Noordwijk hield aan het thuisduel tegen ASWH, dat tevens als een lakmoesproef kon worden gezien, drie kostbare punten over. Hierdoor bleef de voorsprong op de, eveneens winnende, achtervolgers intact. Evident was dat vooraf zeker niet omdat de twee recente competitienederlagen in eigen huis tot stand kwamen. Daar kwam bij dat de formatie uit Hendrik Ido Ambacht de rood-witten in het recente verleden een aantal keer flink op de pijnbank had gelegd.

Noordwijk doorstond de test op de zonovergoten Duinwetering niet zonder moeite, maar wie zal daarom malen als de klus waar het team van Kees Zethof aan bezig is over elf wedstrijden succesvol wordt afgesloten. Zover wil Noordwijk-middenvelder Thomas Reynaers op dit moment echter nog niet gaan.

,,Vandaag was het belangrijk hoe we na de 1-1, die kort na rust viel, om zouden gaan met deze tegenslag. Onze eerste helft was goed, maar net niet goed genoeg om verder te komen dan 1-0. De 1-1 was dan ook een interessant moment in de wedstrijd. Toen moesten we laten zien dat we er stonden. Dat is gelukt. We zijn daar mentaal goed doorheen gekomen. Vooral omdat we ons eigen spelletje bleven spelen”, vertelde Reynaers.

Moeizamer
De 1-0 stond na een klein halfuur op het scorebord, doordat Tjeerd Westdijk zich knap vrij speelde en doelman Stef Doedee het nakijken gaf. ASWH, dat wel enkele speldenprikjes uitdeelde, haalde ondanks enkele goede rood-witte mogelijkheden zonder verdere kleerscheuren de thee, waarna Noordwijk moeizamer aan het tweede bedrijf begon. Toch was er een fout van Noordwijk-goalie Roy Rondeltap voor nodig om de stand in evenwicht te brengen. Bij een spelhervatting leverde de goalie het leer pardoes in bij Jesper van den Bosch. Vervolgens had Sam van de Kreeke de bal bij de tweede paal voor het intikken (1-1).

,,Een ploeg die veel goede voetballers herbergt en volgens mij te laag staat op de ranglijst.”

Noordwijk kon opnieuw beginnen. Het bewaarde daarbij wel de rust die een week eerder in de verliespartij tegen ODIN’59 ontbrak. Hoewel Van de Kreeke dè kans op een ASWH-voorsprong liet liggen, was het toch vooral Noordwijk dat bij Doedee aan de poort klopte. ,,We gingen met overleg verder. Belangrijk omdat ik zelf ook benieuwd was hoe we dit als team zouden oppakken. Goed dus. En daar werden we uiteindelijk voor beloond”, aldus de kleine middenvelder.

Uiteindelijk was het Reynaers die in de 75e minuut na een slimme loopactie van Denzel James de rappe aanvaller op de rechtervleugel wegstuurde, waarna diens schot via Doedee enigszins gelukkig tegen de touwen belandde (2-1). Reynaers: ,,De resterende tijd hebben we vervolgens heel volwassen uitgespeeld. We zijn nooit meer echt in de problemen gekomen tegen een ploeg die veel goede voetballers herbergt en volgens mij te laag staat op de ranglijst.”

‘Leuk en aardig’
Volgens Reynaers is het nu zaak dat Noordwijk naar zichzelf blijft kijken, waarbij het volgens hem belangrijk is dat er gewerkt wordt aan een aantal zaken die beter kunnen. ,,Daar kunnen we verder aan werken en daar hebben we ook direct invloed op. Het is allemaal leuk en aardig wat onze concurrenten doen, maar het draait alleen om onszelf. Het verlies tegen ODIN’59 van vorige week deed even pijn. Vandaag hebben we laten zien hoe het wel moet. Dat levert drie punten op. Plus de wetenschap dat we na de 1-1 onszelf zijn gebleven. Dan kan je alleen maar tevreden zijn. Volgende week hebben we even rust, dat is ook wel lekker. Daarna is het volle bak naar de slotfase van de competitie.”

Noordwijk – ASWH 2-1 (1-0) 29. Westdijk 1-0, 50. Van de Kreeke 1-1, 75. James 2-1

Noordwijk: Rondeltap, Rietveld (74. Le Congé), Overvliet, Van der Neut, Bröcker, Reynaers, E. Wendt, Achefay (54. Roshanali), Van Staveren, Westdijk, James (87. A. Wendt)

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘,,We moeten beseffen dat we geen Noordwijk of Quick Boys zijn”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)