-1. Ter Leede was met 2-0 te sterk voor FC Boshuizen.

Noordwijk begon met zes nieuwelingen in de basis. Enkel de gebroeders Emiel en Axel Wendt, Maik van Zanten, Bryan Brocker en Stefano Gonvalves droegen vorig seizoen al het roodwit. Noordwijk kwam al na negen minuten op achterstand door een treffer van Ahmed Ahahaoui. Beide ploegen kregen vervolgens kansen, maar het duurde tot de 36e minuut voordat de toeschouwers opnieuw een treffer te zien kregen. Nicky Brouwer tekende voor de 1-1. Even daarvoor hadden de Vogels de lat geraakt.

In de tweede helft was de amusementswaarde, mede door de vele wissels, lager. Noordwijk trok uiteindelijk de zege naar zich toe door een treffer van spits Mario Lomis. De van ADO ’20 overgekomen speler was in blessuretijd nog dichtbij de 3-1, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Noordwijk speelt zaterdag zijn derde oefenduel, tegen de Koninklijke HFC. 

Ter Leede, dat net als Noordwijk en Katwijk afdaalde naar de Hoofdklasse, boekte eveneens een oefenzege. Eersteklasser FC Boshuizen werd met 2-0 verslagen. Michael Miranda en Vincent Ammerlaan tekenden voor de goals.

Archieffoto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN