Na negentig minuten spelen moesten TEC en Noordwijk het zaterdagavond doen met een puntendeling. De thuisploeg had er vrede mee en eigenlijk hadden de bezoekers dat achteraf ook. De ploeg van Kees Zethof is na vijf wedstrijden nog altijd ongeslagen en kwam op bezoek bij de medepromovendus uit Tiel niet heel erg in de problemen. Toch liet Noordwijk niet het achterste van de tong zien, waardoor het met een puntje de bus richting Sportpark Duinwetering stapte: 1-1. 

,,Gelukkig was het nog lekker weer”, merkte doelpuntenmaker Van Staveren op. ,,Zo’n 18.00 uur wedstrijd hoeft van mij niet. Als je Tweede Divisie speelt, dan weet je dat je tegen heel veel zaterdagploegen speelt. Ze hebben er zelf voor gekozen om op dit niveau te spelen.” Het was overigens de enige randzaak waar de spits zich druk over kon maken, want verder beleefde hij vooral in persoonlijk opzicht een prima middag.

,,We probeerden om zoals altijd een vrije middenvelder te creëren, maar dat lukte ons niet. Wat dat betreft hadden zij het goed voor elkaar.”

De oud-speler van Hillegom toonde namelijk zijn kwaliteiten door na ongeveer een half uur spelen zijn ploeg op voorsprong te zetten. De aanvaller veranderde handig een schot van Raies Roshanali van richting. ,,In de kleedkamer noemden ze me al ‘Pipo Inzaghi'”, zegt hij lachend. ,,Het was een echte spitsengoal. Ik stond op dat moment op de juiste plek en kon de bal binnen tikken.”

Een verdubbeling van de score zat er niet in voor Noordwijk. De manschappen van Zethof gingen op zoek naar meer, maar raakten gedurende de wedstrijd wat meer de grip kwijt. ,,We speelden zelf ondermaats. Ik denk dat we daarom ook wel tevreden konden zijn met een punt. Daarnaast zijn we nog altijd ongeslagen, dus dat is alleen maar mooi. Ik heb alleen nog geen idee wat de verhoudingen zijn in de Tweede Divisie. Vooraf had niemand TEC hoog zitten, maar ze zijn goed begonnen.”

Vrije middenvelder
Vlak na rust incasseerden de bezoekers in Tiel de gelijkmaker. Nick Hak, die vorig seizoen nog voor FC Lienden speelde, was de doelpuntenmaker. Daarna brak er een fase aan waarin de Noordwijkers het even lastig hadden. ,,Pas toen Martijn le Congé erin kwam, kregen we weer wat grip op de wedstrijd. Eigenlijk zijn we niet heel erg in de problemen gekomen, maar we konden niet in ons spel komen. We probeerden om zoals altijd een vrije middenvelder te creëren, maar dat lukte ons niet. Wat dat betreft hadden zij het goed voor elkaar.”

De promovendus mag volgende week weer aan de bak. In eigen huis zal dan Kozakken Boys aantreden. Van Staveren erkent dat hij en zijn ploeggenoten flink aan de bak kunnen. ,,Dat is een team dat gewoon bovenin mee kan doen. Ze hebben met Kay Tejan een goede speler en verder kom ik mijn collega Leon Bot tegen, dus dat is wel leuk. Hij kan ook lekker tekeergaan op dat middenveld, dus dat gaat wat worden..”

TEC – Noordwijk 1-1 (0-1): 29. Van Staveren 0-1, 53. Hak 1-1.

Noordwijk: Van Vliet, Oversloot, Overvliet, Rietveld, Smith (45. Bröcker), Reynaers, Wendt, Roshanali, Van Staveren, Westdijk (78. Le Congé), Achefay (69. James).

Foto: Orange Pictures

Lees ook:De voorpret was leuker dan de voorstelling zelf (plus video’s)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)