Het blijft een raar verschijnsel bij Kagia in de competitie. Wedstrijden winnen met ruime cijfers, weekje daarop weer vrij. Zo’n Derde Klasse als waar de Lisserbroekers dit seizoen in voetballen in zelden vertoond. En Noordwijk? Die moet de blamage van vorige week wegpoetsen.

Want net als de zuiderburen van de Noordwijkers, Quick Boys, ging ook de hoofdklasser met 7-1 onderuit. De ploeg van Dogan Corneille verloor van de amateurs van Ajax. En daar heeft VV Noordwijk sowieso slechte herinneringen aan. Bijna drie jaar geleden ging het in de play-offs onderuit tegen dezelfde Amsterdammers, en degradeerde Noordwijk uit de Topklasse. ,,Als speler en als trainer heb ik zoiets nog nooit meegemaakt”, was trainer Corneille boos na afloop van de 7-1 verloren wedstrijd.

Nu mag het thuis tegen Zwaluwen de wonden likken. Bij de bezoekers is handhaven de doelstelling en daar is het aardig mee onderweg. De ploeg uit Vlaardingen staat tiende. Met elf punten uit tien wedstrijden heeft het vier punten minder gehaald dan VV Noordwijk. Die ploeg hield maandag een spoedberaad na de 7-1 nederlaag. Even geen training, praten. Hoe dat heeft uitgepakt valt zaterdag te zien, waarschijnlijk.

Een ploeg die in de persoon van Gerard Ekdom – radiodj bij Radio 2 – een bekende fan heeft.

Stilletjes
Terwijl iedereen vorige week sprak over de 7-1 bij Rijnsburgse Boys – Quick Boys of diezelfde uitslag bij Ajax – VV Noordwijk, rolde Ter Leede thuis in alle rust DFS uit Opheusden op. En zo sluipen de Sassenheimers door de Hoofdklasse richting een prima derde plek. Ter Leede speelt zaterdag weer een thuiswedstrijd, nu tegen Jodan Boys. Die ploeg werd wereldberoemd in Nederland omdat het eind oktober in de KNVB-beker uit won bij Go Ahead Eagles en in de persoon van Gerard Ekdom – radiodj bij Radio 2 – een bekende fan heeft.

Vorig jaar eindigde het onderlinge treffen op de Roodemolen in een 2-1 overwinning voor Ter Leede. Jodan Boys eindigde uiteindelijk één plek hoger in de competitie, maar dat was vooral voor de statistieken. Jodan Boys staat twee punten onder Ter Leede, maar heeft wel één wedstrijd meer gespeeld. De ploeg uit Gouda haalde zeven punten uit de laatste drie duels.

valken-spallandValken kwam vorige week niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter Kethel Spaland

Er is inmiddels genoeg gezegd en geschreven over het seizoen van Valken ’68. De ploeg van Arie van Duijn wil terug naar de Eerst Klasse, maar momenteel moet het een pas op de plaats maken. Met een zevende plek en al twaalf punten achterstand op koploper Te Werve stellen de Valkenburgers gewoon teleur in de Tweede Klasse.

Tja, en dat je dan ook nog naar de nummer drie, DoCoS, moet. Dat helpt natuurlijk niet voor het zelfvertrouwen. Of misschien toch wel? Want vooral een derby kan een uitgelezen moment zijn om de vorm weer terug te krijgen. Rondom de wedstrijd houden de Leidenaren een reünie met spelers uit de periode van 1998 tot 2002, toen DoCoS in de Tweede Klasse op zondag voetbalde met o.a. SJC als tegenstander.

Kagia is dus vrij. Met een competitie met maar twaalf deelnemers, bestaan er van dit soort vrije weekenden. Een normale competitie bevat veertien ploegen. Vorige week verloren de Lisserbroekers voor het eerst in Nieuw Vennep van VVC FC. Die ploeg staat nu vierde met evenveel verliespunten als Kagia, maar één wedstrijd minder gespeeld. VVC speelt zaterdag tegen de nummer twee Zandvoort. Ook voor Kagia is dat dus een belangrijke wedstrijd om te volgen.

Foto Noordwijk: Ron van der Linden

Foto Valken ’68: Saam de Mooij


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC