In het verleden stonden Noordwijk en Argon slechts driemaal in een officieel duel tegenover elkaar. Dat leverde de kustploeg naast twee nederlagen in Mijdrecht dit voorjaar in de badplaats een schrale 0-0 puntendeling op. Dit keer rekende de ploeg van Kees Zethof, gezien de cijfers, gedecideerd af met de thuisploeg. Anders dan de cijfers echter doen vermoeden, had de koploper na de thee (0-1) de nodige moeite om de gastheer onder de duim te houden. Toch rolde er in de slotfase alsnog een ruime 0-3 zege uit de bus.

Zoals intussen gebruikelijk kwam Noordwijk uitstekend uit de startblokken. Vroeg drukzettend werd vanaf de aftrap de jacht op de openingstreffer ingezet. Dat leverde al snel succes op toen Tjeerd Westdijk met alweer zijn zevende seizoenstreffer uit een vrije trap van Thomas Reynaers de 0-1 met het hoofd binnenwerkte.

Les
,,Daarna gingen we op dezelfde voet verder”, aldus Noordwijk-captain Martijn le Congé. ,,Dat leverde op een megakans voor Rob Overliet na, nog andere mogelijkheden op. Die konden echter in de categorie ‘lastig’ worden gerangschikt. De 0-1 halverwege was wel verdiend, maar er had meer ingezeten voor ons.” De aanvoerder, deze middag eenmalig getooid met een regenboogaanvoerdersband wegens de Internationale Coming Out Day, zag tegenstander Argon zich na de thee oprichten.

,,Het werd het opnieuw een goede zaterdag voor ons.”

,,We speelden voor rust heel dominant, maar dat was in de tweede helft anders. Wij pasten ons teveel aan hun spelletje aan, waardoor we op eigen helft werden teruggedrukt.” Zo diende Rob Overvliet op de lijn voor opruiming te zorgen en belandde er een Argon-inzet op de paal. ,,Toch kwamen we die lastige periode schadevrij door, hoewel het zo’n twintig minuten slordig en soms ook paniekerig bij ons was. Pas toen de 0-2 viel was het gedaan met Argon, maar die twintig minuten moeten wel een les voor ons zijn.”

Ongekroond
Die bevrijdende treffer kwam van de voet van de captain zelf, die vanaf elfmeter mocht aanleggen nadat de kwaliteit van het shirt van de rappe Denzel James in de Argon-zestien was getest. Daarmee was de angel voor Noordwijk uit de wedstrijd. Nick van Staveren, halverwege ingevallen voor de wegens hamstringklachten in de rust afgehaakte Westdijk, bepaalde hierna de eindstand op 0-3 door een voorzet van Emiel Wendt binnen te glijden.

Deze overwinning leverde daarnaast, opnieuw, een clean sheet voor Mustafa Amezrine op. De zesde (!) in zeven duels, omdat alleen Ter Leede er tot nu toe in slaagde te scoren tegen de, voorlopig, ongekroonde lijstaanvoerder, die haar voorsprong op de gezamenlijke concurrentie deze middag zag oplopen tot zes punten.

‘Weer een goede zaterdag’
,,Dit was er weer één van de dertig”, stelde Le Congé nuchter. ,,Het werd het opnieuw een goede zaterdag voor ons. Het spel is intussen volwassen geworden. We weten op het juiste moment toe te slaan, maar het kan nog beter. Echt getest zijn we nog niet, heb ik het idee. We weten nu, als het moet, om ook zakelijk of zelfs lelijk te winnen. En dat telt. We gaan nu thuiswedstrijden tegen Rijsoord en Achilles Veen tegemoet. Daarin moeten we er vanaf de aftrap opnieuw staan om succes te boeken. Iets dat waarvan we als ploeg intussen volledig van doordrongen zijn ”

Argon – Noordwijk 0-3 (0–1). 14. Westdijk 0-1, 70. Le Congé 0-2 (strafschop), 89. Van Staveren 0-3

Noordwijk: Amezrine, Ten Hoope, Overvliet, Van der Neut, Bröcker, Hoogerwaard, Reynaers, Wendt, Manuputty (70. Hoogerwaard), Westdijk (46. Van Staveren), James (80. Bosma)

Archieffoto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude