Noordwijk slaagde er, in navolging van Ter Leede, maandag niet in om de finale van de Districtsbeker te bereiken. Zondagtopklasser HBS was in eigen huis met 1-0 te sterk voor de formatie van Dogan Corneille.

,,We hebben vandaag gewoon niet goed gespeeld”, oordeelde Corneille na afloop. ,,We hadden constant ruzie met de bal en ook het veld werkte vandaag niet in ons voordeel. Bovendien heeft HBS een uitstekend team. We verloren vandaag teveel duels en als je dan op achterstand komt, wordt het lastig tegen een team dat een niveau hoger speelt.”

Met de conclusie van de oefenmeester was weinig mis. HBS troefde Noordwijk vooral op het fysieke vlak af. Noordwijk had moeite in de opbouw. Te vaak werd de bal in een vroegtijdig stadium verspeeld. Daar stond tegenover dat het iets vaardiger HBS voor de pauze dan wel een optisch overwicht had, maar daar ook maar weinig mee wist  te doen. Sven van Hensbergen, die de zieke Mustafa Amezrine verving, hoefde zich nauwelijks druk te maken. De beste mogelijkheid was zelfs voor Noordwijk, toen Denzel James kort voor de pauze van dichtbij mocht uithalen, maar strandde op de vuisten van goalie Gianni Kamperveen.

Achterstand

Na de thee pakte Noordwijk de draad goed op, maar kwam het na 54 minuten wel op achterstand. Invaller Serano van de Hurk verlengde het leer na een hoekschop met het hoofd knap richting verre hoek (1-0). Corneille reageerde niet veel later door Stefan Mertens in te brengen voor Anton den Haan. Die aanvallende impuls leverde echter niet het gewenste resultaat op. Noordwijk drong wel aan, maar ook nu bleef de Haagse defensie vrij gemakkelijk op de been.

De bezoekers mochten van geluk spreken dat Tjeerd Westdijk voor een gapende goal er wonderbaarlijk genoeg in slaagde de roos te missen door finaal in het luchtledige te trappen. Naarmate de tijd vorderde, gooide Noorwijk het meer en meer over de opportunistische boeg. Maar ook met Mo Faouzi als extra aanvaller in de ploeg hield de HBS-verdediging het hoofd koel. Daardoor strandde het bekeravontuur van Noordwijk.

,,Een terechte nederlaag. Bij veel jongens lag er toch ook spanning op de wedstrijd. Wellicht speelde dat vanmiddag  mee. Voor ons resteert  nu alleen nog de competitie. Als we de laatste vijf wedstrijden goed presteren,  volgen er hopelijk nog een aantal extra duels”, blikte Corneille alvast vooruit op het slot van de competitie waarin zijn ploeg op jacht gaat naar een plek in de nacompetitie.

HBS – Noordwijk 1-0. 54. Van der Hurk 1-0

Noordwijk: Van Hensbergen, Manuputty, Overvliet, Bröcker, Mol, Den Haan (60. Mertens), Gonçalves (74. Faouzi), Splinter, Hoogerwaard, James, Lomis.

Tekst: Leo Schrama

Archieffoto: Ron van der Linden

bannernoordwijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)