Het kan eigenlijk voor Noordwijk niet meer misgaan. Met nog zeven duels te gaan lijkt de titel een kwestie van tijd. De ongenaakbare koploper in de Hoofdklasse A heeft een ruime voorsprong van acht punten op één van de naaste belagers: Hoek. En die ploeg is morgen ook de tegenstander in het verre Zeeland.

Noordwijk-middenvelder Emiel Wendt durft wel met zekerheid te stellen dat het bij een zege in Hoek niet meer mis gaat. ,,Dan hoeven wij er van de resterende zes duels nog maar drie winnen. En dan moeten Ter Leede en Hoek ook alles winnen. En die hebben een zwaar programma met duels tegen de concurrentie. Wij krijgen na Hoek vier duels tegen teams die aan de onderkant staan. Die pakken vaak de meeste punten in de laatste fase van de competitie. Maar dan nog moeten wij het afmaken.”

,,Mensen op de club zeggen ook dat een punt daar een prima resultaat is. Maar daar moet je niet op gaan spelen.”

Een zege in Hoek is echter geen zekerheid. De ploeg is in bloedvorm en won negen van de laatste tien duels, ook in Noordwijk. Op het sportpark in het piepkleine Zeeuwse land kunnen rare dingen gebeuren. Wendt wil echter met zijn ploeg laten zien dat zij de terechte aanstaande kampioen zijn.

,,Ik vind dat je ook in Hoek moet zeggen; wij zijn Noordwijk en willen hier winnen. Zo denkt onze trainer ook. Al kun je er ook voor kiezen om iets meer behouden te gaan spelen. Valt ook iets voor te zeggen. Mensen op de club zeggen ook dat een punt daar een prima resultaat is. Maar daar moet je niet op gaan spelen.”

Op de club was tot 1 april het woord kampioenschap een verboden woord. Bang dat Noordwijk is dat het weer in de slotfase misgaat, zoals al drie keer eerder gebeurde. Wendt spreekt zich uit. ,,Of het nu 1 of 10 april is, dat maakt mij niet uit. Ik vind dat we kampioen moeten worden. Dat lijkt me duidelijk.”

Plafond
Hij is één van de steunpilaren dit seizoen met dertien goals achter z’n naam. Als echte Noordwijker verlengde hij al vroeg z’n contract met de ambitie om met Noordwijk te willen promoveren. ,,Ik heb altijd gezegd dat ik met Noordwijk wil promoveren als jongen van de club. Dat is iets dat al heel lang op mijn lijstje staat en ik ook echt heel graag wil. Anders maak je makkelijker de keuze om weg te gaan. Misschien komt het er ooit nog van. Ik wil het zeker nog eens proberen. De ambitie is er ook om te kijken waar m’n plafond ligt. Maar voorlopig wil ik dat met Noordwijk bereiken en dat kan ook nog steeds.”

,,In het seizoen dat Jaapie van Duyn er 25 maakte, deed ik dat graag voor hem.”

Zelf is Wendt dit jaar gegroeid in z’n rol van aanjager op het middenveld. ,,Absoluut. Ik ben meer aanwezig. Dat maakt dit seizoen ook anders voor mij. Voorheen was ik nog een jonkie. Ik maakte altijd veel vuile meters voor de aanvallers.”

,,In het seizoen dat Jaapie van Duyn er 25 maakte, deed ik dat graag voor hem. Nu loer ik zelf wat vaker op de goal. Dat is een verschil. En nu probeer ik te coachen en als het niet loopt de boel wakker te schudden. Samen met het harde werken en m’n goals zijn dat drie dingen die wel typerend zijn op het moment.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook:‘Hoe is het met: Leonard van Utrecht’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)