Wekenlang sloeg bijna elke tegengoal bij de Noordwijk-spelers in als een bom. Bibberend en bevend werd er in zo’n geval gewacht op de dingen die komen gingen. En met een dergelijke houding loopt het dan nogal eens fataal af. Afgaand op het duel tegen DFS lijkt de ploeg van Dogan Corneille met dat euvel afgerekend te hebben. In het verre Opheusden werd promovendus DFS eenvoudig met 1-4 aan de kant geschoven en omdat koploper Achilles Veen onderuit ging deed Noordwijk ook op de ranglijst goede zaken.

De teamprestatie die Noordwijk bij Door Fusie Sterk neerzette werd door Brayen Bröcker nog voorzien van een extra fraai randje. De linkervleugelverdediger was opvallend aanwezig op het sportpark aan de Van Maanenstraat. Met een fantastische omhaal in de slotminuut zette hij de kroon op het werk van de ploeg die ineens weer meedoet in de strijd om de bovenste plaatsen. Bovendien zag de verdediger nog voor de pauze dat een doelpunt van hem om dubieuze redenen werd afgekeurd, terwijl hij na de thee de roos op en haar na miste.

,,Wel erg veel aanvallend geweld in één wedstrijd voor een verdediger”, glimlachte Bröcker breeduit. ,,Maar wat het belangrijkste is, is dat het vertrouwen voor een groot gedeelte weer terug is. Dat hebben we vanmiddag wel laten zien. Bovendien zijn Tjeerd Westdijk en Raymond Manuputty binnenkort weer beschikbaar, dus worden we daar ook alleen maar sterker van.”

dorothea-dfs-noordwijkRuperto Dorothea stond weer in de basis en was belangrijk voor Noordwijk

Enige minpunt
Noordwijk kende in Opheusden een pikstart. Al na drie minuten schoof de rappe Denzel James in twee instanties de 0-1 binnen, waarna Marios Lomis niet veel later de 0-2 liet noteren. ,,De eerste de beste keer dat zij voor de goal kwamen was het met een diagonale schuiver wel raak, maar we raakten daardoor niet van de kook. Integendeel, we hielden de touwtjes in handen en bleven mogelijkheden creëren. Het enige minpunt was dat we ondanks goede mogelijkheden voor de pauze niet verder wegliepen”, haalde Bröcker de eerste helft nog even terug.

Dat was na de doelwisseling ruim twintig minuten wel even anders. DFS gooide via opportunistisch voetbal alles op de aanval waardoor Noordwijk terug moest. Waar de ploeg in het recente verleden nogal eens bezweek onder dergelijke omstandigheden hield het deze keer stand.

Toegenomen zelfvertrouwen
,,We hadden het even zwaar”, erkende Bröcker. ,,Maar die periode kwamen we met verve door. Dat is wel anders geweest. Dat heeft vooral te maken met het toegenomen zelfvertrouwen. De omstandigheden waren vandaag bepaald niet in ons voordeel. Een zwaar hobbelig veld en niet zoals we gewend zijn spelend op kunstgras. Maar ook dat deerde ons niet.”

Nadat Jeroen Borsboom, met de slotfase in zicht, zijn ploeg in veilige haven had geloodst was de klus geklaard. Mogelijkheden om verder weg te lopen bleven hierna onbenut, totdat Bröcker weer eens opstoomde. Via de schijven Ruperto Dorothea en Emiel Wendt belandde het leer in de zestien waar de verdediger vervolgens een hoogstandje in huis had. ,,Ik was toch al ver opgekomen en ben toen de zestien maar ingelopen. Toen die voorzet kwam stond ik met de rug naar de goal. Ik waagde het er maar op om het via een omhaal te proberen. Ik raakte ‘m lekker en aan het gejuich van mijn medespelers merkte ik dat het een geslaagde uitvoering was geworden”, bleef hij nuchter.

brocker-dfs-noordwijkBröcker vliegt stijlvol door de lucht voor zijn omhaal en de 4-1

Echt juichen doet Bröcker echter nog niet. A.s. zaterdag gaat hij met zijn ploeg op bezoek bij koploper Achilles Veen, waarbij de opdracht duidelijk is. ,,We moeten winnen. Dat leeft zo enorm binnen de groep. Als we daarna FC Breukelen in het laatste duel voor de winterstop thuis ook nog pakken dan staan we er weer helemaal bij.”

DFS-Noordwijk 1-4 (1-2). 3. James 0-1, 9. Lomis 0-2, 13. Boean 1-2, 76. Borsboom 1-3, 90. Bröcker 1-4.

Noordwijk: Sanders, Gonçalves, Le Congé, Veerman, Bröcker, Hoogerwaard, Wendt, Dorothea, James, Borsboom, Lomis (80. Spil).

Foto’s: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)