De zaak tussen Denzel James en Noordwijk bevindt zich in een impasse en een arbitragezaak lijkt onoverkomelijk. De buitenspeler tekende vrijdag een contract bij Kozakken Boys, maar Noordwijk claimt een juridisch geldige mondelinge overeenkomst te hebben. Het kamp James ontkent dat ten stelligste.

James speelde zaterdag op Nieuw Zuid met het tweede van Noordwijk mee tegen Quick Boys. De Leidenaar stelt uit de selectie te zijn gezet ‘totdat de situatie is opgelost’. James is zich van geen kwaad bewust. ,,Ik heb absoluut niet mijn akkoord gegeven aan Noordwijk. Ik heb gezegd dat ik het een mooi voorstel vond, maar dat ik tijd nodig had. Ook omdat andere clubs interesse toonden.”

Bestuurslid technische zaken Pieter Vink heeft een heel andere lezing. ,,Denzel spreekt gewoon niet de waarheid. Hij heeft wel degelijk zijn akkoord gegeven en heeft het zelfs bevestigd aan meerdere mensen. Er is bovendien een stukje op de site geplaatst, wat onze persvrouw Chantal de Miranda vooraf heeft laten lezen en waarmee hij akkoord is gegaan.”

Opvallend is dat James zelf nooit aan de bel trok, op het moment van publicatie. ,,Ik was in gesprek met andere clubs, en heb er niet echt over nagedacht”, geeft hij als verklaring.

Uit handen gegeven

De kans is groot dat er een arbitragezaak komt, laat Vink weten. ,,We hebben het uit handen gegeven en laten nu onderzoeken of we een zaak hebben. We denken zelf van wel.” James wacht op zijn beurt rustig af. ,,Ik wil gewoon voetballen en heb een zaakwaarnemer die zulke dingen regelt. Ik heb er zelf ook geen verstand van.”

Vink zegt teleurgesteld te zijn in James, maar ook in Kozakken Boys. Hij had geregeld contact met Kees Spaan, zijn collega uit Werkendam. ,,Kees gaf aan het heel vervelend te vinden, omdat zij dit ook al een aantal keer hebben meegemaakt. Daarop heb ik gezegd dat we samen op moesten trekken en gezamenlijk een statement moesten maken. Ik had wel iets meer compassie van Kozakken Boys verwacht.”

Spaan vindt echter dat Kozakken Boys geen blaam treft. ,,Het is een zaak tussen Noordwijk en Denzel James. Wij staan daar buiten. Wij hebben gezegd dat we onze handen af zouden trekken van Denzel als blijkt dat hij bij Noordwijk heeft getekend. Dat is iedere keer ontkend door Denzel of zijn zaakwaarnemer. We hebben gezegd: ‘ga met elkaar in gesprek’, maar de situatie is in een patstelling geraakt.”

Geen ophef

,,Wij hebben dit zelf ook een keer of drie a vier meegemaakt, en ik zal het in mijn leven bij Kozakken Boys nog wel een aantal keer meemaken”, vervolgt Spaan. ,,De voetbalwereld zit nu eenmaal zo in elkaar. Wij hebben er toen geen ophef over gemaakt. Dat Noordwijk dat wel doet is hun goed recht, maar wij zouden daar als club niet voor gekozen hebben. We zijn direct verder gegaan met het zoeken naar nieuwe spelers. Een speler moet wel graag voor ons willen spelen.”

Spaan neemt de transfer van Nasser El Khayati eind januari naar het Engelse Burton Albion als uitgangspunt. ,,,Als die jongen niet weg was gegaan, hadden wij vijf of zes punten meer gehad en dus al kampioen geweest. Wij kozen ervoor om hem weg te laten gaan, terwijl we een schriftelijk akkoord hadden. Ook vroegen we geen transfersom. Hadden we dat wel gedaan, dan was de transfer niet doorgegaan.”

Net als Vink en James neemt Kozakken Boys plaats in de wachtkamer. ,,We gaan gewoon overschrijving aanvragen en zien wel hoe het loopt. Nogmaals, wij hebben nooit besloten om te arbitreren, dus hebben daar ook geen ervaring mee.”

Foto: Ron van der Linden

bannernoordwijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen