Een 3-1 uitslag doet wellicht vermoeden dat er voor de winnaar geen vuiltje aan de lucht is geweest. De derby tussen koploper Noordwijk en nummer drie, FC Rijnvogels, vertelde echter een ander verhaal. Waar de thuisploeg op beslissende momenten de trekker wist over te halen, verzuimden de bezoekers dat te doen. Noordwijk gaat door de winst als Herbstmeister de winterstop in.

Hein van Heek wond er na afloop geen doekjes om. De verliezend coach meende dat zijn ploeg minimaal recht had op een puntendeling, zo niet meer.  ,,Eigenlijk hadden we hier kunnen en misschien wel moeten winnen. Voor de 1-0 kregen we al drie uitstekende kansen, waarbij Niels van Veen al binnen honderd tellen de score had moeten openen. Bij 2-0, met nog een kwartier te gaan, krijgen we een strafschop, maar opnieuw houdt Amezrine hun op de been. Scoren we wel, dan moet ik het nog zien. Na de 3-1 missen we opnieuw een goede mogelijkheid en bovendien waren we na rust heer en meester op het veld.”

nwrvg121215-00002                                  Noordwijk-goalie Mustafa Amezrine vertolkte een hoofdrol

Allemaal feiten waar geen speld tussen te krijgen was. Toch werd de visie van Van Heek niet gedeeld door collega Corneille. ,,We begonnen slap met als gevolg een uitstekende kans voor FC Rijvogels, maar daarna vond ik ons gaandeweg de eerste helft de beter voetballende ploeg. De openingsgoal was het gevolg van een knap uitgespeelde aanval. Na de rust komen we snel op 2-0 en zijn we bewust wat achterover gaan leunen. Natuurlijk mogen we Moes (Amezrine, red.) dankbaar zijn dat hij ons met twee uitstekende reflexen al voor een tegengoal behoedde, waarna hij ook nog eens een strafschop pareert. Daarna maken we het zelf knap af.”

Bij koploper Noordwijk viel daarmee alles op zijn plaats. Vergeten was de veel te korte terugspeelbal van Brayen Brocker waarna Van Veen op weg leek naar de 0-1. Met een uiterste krachtinspanning voorkwam Amezrine dat de lob van de aanvaller tegen het nylon belandde.

nwrvg121215-00006                                  Vleugelflitser Raymond Manuputty haalde veelvuldig de achterlijn

Noordwijk pakte de draad na tien minuten echter snel op en was vooral dreigend via de rechterflank, waar Raymond Manuputty keer op keer als een ware TGV de achterlijn haalde. Bij zijn zesde voorzet was het raak. Emiel Wendt stapte handig over de bal heen, waardoor Marios Lomis de hoek voor het uitzoeken had (1-0). Verder kwam Peter Messemaker nauwelijks in de problemen en omdat ook FC Rijnvogels wenste mee te voetballen kreeg het publiek een amusante derby voorgeschoteld

Nadat Amezrine kort na de thee een kiezelharde inzet van Mitchel Beijersbergen knap tot hoekschop had verwerkt, stond het zomaar 2-0. Lomis troefde met het hoofd twee Rijnvogels-verdedigers af, waarna Emiel Wendt er als de kippen bij was om de 2-0 binnen te jagen. Een knap staaltje effectiviteit dat de bezoekers dwong op jacht te gaan naar de aansluitingstreffer. Corneille: ,,We hebben ons na die treffer bewust terug laten zakken. Zonder dat we daarbij echt in de problemen kwamen. Ook niet na de dubbele wissel die FC Rijnvogels toepaste.”

Toch leek de spanning met nog een kwart wedstrijd te gaan terug te komen. Een moment van onachtzaamheid in de roodwitte defensie bezorgde Martin Onderwater een vrije doorgang. Guy Smith, vervanger van de kersverse vader Martijn le Congé, toucheerde de invaller binnen de beruchte lijnen. Arbiter Bossen kon weinig anders doen dan naar de strafschopstip wijzen. Aan de inzet van Rob Zandbergen was niets verkeerd, maar opnieuw bleek Amezrine een te groot obstakel door met een katachtige reflex het leer met beide vuisten uit de linkerbenedenhoek te boksen.

nwrvg121215-00041 Jeroen Borsboom viert met een speen in zijn mond de geboorte van Noah, het zoontje van Martijn le Congé

De matig spelende Jaap van Duijn was op dat moment al naar de kant gehaald voor Denzel James. Toen Jeroen Borsboom niet veel later ook zijn opwachting mocht maken, was de zaak snel beklonken. Al dan niet in buitenspelpositie mocht James zijn actie voortzetten waarna Messemaker nog wel wist te keren. In de rebound was Borsboom echter genadeloos bij zijn eerste balcontact en besliste daarmee het duel (3-0).

,,Vorige week had ik er veel meer moeite mee dat we verloren’’, vervolgde Van Heek. ,,Natuurlijk moeten die eerste kans en die pingel erin. We maken het vandaag zelf niet af. Dat is wat wij onszelf mogen verwijten.”

Ondertussen nam Corneille de felicitaties in ontvangst. ,,Als koploper de winterstop ingaan is altijd lekker, maar op deze plek zie ik ons straks veel liever na 26 wedstrijden  staan. Dit is de komende zes weken alleen leuk als je op Teletekst kijkt. We hebben vandaag opnieuw laten zien dat we er met een aantal wissels zeker niet zwakker op worden en dat was zeker niet voor de eerste keer dit seizoen. Een heerlijk gevoel.”

Noordwijk-FC Rijnvogels 3-1 (1-0). 37Lomis 1-0, 51. Wendt 2-0, 77. Borsboom 3-0, 81. Beijersbergen 3-1

Noordwijk: Amezrine, Manuputty, Smith (84. Mol), Veerman, Bröcker, Gonçalves, Hoogerwaard, Dorothea, Lomis, Wendt (77. Borsboom), Van Duijn (65. James).

FC Rijnvogels: Messemaker, Ten Hoope, Wijmer, Soomer, Stam (68. Rob Zandbergen), Van der Horst, Van der Breggen, Kooij (71. Tjon-A-Noek), Beijersbergen, Van Veen, Sammy Zandbergen (58. Onderwater)

Foto’s: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)