Voordat de voetballers het goed en wel beseften, keek het bezoekende DVS’33 op Sportpark Duinwetering tegen een 3-0 achterstand aan. Een marge die de Gelderse formatie in de resterende 75 minuten niet meer ongedaan kon maken, integendeel, Noordwijk voegde hierna nog twee treffers aan haar totaal toe. En door de poort achterin gesloten te houden, rolde er een 5-0 overwinning uit de bus. Een opmerkelijk resultaat tegen de ploeg van trainer Bert van Hunenstijn, die door velen als een van de titelfavorieten wordt aangemerkt.

Noordwijk troefde het bezoekende DVS’33 in de openingsfase op felheid en duelkracht volledig af. De ploeg uit Ermelo die de afgelopen seizoenen met uitstekende voetbal een plekje in de subtop van de Derde Divisie bereikte, versterkte zich deze zomer danig.

Naast het binnenhalen van het trio Christaan van Hussen, Oktay Öztürk en Berry Powel, die IJsselmeervogels verruilden voor de gedachte titelkandidaat, kwam ook Olivier Pilon over van Spakenburg. Voeg daar goaltjesdief Maurice de Ruiter aan toe en er staat een ploeg op het veld die het scorebord aan het werk kan zetten. Daar kwam twee weken terug op Nieuw Zuid overigens al weinig van terecht en ook in die andere badplaats was het juist de thuisploeg die op dat vlak van zich deed spreken. En hoe!

Onze eigen verdienste
Daarbij rijst natuurlijk altijd de vraag of Noordwijk zaterdagmiddag zo goed was of DVS’33 zo zwak? De waarheid moet in het midden worden gezocht. Dat de thuisploeg bijzonder sterk uit de startblokken kwam, mag een eufemisme worden genoemd.

,,Ook dat kan gebeuren. Voorlopig is het even ‘pingel-af’ voor mij.”

,,We waren gretig en fel en dat leverde al snel kansen en doelpunten op”, beaamde Noordwijk-spits Tjeerd Westdijk. ,,Daarbij kregen we bij de eerste twee goals eerlijk gezegd wel een beetje de hulp van hun keeper, maar uiteindelijk was het toch onze eigen verdienste dat we scoorden.”

Dat leverde na zestien minuten opnieuw een goal op. Nadat eerst Emiel Wendt – het was even zoeken wie bij de openingsgoal voor het laatste tikje zorgde – en Westdijk de felicitaties al in ontvangst hadden mogen nemen was het Raies Roshanali die nummer drie tegen de touwen werkte.

Pingel-af
Noordwijk bleef na de 3-0 kansen creëren waarbij Westdijk het zich kon permitteren om eerst een uitstekende mogelijkheid te missen, waarna ook een strafschop niet aan de spits was besteed. De spits van Noordwijk, die in het bekerduel tegen IJsselmeervogels ook al een strafschop miste, zat er niet echt mee.

,,Ook dat kan gebeuren. Voorlopig is het even ‘pingel-af’ voor mij. Gelukkig vergoedde de 4-0 op slag van rust het een en ander. We zaten daardoor nog een stukje lekkerder in de kleedkamer halverwege”, blikte de aanvalsleider terug op het eerste bedrijf.

Uiteraard wilde DVS’33 na de pauze nog wel iets terug doen. Met een marge van vier goals leunde Noordwijk wat achteruit zodat de gasten optisch gezien wat beter in de wedstrijd kwamen. Westdijk: ,,Desondanks hebben we ook toen bijna niets weggegeven. Verdedigend zat het bij ons vandaag opnieuw goed in elkaar.”

,,Voor rust misschien een hele en daarna een halve kans meer was het niet. Dat zegt wel iets over de verhoudingen vandaag.” Gescoord werd er uiteindelijk toch. Op de valreep was invaller Nick van Staveren niet zelfzuchtig door de 5-0 op een presenteerblaadje aan te bieden bij Sabir Achefay.

,,We hebben vooraf ingezet op een plek in de bovenste helft van de middenmoot en dat blijft gewoon de ambitie hier.”

Debutant Noordwijk scoorde intussen het respectabele aantal van dertien goals in drie duels. Bovendien klom het door deze zege naar de gedeelde tweede plaats achter koploper Quick Boys. Conclusies aan die goede start wilde Westdijk echter niet verbinden.

,,We zijn pas drie wedstrijden onderweg. We hebben vooraf ingezet op een plek in de bovenste helft van de middenmoot en dat blijft gewoon de ambitie hier. DVS’33 zie ik veel meer als titelkandidaat. Laten we het er maar op houden dat zij vandaag een totale off-day hadden.”

,,Dat we over scorend beschikken met deze bijzonder aanvallend ingestelde ploeg is natuurlijk mooi,” voegde Westdijk er nog aan toe. ,,Waarbij we het met die speelstijl ook verdedigend uitstekend doen. Dat is een volgend pluspunt. Er moet als je zo speelt wel keihard gewerkt worden door iedereen. Voor hetzelfde geld wordt het vandaag ook zes of zeven nul. Maar met deze uitslag kan ik ook uitstekend leven”, aldus een lachende Westdijk die intussen met vier treffers achter zijn naam net als zijn ploeg uitstekend aan het seizoen begonnen is.

Noordwijk – DVS’33 5-0 (4-0) 6. Wendt 1-0, 11. Westdijk 2-0, 16. Roshanali 3-0, 45. Westdijk 4-0, 88. Achefay 5-0

Noordwijk: Rondeltap, Smith (63. Van Rijn), Overvliet, Van der Neut, Bröcker, Reynaers, Roshanali, James (75. Van Staveren), Achefay , Wendt, Westdijk (73. Le Congé)

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘SJC toont herstel met driepunter in Groesbeek, VVSB wacht nog op eerste overwinning’

Samenvatting Noordwijk – DVS’33 (Beelden DVS-TV)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Di. 18 sep.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys3-2FC Lisse
Quick Boys2-3Koninklijke HFC
Valken '68afg.FC Oegstgeest
Za. 22 sep.
Scheveningen1-2Katwijk
Noordwijk1-1Hoek
Ajax (ama.)0-0SJC
Smitshoek3-1FC Rijnvogels
Ter Leede3-1Zwaluwen
Valken '680-1UVS
Van Nispen (zat.)3-3Sporting Leiden
VVSB (zat.)5-1DSVP
DEM1-2Kagia
Quick Boys1-1ODIN '59
HHC Hardenberg2-3Rijnsburgse Boys
De Dijk0-4FC Lisse
VVSB2-4AFC
Zo. 23 sep.
Legmeervogels0-2Hillegom
Foreholte1-0DOSR
Teylingen1-1Laakkwartier
Van Nispen (zon.)2-2Voorschoten '97
Warmunda1-6WVC