Noordwijk heeft zaterdag een even verrassende als spectaculaire derbyzege op Quick Boys geboekt. De Noordwijkers zegevierden op Nieuw Zuid met liefst 0-5. Grote man was Jesper de Vré met drie goals en een assist in de eerste helft. Sem van Oosten was tweemaal doeltreffend.

Noordwijk schoot uit de startblokken en nam binnen 45 seconden de leiding. Lucas Coopmans werd weggestuurd aan de rechterkant en troefde vervolgens in een onderling duel Guus Offerhaus af. Goalie Paul van der Helm kon in eerste instantie nog redding brengen, maar was kansloos op de rebound van de inglijdende De Vré: 0-1

Junte op de kruising
Quick Boys was even van de leg, maar vond na een minuut of tien toch zijn ritme. Het leverde tussen minuut twaalf en achttien drie gevaarlijke momenten op. Nick Broekhuizen schoot van randje zestien voor een vrijwel leeg doel naast, Levi van Duijn werd in de korte hoek gestuit door doelman Lars Jansen en Ravelino Junte mikte van grote afstand op de kruising.

De efficiency die Quick Boys miste, toonde Noordwijk wel. De bezoekers liepen tussen de 28e en 30e minuut uit naar 0-3. Eerst vond Toer Bouwman met een vrije trap De Vré. De aanvallende middenvelder zette Tyrone Owusu van zich af, vond vervolgens ruimte om te schieten en drukte af: 0-2.

Toen het ruim een minuut later ook 0-3 werd, nam het ongeloof en de verbijstering bij de Quick Boys-aanhang toe. De Vré werd na weer een Noordwijkse balverovering weggestuurd en bood Van Oosten een niet te missen kans: 0-3.

De Vré met zijn derde
Noordwijk waande zich in de zevende hemel en kort voor rust werd de feestvreugde voor de Duinwetering-bewoners nog groter. De Vré werd in de Quick Boys-zestien gevloerd, ging zelf achter de bal staan en faalde (wederom) niet. Een ongekende weelde voor de Noord-Hollander en dat uitgerekend op bezoek bij zijn oude club.

Thomas Duivenvoorden greep halverwege in en bracht Danny van den Meiracker en Chima Bosman. Na ruim een uur spelen volgde opnieuw een dubbele wissel: ditmaal kwamen Leonard de Beste en Jan-Willem Kamp binnen de lijnen, maar effect sorteerde het niet.

Quick Boys werd nauwelijks gevaarlijk meer, iets dat Noordwijk op de tegenstoot wel was. José Barbosa Nhoca en Emiel Wendt vonden echter Van der Helm op hun weg. Toch volgde een vijfde treffer alsnog. Van Oosten werd gevonden, soleerde door de Quick Boys-zestien en schoot binnen: 0-5.

Tien minuten voor tijd ging de absolute man van de wedstrijd naar de kant: De Vré kreeg zelfs een klein, bescheiden applausje van enkele Quick Boys-supporters.

Quick Boys – Noordwijk 0-5 (0-4)
1. Jesper de Vré 0-1
29. Jesper de Vré 0-2
30. Sem van Oosten 0-3
42. Jesper de Vré 0-4
71. Sem van Oosten 0-5

Foto: Orange Pictures

Check ook: Reacties van De Vré en Van der Helm na Quick Boys – Noordwijk (0-5)
Beluister ook: VIDB Café #7: met Jesse Reinders (Quick Boys) en Sem van Oosten (Noordwijk)


POPULAIRE BERICHTEN