Daar waar DOVO de ‘winnende’ treffer al uitbundig vierde, zag het tot haar woede en verbijstering de derde treffer van Joshua Patrick alsnog wegens buitenspel geannuleerd. Onterecht, zo bleek achteraf uit de beelden. Vervolgens sloeg Noordwijk in blessuretijd twee keer keihard toe (2-4). De koploper incasseerde daarmee drie kostbare punten na een duel waarin een remise veel meer voor de hand had gelegen.

Op sportpark Panhuis was arbiter Ter Brake vanuit DOVO-perspectief de gebeten hond. Voor invaller Nick van Staveren was het allemaal worst. De 2-3 die de Hillegommer ver in blessuretijd door een woud van benen achter goalie Koen Hagelstein deponeerde verloste zijn ploeg niet alleen van het ‘Panhuis-syndroom’, maar leverde ook nog eens twee bonuspunten op waardoor de koppositie intact bleef.

,,Net als voor de beker bij IJsselmeervogels en Sparta zijn we er ook vandaag tot het laatste fluitsignaal vol voor gegaan. We willen altijd winnen. Dat is in die duels beloond en ook vandaag is dat weer het geval”, jubelde de uitbundige doelpuntenmaker.

Voor het zover was had Noordwijk een lange weg af te leggen. Daarbij diende het eerst een 1-0 achterstand weg te werken omdat Joshua Patrick al snel de verre hoek achter Roy Rondeltap vond. ,,Daarna gingen we voetballen en dat leverde voor de rust twee doelpunten op”, blikte Van Staveren terug op het eerste bedrijf.

Belangrijk
De gelijkmaker van Thomas Reynaers mocht er zijn. Vanuit een vrije trap krulde de middenvelder het leer over de DOVO-muur in de korte hoek. Tien minuten later mocht Martijn le Congé de bal op randje zestien controleren, waarna de vervanger van Raies Roshanali beheerst de verre hoek vond. Een persoonlijk succes voor de voormalige aanvoerder die zijn basisplaats kwijtraakte, om zich in Veenendaal direct belangrijk te tonen voor zijn ploeg. Roshanali, die met knie- en kruisbandklachten kampt, ondergaat deze week overigens een MRI-scan die duidelijkheid moet verschaffen over de ernst van de problemen.

Met de 1-2 tussenstand ging het ook na de pauze gelijk op. Een evenwicht dat ook in de score tot uitdrukking kwam, hoewel het lang wachten was op weer een treffer. ,,DOVO beschikt gewoon over een goede ploeg. Noordwijk heeft het daar bovendien altijd lastig. En dat bleek ook vandaag weer het geval. Eigenlijk lag een gelijkspel wel in de lijn der verwachtingen”, bekende Van Staveren.

Venijn
De 2-2 die met nog een kwartier te gaan opnieuw van de voet van Patrick op het scorebord verscheen, duidde op een naderende puntendeling. Maar omdat beide ploegen zich daar niet bij wilde neerleggen liep het allemaal heel anders. Het venijn zat daarbij duidelijk in de staart. Op aangeven van Leon Toonen schoof Patrick in de slotfase de gedachte 3-2 achter Rondeltap. Hoewel Ter Brake al naar de middenstip had gewezen, raadpleegde de leidsman zijn assistent alsnog. Na enig overleg werd er een streep gezet door de derde Veenendaalse treffer. Beelden wezen later uit dat daar echter geen sprake van was. ,,Dan kom je met de schrik vrij. Dat beseften we maar al te goed”, aldus van Staveren. ,,Waarna het voor ons nog mooier werd in blessuretijd.”

Uit een door DOVO betwiste hoekschop was Van Staveren het eindstation. Toonen verwerkte de bal niet goed waarna de supersub raak mikte. ,,Ja, daarom sta je erin. Mijn eerste competitietreffer van het seizoen en meteen een belangrijke,” stak het Noordwijkse feestvarken zijn vreugde niet onder stoelen of banken. ,,Zo blijven we volop meedoen. We voelen ons nog altijd een outsider, maar dit zijn natuurlijk wel de lekkerste overwinningen.”

Extra feestelijk tintje
Dat Denzel James de aangeslagen thuisploeg een minuut na de 2-3 de definitieve genadeklap gaf, maakte de feestvreugde er na afloop alleen maar groter op. ,,Het was dan ook groot feest in de kleedkamer. Niet normaal meer. Iedereen besefte dat we door het oog van de naald waren gekropen. Dat zorgde nog voor een extra feestelijk tintje”, verwoordde Van Staveren de rood-witte blijdschap direct na afloop. ,,En ook de terugreis was één groot feest. Eigenlijk was die zo voorbij. Kees (Zethof, red.) haalde de Piano Man van Billy Joel zelfs nog te voorschijn.”

DOVO – Noordwijk 2-4 (1-2). 14. Patrick 1-0, 27. Reynaers 1-1, 36. Le Congė 1-2, 75. Patrick 2-2, 90+2 Van Staveren 2-4, 90+3 James 2-4

Noordwijk: Rondeltap, Smith (81. Van Rijn), Overvliet, Van der Neut, Bröcker, Reynaers, Le Congė, Wendt, Achefay (70. Van Staveren), Westdijk (76. Bosma), James

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)