Koploper Noordwijk bewaart dit seizoen uitstekende herinneringen aan de bezoekjes aan het ‘Hoge Noorden’. Waar eerder Jong FC Groningen en ONS Sneek met 2-1 werden verslagen, beet afgelopen zaterdagmiddag ook Harkemase Boys met dezelfde cijfers in de kletsnatte klei.

Een storm doorspekt met regen- en hagelbuien plus een uiterst moeilijk te bespelen grasmat maakte de opgave er voor de 22 acteurs bepaald niet gemakkelijk op. Daarbij gingen de bezoekers vanaf de aftrap net iets beter om met de omstandigheden. Geholpen door een vroege strafschop, goalie Erick Jansema werkte Emiel Wendt in de zestien op onreglementaire wijze tegen het natte gras, kwam Noordwijk al snel op voorsprong. Met dank aan Thomas Reynaers die vanaf elf meter koelbloedig bleek (0-1).

,,Het was vandaag echt ontzettend zwaar. Goed voetbal was door een mix van omstandigheden eigenlijk niet mogelijk”, blikte Maurice van der Neut terug op de eerste 45 minuten. ,,We hebben er echter het beste van gemaakt. Jammer dat onze spits, Tjeerd Westdijk, bij een 0-1 tussenstand na twintig minuten een uitgelezen mogelijk miste om onze voorsprong te verdubbelen. Dan had de opgave er een stuk gemakkelijker op geworden.”

Goudhaantje
Met de 0-1 halverwege kon de wedstrijd dus nog alle kanten op. Dat werd kort na de thee duidelijk, toen het leer op dezelfde stip verdween na een handsbal van doelpuntenmaker Reynaers. Dit keer had Roy Rondeltap het nakijken op de inzet van Jesse Renken (1-1).

Uiteindelijk werd Nick van Staveren opnieuw het goudhaantje voor de koploper. Na ruim een uur spelen zette de inwoner van Zwaanshoek zijn ploeg op een hernieuwde voorsprong, waarna zich een duel ontspon waarin het aan beide zijden pompen of verzuipen werd.

,,We hadden net het eerste biertje in onze handen toen het bericht doorkwam dat ook Quick Boys verloren had.”

,,De spanning vergoedde veel voor het publiek, denk ik. Van goed voetbal was geen sprake, maar dat kon gewoon ook niet anders. Het middenveld werd aan beide kanten overgeslagen. Dat betekende dat we echt aan de bak moesten. Zeker toen het thuispubliek er ook nog eens achter ging staan”, zag Van der Neut die de uitblinkende Dylan Rietveld in het rood-witte centrum naast zich wist. Een omzetting die het gevolg was van het feit dat Rob Overvliet wegens werkzaamheden niet beschikbaar was.

Wisselende samenstellingen
Het jeugdige verdedigingscentrum hield knap stand in de Friese storm. Wel was Robert Stelpstra namens de gastheren, in de letterlijk en figuurlijk onstuimige slotfase, nog dicht bij de gelijkmaker, maar die bleef tot opluchting van heel Noordwijk uit. Van der Neut was na afloop dan ook vol lof voor zijn team.

,,Als je ziet dat er bij ons in de slotfase drie jonge gasten moeiteloos invallen, dan is dat tekenend voor de sterkte en de klasse van deze groep. We hebben dit seizoen door allerlei omstandigheden al heel vaak in wisselende samenstellingen gespeeld. Ook vandaag zie je dat we dan gewoon op de been blijven. Dat lijkt van buitenaf misschien weleens moeiteloos, maar dat is het niet natuurlijk. Bovendien voelen we dat de vorm na een mindere periode weer langzaam terugkomt.”

Besef
Na op het veld al vernomen te hebben dat nummer twee Hoek in eigen huis kopje onder was gegaan tegen DVS’33 werd de rood-witte blijdschap in de kleedkamer vervolgens van een extra feestelijk tintje voorzien toen de overige uitslagen binnenrolden. ,,We hadden net het eerste biertje in onze handen toen het bericht doorkwam dat ook Quick Boys verloren had. Dat maakt de lange terugreis natuurlijk een stuk korter. Vanaf morgen moet het besef weer leven dat we nog een lange weg te gaan hebben voordat we echt feest kunnen vieren”, sloot Van der Neut realistisch af.

Harkemase Boys – Noordwijk 1-2 (0-1) 9. Reynaers 0-1 (pen.), 53. Renken 1-1 (pen.), 63. Van Staveren 1-2

Noordwijk: Rondeltap, Le Congé (78. Van der Niet), Rietveld, Van der Neut, Bröcker, Reynaers, Achefay (89. Dobbe), E. Wendt, Van Staveren, Westdijk (67. A. Wendt), James

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Valk (VVSB): ,,Geloof me maar dat Barendrecht aan het zweten is” (audio)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)