Hoewel de 2-3 anders doet vermoeden beleefde Noordijk in Vlaardingen geen al te moeilijke middag. De aansluitingstreffer van de thuisploeg kwam te laat om de verdiende zege voor Noordwijk alsnog in gevaar te brengen. Door de derde overwinning op rij voert de ploeg van Dogan Corneille samen met FC Rijnvogels en Ter Leede de ranglijst in de hoofdklasse B aan.

,,Ja, het idee dat het nog fout zou gaan heb ik in de slotfase niet gehad. Misschien zag het er aan de kant anders uit, maar we hebben momenteel voldoende zelfvertrouwen om zo’n potje er uit te slepen”, blikte middenvelder Diederick Hoogerwaard terug. ,,Het enige wat we niet goed hebben gedaan is dat we verzuimd hebben om ze na de rust kapot te spelen. Deltasport stond na een kwartier al met tien man, terwijl wij toen al met 1-0 voorstonden.”

Woord en gebaar

Die conclusie was gerechtvaardigd omdat promovendus Deltasport na de snelle 0-1 van Jaap van Duijn zichzelf in de problemen bracht na een vermeende penaltysituatie. Arbiter Thoonen wuifde alle Vlaardingse protesten na een veronderstelde overtreding in de Noordwijk-zestien rigoureus weg. Edinho Pattinama was het daar in woord en gebaar bepaald niet mee eens en dat leverde de zoon van de Deltasport-trainer een rode prent op. Toch stond de gelijkmaker even later op het scorebord toen Martijn le Congé in de zestien aan zijn tegenstander ging hangen. Levi Marengo schoot hierna vanaf elf meter koelbloedig raak. Vervolgens was het Noordwijk dat de boventoon voerde zonder afstand te kunnen nemen. Uiteindelijk kwam het toch nog goed toen Marios Lomis na een goed uitgevoerde aanval zijn ploeg op slag van rust op een 1-2 voorsprong zette.

Kritisch genoeg

,,Een mooi moment om te scoren en dat bracht bij ons voldoende rust. De 1-3 na een uur was het logische gevolg, maar we maakten het zelf niet echt af. Dat was vanmiddag het enige minpunt’, aldus Hoogerwaard. Dat laatste kwam Noordwijk bijna nog duur te staan. Nadat Le Congé in de 86e minuut zijn tweede gele kaart en daarmee rood had ontvangen, kwam de thuisploeg nog terug tot 2-3. De hectische slotminuten werden door de koploper overleefd, waarmee het ‘eind goed al goed’ was voor de Noordwijkers. Hoogerwaard: ,,Natuurlijk kan het beter, dat weten we allemaal. Het is nog niet altijd echt flonkerend ondanks de drie overwinningen op rij. De groep is gelukkig kritisch genoeg om dat te beseffen. Bovendien zit de trainer er bovenop. We moeten het positieve meenemen naar de wedstrijd tegen NEC van dinsdagavond en die tegen Haaglandia van volgende week. En je hoort je mij niet klagen als we dit jaar 26 keer op dezelfde wijze winnen.”

Deltasport – Noordwijk 2-3 (1-2)
6. Van Duijn 0-1, 20. Marengo 1-1 (strafschop), 44. Lomis 1-2, 60. Dorothea 1-3, 88. Krznaric 2-3.

Rood: 15. Pattinama (Deltasport) en 85. Le Congé (Noordwijk 2x geel)

Noordwijk: Amezrine, Manuputty, le Congé, Veerman, Bosma (80. Mouhyueddine), Splinter, Gonçalves, Hoogerwaard, Dorothea (87. Overvliet), Lomis, van Duijn

Tekst: Leo Schrama