Zijn zilveren huwelijksfeest werd zaterdag door Noordwijk van een fraai voetbalrandje voorzien. Trainer Kees Zethof moet zijn manschappen in het thuisduel tegen promovendus Nootdorp dan ook met een tevreden gezicht hebben gadegeslagen.

Zethof’s ploeg produceerde niet alleen een half dozijn treffers, maar hield voor de derde keer op rij de nul. Dat dit ook nog eens gepaard ging met aantrekkelijk voetbal was het derde pluspunt voor rood-wit dat zich na drie duels met de volle buit op zak de trotse koploper mag noemen in de Hoofdklasse A. Daarbij spreken de doelcijfers (10-0) boekdelen.

,,Als we dit seizoen iets willen bereiken moeten we dat zowel uit als thuis uitstralen.”

De oefenmeester zal ongetwijfeld het meest tevreden geweest zijn over de gretigheid die zijn ploeg gedurende negentig minuten etaleerde. Vanaf de aftrap telde voor de thuisploeg alleen de winst en dat straalden zijn spelers ook uit. Waar veel ploegen na vier treffers het gaspedaal nog weleens willen loslaten, bleef Noordwijk jagen op meer treffers. Het machteloze Nootdorp stond erbij en keek ernaar.

Meteen de toon gezet
,,Vanaf de aftrap hebben we die instelling getoond en beloonden we onszelf met zes doelpunten”, aldus Rob Overvliet. De verdediger keerde na twee duels schorsing weer terug in de basis. Zelf nam de deze zomer op het oude nest teruggekeerde Overvliet al snel de belangrijke openingstreffer voor zijn rekening, waarmee de toon gezet was.

,,Na een hoekschop was ik nog in de Nootdorp-zestien ter plekke om raak te knikken. Die bal werd wel gekeerd, maar dat was duidelijk achter de doellijn. Gelukkig had de grensrechter dat ook gezien.”

Het onvermijdelijke gebeurt
Nootdorp beet kort hierna nog wel even van zich af, maar de na een blessure onder de lat teruggekeerde Mustafa Amezrine toonde zich in twee instanties de baas in eigen zestien. Paal en lat stonden vervolgens Noordwijks succes in de weg, waarna het onvermijdelijke gebeurde toen Tjeerd Westdijk na een lage schuiver van Denzel James in de rebound de 2-0 liet aantekenen.

,,Je zag dat het zelfvertrouwen er bij ons vanaf droop. Zo hoort het ook te zijn”, zei een zelfverzekerde Overvliet. ,,Als we dit seizoen iets willen bereiken moeten we dat zowel uit als thuis uitstralen. Het is nog te vroeg om allerlei uitspraken over promotie enzovoort te doen, maar als we het zo op blijven pakken komen we een heel eind.”

,,Je hebt gezien dat we op allerlei manieren kunnen scoren.”

Daar waar Noordwijk de genadeklap voor de thee nog niet wist uit te delen, lukte dat daarna wel. Uit twee fraaie voorzetten was het binnen zeven minuten van dichtbij evenzovele keren raak. De 4-0 tussenstand deed echter niets af aan de dadendrang van de thuisploeg, die deze middag in het uitvallen van Ruperto Dorothea (hamstring)  de enige tegenvaller te verwerken kreeg.

Het mooiste voor het laatst bewaard
Brayen Bröcker nam bij de tweede paal ongehinderd de vijfde treffer voor zijn rekening, waarmee Nootdorp volledig op het rooster werd gelegd. De mooiste treffer moest toen nog komen. Een splijtende pass van Diederick Hoogerwaard werd door Emiel Wendt koeltjes tot (opnieuw een) doelpunt gepromoveerd.

,,Vorige week bij FC Rijnvogels was het niet goed wat we lieten zien”, analyseerde Overvliet. ,,Dat eerste twee competitiewedstrijden speelden we sowieso wat onwennig. Vandaag hebben was dat heel anders. En je hebt gezien dat we op allerlei manieren kunnen scoren. We hebben voldoende jongens rondlopen die dat kunnen. Dat is lekker voetballen.”

,,In deze groep zitten voldoende spelers met een winnaarsmentaliteit. Vandaag klopte alles.”

Toch zag Overvliet nog ruimte voor verbetering. ,,Na de 6-0 gingen nog steeds alle remmen los, maar wilden we het te vaak net iets te mooi doen. Dat is misschien nog een smetje op deze overwinning. We hebben gewoon verzaakt om er vandaag nog meer te maken. Met zes treffers zijn we nog genadig geweest voor Nootdorp.”

Noordwijk krijgt dinsdag in de strijd om de KNVB-beker bezoek van Fortuna, waarna vier dagen de krachttoer bij Ter Leede op de agenda staat. Overvliet is er klaar voor: ,,In deze groep zitten voldoende spelers met een winnaarsmentaliteit. Vandaag klopte alles. Laten we dat zo zien te houden. Dan kan het een mooie week worden.”

Noordwijk–Nootdorp 6-0 (2-0). 10. Overvliet, 32. Westdijk 2-0, 48. Westdijk 3-0, 52. Wendt 4-0, 58. Bröcker 5-0, 75. Wendt 6-0.

Noordwijk: Amezrine, Ten Hoope, Le Congé, Overvliet, Bröcker, Van der Neut, Dorothea (49. Van der Krogt), Reynaers, James (66. Hoogerwaard),  Wendt, Westdijk (70. Borsboom)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom