Nog maar zeven dagen geleden leek het seizoen voor Noordwijk na het verlies tegen Kloetinge voorbij. Na de 1-3 overwinning op RVVH in combinatie met het verlies van periodekoploper Spijkenisse tegen kampioen Katwijk ligt de weg naar de derde periode weer open.

Volgende week treft Noordwijk op sportpark Jan Riedijk Spijkenisse, dat twee punten meer heeft. Degradatiekandidaat Smitshoek heeft zich in de periodestand nog tussen beide kemphanen weten te wringen, zodat de roodwitten – zelfs bij een zege in Spijkenisse, afhankelijk kunnen zijn van Smitshoek. De Barendrechters treffen nog SHO en ASWH.

Noordwijk/Mertens                                                  Stefan Mertens schermt de bal af

Voor het zover was diende Noordwijk eerst af te rekenen met RVVH, dat enkele weken geleden de tweede periodetitel in de wacht sleepte. De Noordwijkers deden dat zonder Denzel James, die door zijn door Noordwijk betwiste vertrek naar Kozakken Boys buiten de selectie was gehouden. In de frontlinie werd Emiel Wendt om die reden geassisteerd door Stefan Mertens, waardoor Nick Brouwer terugkeerde in de roodwitte basiself.

Vanaf de aftrap liet Noordwijk zich ook tegen de Ridderkerkse formatie inzakken, om van daar uit met goed positiespel het doel van de tegenpartij op te zoeken. Op die speelwijze wist RVVH gedurende het duel nauwelijks een antwoord te vinden. Daarbij deelde Noordwijk al snel een tik uit toen een voorzet van Rowin Mol in de RVVH-zestien uiteindelijk voor de voeten van Emiel Wendt belandde (0-1).

Noordwijk behield vervolgens het betere van het spel, gaf achterin weinig tot niets weg en verdubbelde tien minuten voor rust de voorsprong. Opnieuw was Wendt het eindstation van een  vlotte Noordwijk-aanval (0-2). De (dubbele) doelpuntenmaker was dolblij met zijn goals en het feit dat hij zijn ploeg daarmee in het zadel hielp. ,,Die zaten er lekker in. Onze tactiek om in te zakken werkte uitstekend. Wij waren vandaag de beter voetballende ploeg. RVVH had geen antwoord op ons spel. Dat hebben we goed gedaan en dat heeft ons uiteindelijk ook aan de winst geholpen.”

Noordwijk/Wendt                                              Emiel Wendt was tweemaal trefzeker

Na de doelwisseling leek het er even op dat RVVH zou terugkeren in de wedstrijd, maar dat was slechts schijn. Noordwijk pakte na de 1-2 van Tavares de draad van voor de pauze weer op en zag dat beloond met een derde treffer. Nadat Brayen Bröcker met het hoofd de paal had geraakt, pegelde Stefan Mertens nummer drie tegen de touwen. Daarmee was de koers gelopen. Pas in de slotfase toen RVVH het over de opportunistische toer gooide, werd het even wat drukker in de Noordwijk-zestien. De zege kwam echter nooit meer in gevaar.

Emiel Wendt maakte de eindfase niet meer mee binnen de lijnen, omdat Mo Faouzi vijf minuten voor het laatste fluitsignaal zijn entree mocht maken. ,,Gewisseld worden is in zo’n geval natuurlijk alleen maar mooi”, concludeerde Wendt.

Wendt erkende terecht dat Noordwijk ‘goede zaken had gedaan’. ,,Vorige week leek het over en uit, maar na vandaag is er nog van alles mogelijk. Volgende week bij Spijkenisse wordt een echte kraker. Deelname aan de nacompetitie zou een heel mooi toetje zijn  voor ons.  Zover is het nog niet, we zullen eerst moeten afrekenen met die ploeg om zover te komen.”

RVVH – Noordwijk (1-3 (0-2). 4. Wendt 0-1, 34. Wendt 0-2, 49 Pires Tavares, 1-2, 58. Mertens 1-3

Noordwijk: Amezrine, Manuputty (86. Bosma), Overvliet, Bröcker, Mol, Hoogerwaard, Gonçalves, Brouwer, Splinter, Mertens, Wendt (84. Faouzi) 

Samenvatting (beelden RVVH TV)
[youtube id=”AQK2q7_2ETw” width=”620″ height=”360″]

Tekst: Leo Schrama

Foto’s: Ron van der Linden

bannernoordwijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)