Net zoals kort voor de winterstop bij Jong FC Groningen en ONS Sneek pakte Noordwijk ook bij Eemdijk in de slotfase de volle buit. En ook in dit verhaal had de koploper van de Derde Divisie het aanvankelijk lastig om de defensie van de laagvlieger echt te verontrusten.

‘De Diekers’ zoals de derde club uit Bunschoten-Spakenburg liefkozend wordt genoemd, had haar huiswerk goed gedaan. Inzakkend op eigen helft loerde de thuisploeg op de counter om op die manier minimaal een puntje in eigen huis te houden. Dat leverde Noordwijk wel  veldoverwicht en een aantal kansen op, maar doelpunten bleven daarbij lange tijd uit. Eemdijk toonde zich een paar keer gevaarlijk voor de goal van Roy Rondeltap zonder daar voorlopig munt uit te slaan. Na een half uur spelen was het echter wel raak toen Yannick Bouw zich namens de thuisploeg trefzeker toonde (1-0).

Geen paniek
Noordwijk zette nog maar eens extra aan en nadat Emiel Wendt een eerste mogelijkheid had laten liggen, was het de volgende keer wel raak: 1-1. Een tussenstand die halverwege nog altijd op het scorebord prijkte. Voor Sabir Achefay en zijn ploeggenoten geen reden tot paniek overigens.

,,We begonnen best goed, maar hadden het knap lastig met deze tegenstander. Zij speelden defensief en goed georganiseerd en wachten daarbij op een fout van onze kant. Bovendien weet je dat zo’n eerste wedstrijd na de winterstop altijd lastig is. Daarnaast ben je nog eens de te kloppen ploeg. Met die omstandigheden zijn we vanmiddag gelukkig goed omgegaan. Waarbij het wel lekker was dat we voor rust nog op 1-1 kwamen,” blikte Noordwijks middenvelder terug. ,,Na rust liep het aanvankelijk precies zoals daarvoor. We hebben echter geleerd om geduld op te brengen. En dat heeft ons uiteindelijk de drie punten opgeleverd.”

,,Nee, het was zeker geen bewuste doelpoging”

De middenvelder vertolkte daarbij de hoofdrol door in de slotfase het duel te beslissen. Met nog een klein kwartier op de klok verdween een hoekschop van Achefay in één keer achter goalie Gerben Ruizendaal. De sluitpost deed eerst wee stappen vooruit om vervolgens op zijn schreden terug te keren. Met als gevolg dat het leer gedragen door de wind achter hem in één keer tegen het net plofte. ,,Nee, het was zeker geen bewuste doelpoging. Ik wilde de bal gewoon bij de eerste paal neerleggen. Dat het zo afloopt is natuurlijk mooi meegenomen,” bekende Achefay.

Kees Zethof, die na een uur al aanvallend had gewisseld door de niet geheel fitte Tjeerd Westdijk in te zetten voor de eveneens niet geheel frisse Brayen Bröcker, zag zijn ploeg net als in voorgaande uitbeurten de wedstrijd vervolgens geroutineerd uitspelen. Waarbij opnieuw Achefay de gevierde man was met de 1-3.

Balans
,,Dat ik dit keer twee keer scoor is natuurlijk mooi meegenomen. De volgende keer is het weer iemand anders. Belangrijk zijn voor je team is mijn insteek. Dat lukt me dit seizoen goed. Deze overwinning komt door de juiste balans binnen het elftal. Voldoende individuele kwaliteiten in combinatie met een goede teamprestatie. Lukt het even niet dan gaan we daar op een goede manier mee om, in de wetenschap dat we een wedstrijd ook in de slotfase nog naar ons toe kunnen trekken.”

Eemdijk – Noordwijk: 1-3 (1-1). 31. Bouw 1-0, 39. Wendt 1-1, 72. Achefay 1-2, 86. Achefay 1-3.

Noordwijk: Rondeltap, Michel, Overvliet, Rietveld (87. A Wendt), Bröcker (56. Westdijk), Le Congé, Achefay, Reynaers, E. Wendt, James (87. Van der Niet), Van Staveren. 

Foto: Frank Venema

Lees ook: Het hoofd in Gran Canaria, de benen in Noordwijk (plus video’s)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom2-3sv Hoofddorp
ESTO1-1Teylingen
Warmunda3-1Madestein