Terwijl de Noordwijk-spelers in de kantine van Hoek nog even nagenoten van de 0-2 winst op de gastheer, bereikte het nieuws dat Quick Boys op de valreep twee kostbare punten had ingeleverd tegen Sportlust ’46 ook Zeeuws Vlaanderen. ,,Dat betekent voor vandaag eind goed al goed”, aldus verdediger Mark Veerman. ,,Het wordt een nog leukere terugreis na deze meevaller.”

,,Vandaag hebben we terecht gewonnen van een ploeg die nauwelijks kansen wist te creëren.  Eigenlijk hebben we niets weggegeven. Alleen kort na rust kwamen we goed weg. Raymond (Manuputty, red,) kreeg de bal na een rare stuit in het strafschopgebied op zijn arm. Gelukkig werd dat door de scheidsrechter beoordeeld als onopzettelijk hands. Een andere scheidsrechter had ‘m wellicht wel op de stip gelegd.”

Met dat moment is ook het verhaal van de wedstrijd grotendeels verteld. Voetballen, laat staan goed combineren, was door de gesteldheid van het hoofdveld van Hoek zo goed als onmogelijk. ,,Een echte knollentuin. Natuurlijk hebben alle spelers daar last van, maar voor ons, als de meest voetballende ploeg, was het om die reden nog lastiger”, verklaarde Veerman.

Terugknokken
Noordwijk had wel het meeste balbezit. Alleen Marios Lomis, die ten faveure van Jeroen Borsboom de honneurs in de spits waarnam, kreeg echter een scoringskans. ,,We begonnen aardig, maar dat niveau konden we niet vasthouden”, vertelt Lomis. ,,De enige grote kans voor de rust was voor mij. Die had er wel in gemogen, Eén op één met de keeper moet gewoon een doelpunt zijn”, klinkt het kritisch uit de mond van de spits. ,,Ik was blij met mijn basisplaats. Door mijn blindedarmoperatie ben ik na de winterstop mijn plek kwijtgeraakt. Dan moet je je weer helemaal opnieuw terugknokken in de ploeg.”

Noordwijk probeerde de drie punten na de pauze te bemachtigen door iets opportunistischer te gaan spelen. Dat had tien minuten na rust succes. Uit een  hoekschop van Jaap van Duijn verdween de bal in een mêlee van spelers achter goalie Jordi de Jonghe. Bij Noordwijk werd Emiel Wendt als doelpuntenmaker gefeliciteerd, bij Hoek hield men het op een eigen goal van Lionel Fitsch.

Nauwelijks een vuist maken
Het verschil in toewijzen van de treffer was voor Noordwijk van ondergeschikt belang. De equipe van Dogan Corneille had wat het wilde hebben en hield de tegenstander in de resterende tijd keurig in bedwang. De toch al moeilijk scorende thuisploeg kon nauwelijks een vuist maken, waardoor de in de goal teruggekeerde Mustafa Amezrine een vrij gemakkelijke middag beleefde. De koers was voor Noordwijk definitief gelopen toen Sander Bosma – hij verving de geblesseerd geraakte Brayen Bröcker na de pauze – in de slotfase Wendt wegstuurde. Diens voorzet werd bij de tweede paal na een handig overstapje van Van Duijn door Lomis ingetikt: 0-2.

,,Een doelpunt uit het boekje”, aldus de doelpuntenmaker, die daarmee zijn zesde seizoenstreffer liet noteren. ,,Toen we al in de kantine stonden, kwam het bericht door dat Sportlust in blessuretijd Quick Boys op een gelijkspel had gehouden. In combinatie met onze overwinning maakte dat de terugreis nog een stukje leuker. We hebben de druk weer wat op kunnen voeren.”

Een zienswijze waar Veerman zich bij aansloot. De verdediger weet dat elk puntenverlies in de laatste zes wedstrijden dodelijk is. ,,Natuurlijk moeten we naar onszelf kijken. We hebben het alleen niet meer in eigen hand. Er zit niets anders op dan achttien punten binnen te slepen. Zelfs dan moet Quick Boys punten gaan morsen om ons op de eerste plaats te krijgen. Na vandaag weten we dat dit kan.”

Hoek – Noordwijk 0-2 (0-0). 56Fitch (e.d.) 0-1, 86. Lomis 0-2

Noordwijk: Amezrine, Manuputty, Overvliet, Veerman, Bröcker (71. Bosma), Smith, Splinter, Dorothea (79. James), Lomis, Wendt, Van Duijn

Archieffoto: Ron van der Linden