De derde competitienederlaag op rij kwam keihard aan bij Noordwijk. De 0-3 tegen ASWH zorgde ervoor de de kleedkamerdeur na afloop lange tijd gesloten bleef. ,,Het was er muisstil”, vertelde Noordwijk-trainer Dogan Corneille die als eerste weer naar buiten kwam.

De teleurstelling bij Noordwijk contrasteerde met de vreugde bij ASWH, waar de knallende feestmuziek zelfs door de (gesloten) deur van de kleedkamer heen knalde.

De bezoekers hadden ook alle reden voor een feestje. Drie persoonlijke Noordwijkse fouten zorgden voor evenzoveel Ambachtse doelpunten, terwijl de thuisploeg verzuimd had om uit minimaal vijf doelrijpe kansen zelfs maar een treffer op het scorebord te laten verschijnen. Kort samengevat: Noordwijk mocht het zichzelf aanrekenen dat na het onnodige verlies tegen Quick Boys ook het tweede competitieduel in 2015 verloren werd.

,,We deden een heleboel goed vanmiddag”, doceerde Corneille nog maar een keer. ,,We maakten het alleen niet af. Dat is na de winterstop ons manco. ASWH strafte ons keihard af op persoonlijke fouten.”

Dat ervoer Bob Hoogkamer bij het eerste tegendoelpunt. De verdediger toucheerde een wegdraaiende Van Axel Dongen in de zestien. Strafschop, oordeelde de scheidsrechter. Michael van Dommelen zette zijn ploeg vanaf elf meter op 0-1. De spits had na 15 minuten de openingstreffer al op de schoen gehad, maar miste van dichtbij.

Voor het overige waren de kansen voor Noordwijjk. Omdat met name Maik van Zanten en Mo Faouzi zich niet scherp genoeg toonden, bleven Noordwijkse treffers uit.

Onzorgvuldigheid

Corneille baalde flink van de onzorgvuldigheid voor het ASWH-doel. ,,En dan breekt zo’n moment in onze eigen zestien ons op. Vervolgens wordt het direct na de rust 0-2. Een fout van ‘Moes’ (red: Mustafa Amezrine) die de bal tegen Michael van Dommelen aanschiet die vervolgens scoort. Dat reken ik hem niet aan. Hij weet zelf heel goed dat het een fout was. Als je duizend dingen goed doet. kan het gebeuren dat het een keer verkeerd gaat. Maar ook daarna slagen we er niet in om te scoren. Daar ontbrak het bij ons aan. En dan weet je dat het weer moeilijk wordt.”

Toen Carlos Ramos met nog 25 minuten te gaan met tweemaal geel mocht inrukken, gloorde er voor de thuisploeg nog even hoop aan de horizon. Maar ook toen ontbrak het venijn in de punt van de aanval om iets terug te doen. Toen niemand er bij de thuisploeg nog in geloofde, gebeurde aan de overzijde het onvermijdelijke. Na een dubbele kluts liep de volgend seizoen voor Kozakken Boys spelende verdediger Quinten Jacoba de 0-3 binnen.

De ijskoude douche was daarmee voor Noordwijk compleet. Voor Corneille is er voorlopig voldoende genoeg werk aan de winkel. Dat begreep de oefenmeester ook. ,,We zullen moeten gaan scoren en daarmee leren onszelf te belonen. Met ons spel is niets mis.”

[youtube id=”_2-lCOpNLFo” width=”620″ height=”360″]

[youtube id=”W3YXO8y5uXA” width=”620″ height=”360″]

Foto: Ron van der Linden

bannernoordwijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)