Het leek erop dat de ploeg van Robbert de Ruiter drie zeer kostbare punten overhield aan het  bezoek aan sportpark Panhuis. Dat was ook meer dan terecht geweest want Noordwijk was – vooral de eerste helft – de bovenliggende partij. Good-old Dennis van den Meegdenburg stak daar echter een stokje voor en stelde voor de Veenendaalse blauwen een punt veilig.

Alle doelpunten vielen overigens in de tweede helft. Bryan Braun bracht de roodwitten in de 54e minuut op voorsprong. Een minuut daarna bracht Bart Hulsbos de stand weer in evenwicht. Toen Faouzi Noordwijk tien minuten voor tijd opnieuw op voorsprong lobte, leek iedereen zich neer te leggen bij een overwinning voor de Noordwijkers. Behalve Van den Meegdenburg dus. VIDB sprak met middenvelder Diederik Hoogerwaard, die ondanks zijn leeftijd steeds belangrijker wordt voor de Noordwijkers.

,,Ik denk dat we vooral de eerste helft onszelf tekort hebben gedaan. Voor mijn gevoel hebben we ze toen min of meer weggespeeld en ook voldoende kansen gecreëerd. Maar zoals wel vaker dit seizoen belonen we dat goede spel niet met doelpunten. De tweede helft was iets meer in evenwicht, maar al met al hadden wij toch echt meer recht op de overwinning. Overigens respect voor Van den Meegdenburg. Als je met 39 jaar nog zo belangrijk kan zijn, neem ik daar mijn petje voor af.”

De winterstop is aan de ene kant zeer welkom, aan de andere kant had Hoogerwaard nog graag wat wedstrijden gespeeld. ,,Het spel dat we de laatste weken spelen, biedt steeds meer perspectief. We vinden elkaar makkelijker en ook de goals vallen nu eindelijk. We krijgen langzaam het vertrouwen dat we nodig hebben. Wat dat betreft had die winterstop nog even mogen wachten. Aan de andere kant moeten de resultaten van de laatste weken ons ook doen beseffen dat we na de winterstop deze lijn door kunnen zetten. Want als we zo blijven spelen, gaan we zeker meer punten pakken.”

Foto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN