Scoorde hij in de voorbereidingsperiode nog aan de lopende band voor zijn nieuwe club VV Noordwijk, een week voor de start van de competitie liep Jeroen Borsboom een ernstige knieblessure op. De van Jodan Boys overgekomen aanvaller zal lange tijd langs de kant staan.

,,In het bekerduel tegen SJC verdraaide ik al na vier minuten bij een eenzijdige actie mijn linkerknie”, vertelt Borsboom. ,,In eerste instantie hoopte ik dat het mee zou vallen. De knie werd niet echt dik en de pijn viel relatief mee. In het ziekenhuis werd echter geconstateerd dat mijn kruisband was afgescheurd. Dan weet je dat je er langer uit bent dan normaal.”

Hoe lang de spits uit de roulatie zal zijn, is op dit moment nog ongewis. Voor een dergelijke blessure staat doorgaans een herstelperiode van zo’n acht tot negen maanden. ,,Het zou ook kunnen zijn dat ik over zo’n zes weken weer terug ben”, blikt hij hoopvol vooruit. ,,Over een kleine vijf weken volgt een operatie. De specialist heeft twee scenario’s in gedachten. Als het echt een volledige operatie wordt is het seizoen voor mij nu al voorbij. De tweede mogelijkheid is dat ze de knie laten zoals deze is en ik de trainingen en het spelen gewoon weer kan hervatten. Het is allemaal afhankelijk van wat de artsen tijdens de operatie tegenkomen. Tot die tijd doe ik krachttrainingen om straks zo fit mogelijk te zijn.”

Borsboom zit hoe dan ook voorlopig in de lappenmand, en dat is een fikse tegenvaller voor de speler die het in de roodwitte aanval vooral uitstekend kon vinden met Jaap van Duijn. ,,De samenwerking liep vanaf het begin gesmeerd tussen ons. Het leek erop of we al jaren samenspeelden. Dat is dubbel balen”, blikt hij terug op zijn debuut op Sportpark Duinwetering. Zijn gevoel voor humor is hij desondanks nog niet helemaal kwijtgeraakt. ,,Ik heb de trainer verteld dat ik bij mijn laatste blessure, ik speelde toen nog voor DONK uit Gouda, promoveerde. Wat dat betreft zijn de voortekenen dus gunstig.”

Tekst: Leo Schrama

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen