De teleurstelling droop bij de Noordwijk-spelers na het laatste fluitsignaal van het thuisduel tegen Kloetinge in karrenvrachten van de gezichten. Door het 1-2 verlies en de winst van Spijkenisse bij SHO is de derde periode flink uit het zicht geraakt, waarmee het seizoen er met nog drie duels te gaan voor Noordwijk zo goed als opzit.

De reden voor het verlies konden de spelers bij zichzelf zoeken. Hoewel Kloetinge voor de pauze vrolijk naar 0-2 counterde, waarbij de Noordwijk-defensie er beide malen niet goed uitzag, had de thuisploeg de schade na de thee nog met gemak kunnen repareren.  Om te beginnen was een vlot gegeven penalty  niet besteed aan specialist Maurits Splinter. Toen Marios Lomios, na de pauze in de ploeg gekomen voor Stefano Gonçalves, niet veel later voor de aansluitingstreffer (1-2) zorgde. leek alles nog goed te komen. Invaller Mo Faouzi liet in de hem toegemeten speeltijd echter drie dotten van kansen liggen, terwijl er in de resterende gevallen altijd wel een Kloetings lichaamsdeel in de weg liep, zat of stond. 

Dogan Corneille toonde zich na afloop eerder verbaasd dan teleurgesteld over een gebrek aan scoringskracht. De oefenmeester moet, net als het thuispubliek. bijkans wanhopig zijn geworden van het gebrek aan schotvaardigheid bij zijn spelers. ,,Deze wedstrijd hadden we gewoon dik moeten winnen.  Een eindstand van 7-2 zou niet eens hebben misstaan. Vandaag ging op dat punt bijna alles mis. Natuurlijk weet ik dat spelers dat niet expres doen. Het heeft dan ook geen zin om kwaad te worden, maar dat we ons vandaag ernstig tekort hebben gedaan is een eufemisme. De achterstand van vijf punten op Spijkenisse en een slechter doelsaldo zorgt ervoor dat de periodetitel de ijskast in kan.”

Splinter                                            Maurits Splinter miste een strafschop

Het was een typisch geval van ‘eigen schuld, dikke bult’. De hand in eigen boezem steken paste de roodwitte formatie dan ook uitstekend na het duel tegen Kloetinge, dat streed voor elke meter. Noordwijk  creëerde in het eerste bedrijf veel te weinig om afstand te nemen, waarbij het bij een  tweetal snelle tegenstoten averij opliep. Eerst mocht Roy Muler ongehinderd uithalen en verdween het leer via de binnenkant van de paal achter de kansloze Amezrine, waarna Yves Nyemb op slag van rust geen strobreed in de weg werd gelegd om de voorsprong te verdubbelen (0-2). 

Met dat gegeven moest Noordwijk na rust in de achtervolging. Dat Splinter zijn elfmetertrap hoog in de ballenvanger zag eindigen was (achteraf) een teken aan de wand, Nadat Faouzi na zeventig minuten bij zijn eerste balcontact in kansrijke positie centimeters naast mikte, overkwam dit de voormalige goaltjesdief daarna nog tweemaal. Kloetinge-goalie Mathew Lentink moet in die fase vermoed hebben dat er na de doelwisseling niet een, maar twee engeltjes op zijn lat hadden plaatsgenomen. De ploeg kraakte in de slotfase dan wel in al haar voegen, maar capituleerde niet. Daarmee bezorgde het Noordwijk een kater van jewelste, terwijl het zelf haar kans op lijfsbehoud intact hield.

Noordwijk – Kloetinge 1-2 (0-2).25. Muler 0-1. 44. Nyemb 0-2, 55. Lomis 1-2

Noordwijk: Amezrine, Manuputty, Bröcker, Overvliet, Bosma (70. Faouzi), Hoogerwaard, Splinter, Gonçalves (46. Lomis), Mertens, Wendt, James.

Tekst: Leo Schrama

Foto’s: Ron van der Linden

Lomis                                             Marios Lomis heeft zojuist de 1-2 gemaakt

Faouzi                                          Mo Faouzi miste in de slotfase drie grote kansen

bannernoordwijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)