Hij betitelt Quick Boys als ‘zijn club’. Toch besloot Jaber Akhrif niet op het oude nest terug te keren. De aanvallende middenvelder verkoos Noordwijk boven de interesse van Quick Boys. ..Ik ben op mijn gevoel afgegaan.”

,,Noordwijk wilde mij graag hebben en ik wilde zelf ook heel graag naar Noordwijk”, vertelt Akhrif. ,,Ik heb dinsdag één gesprek gehad en we waren er snel uit. Het ging heel soepel. Noordwijk is een club die in de top van het amateurvoetbal thuishoort. Het complex ziet er schitterend uit. Ik wil bij Noordwijk een belangrijke persoon gaan worden en hoop er veel te gaan spelen.”

Noordwijk was vorig seizoen ook al geïnteresseerd, maar Akhrif achtte zich toen nog niet rijp en besloot voor een tussenstap bij Valken ’68. ,,Valken is een kleine, warme club. Ik wilde hier laten zien wat ik kan en belangrijk zijn in een eerste elftal. Ik heb nu wel de overtuiging en het vertrouwen dat ik bij Noordwijk kan slagen.”

Verbazing over interesse

Akhrif was nagenoeg de gehele eerste seizoenshelft geblesseerd. Na de winterstop had hij slechts een handjevol wedstrijden nodig om zich in de kijker te spelen. ,,Die interesse verbaast me wel, zeker van Quick Boys. Ik heb pas een wedstrijd of zes gespeeld. Stel dat ik vanaf dag 1 alles had gespeeld, misschien waren er dan wel meer clubs uit de Bollenstreek geïnteresseerd geweest.”

Een week of twee geleden sprak Akhrif ook met Gert Aandewiel, technisch manager van Quick Boys, maar hij hield er geen goed gevoel aan over. ,,Dat gesprek viel tegen. Gert vertelde me over de eigen jeugd die meer de kans gaat krijgen, maar ik moet nog maar zien of dat echt gaat gebeuren. Ik was bang om weer in hetzelfde schuitje terecht te komen. Ik zat vanaf mijn zeventiende bij de selectie en heb wel vier of vijf trainers meegemaakt. Elk jaar werden er beloftes weer niet nagekomen. Dan kwam er weer een busje met nieuwe spelers en aan het einde van het seizoen ging er weer een busje weg. Ik kan zo twee of drie eigen jongens opnoemen die beter waren dan gehaalde spelers en eigenlijk gewoon in Quick Boys 1 hadden moeten spelen.

Na regen weer zonneschijn

,,Maar ik heb nooit opgegeven en altijd geduld gehouden. Dat betaalt zich nu uit. Na jarenlang regenval is nu het zonnetje weer gaan schijnen”, vertelt Akhriff, die ondanks zijn kritische noot een terugkeer bij Quick Boys niet uitsluit. ,,Ze zeggen vaak dat je op 26e of 27e in de bloei van je voetballeven bent. Tot die tijd heb ik nog twee of drie jaar. Wie weet kan ik in de toekomst terugkeren bij Quick Boys. Het blijft toch mijn club.”

Akhrif wil tot slot Valken en trainer Andries Wendt bedanken. ,,Dries heeft hier zeker een rol in gespeeld. Ik ben hem zeer dankbaar. Iedereen bij Valken gunt me de stap. Ik heb ze ook op de hoogte gehouden, dus ze wisten wat er speelde. Ook de nieuwe trainer Gerard de Geus heb ik gesproken. Hij had me het liefst behouden, maar snapt ook dat ik hogerop wil. Ik kan een aardig balletje trappen en weet dat ik het niveau aankan. Ik ga met beide handen deze kans bij Noordwijk proberen aan te grijpen.”

bannernoordwijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)