Een weekje geen voetbal deed vv Noordwijk goed. Na de verloren derby tegen Quick Boys (2-0) konden de mannen van Kees Zethof het hoofd leegmaken. De échte titelstrijd gaat namelijk nu pas van start. De Noordwijkers kunnen zich geen puntenverlies meer veroorloven en dus staat de druk er vol op. Van dat laatste was overigens weinig te merken in Harderwijk op bezoek bij VVOG: 0-2. 

,,Eigenlijk maakten wij het ons zelf heel lastig”, is doelpuntenmaker Nick van Staveren eerlijk over de gewonnen wedstrijd. In Harderwijk kwam Noordwijk nauwelijks in de problemen, maar vertikte het om de wedstrijd op tijd te beslissen. Toch was de missie duidelijk voor de koploper van de Derde Divisie: winnen. Daar lag dan ook de focus op. ,,Aan de andere kant gaven we niks weg en hebben we ook weer de nul gehouden. Het was een verdiende overwinning.”

,,Wij hebben vaak genoeg de wedstrijd op het laatste moment beslist en dat voelde Quick Boys toen ook.”

Na ongeveer een half uur spelen was het Van Staveren die weer eens belangrijk was voor zijn ploeg. De oud-speler van Hillegom stond deze keer op de flanken voorin geposteerd en pikte weer zijn doelpuntje mee. ,,Sabir Achefay zocht zijn man op en gaf de bal voor. Uiteindelijk kon ik van dichtbij binnen koppen”, vertelt de aanvaller over het openingsdoelpunt. Het was alweer de vijftiende goal van het seizoen voor de spits.

Druk
Ondanks dat de druk er volledig op stond bij de ploeg van Zethof, voelde de derdedivisionist zich vrij in het hoofd. Er moest natuurlijk koste wat het kost gewonnen worden tegen VVOG, maar Van Staveren zelf voelde niet de verstikkende druk van het winnen. ,,Tegen Quick Boys had ik dat wel, maar dat was een ander soort wedstrijd. Weet je wat het is? De titelstrijd gaat nu pas echt beginnen voor ons. Ik weet niet hoe het komt dat ik geen druk voelde. Misschien komt het omdat wij vier keer moeten winnen. Als we dat doen, zijn we kampioen.”

De aanvaller beseft overigens maar al te goed dat er druk op de ploeg staat. ,,Die druk ligt ook bij ons en niet bij Quick Boys. Zij kunnen jagen. Het verschil is alleen dat wij het in eigen hand hebben. Daarom hebben zij niets te verliezen.”

In de tweede helft gooiden de Noordwijkers het duel definitief op slot. De doelman van VVOG kon een inzet niet klemmen en Tjeerd Westdijk was er als de kippen bij om alsnog raak te schieten: 0-2. ,,Eigenlijk hadden we minimaal drie of vier goals moeten maken. Dat we winnen, is alleen het belangrijkste.”

FC Lisse – Quick Boys
Na het laatste fluitsignaal ging de wedstrijdfocus even naar een andere pot: FC Lisse – Quick Boys. De Lissers stonden lange tijd met 1-0 voor, maar gaven een resultaat diep in blessuretijd nog weg: 1-2. Ook de mannen van Zethof kregen tijdens de wedstrijd het nodige mee van de derby.

,,Ach, voor ons is het nu ‘one down and three to go'”

,,Via de supporters hoorden wij op het veld dat Lisse 1-0 had gemaakt. Toen zeiden we wel gelijk tegen elkaar dat wij ons daar niet mee bezig moesten houden. We waren zelf nog aan het voetballen op dat moment. Ach, voor ons is het nu ‘one down and three to go’. Hopelijk kan ik volgende week hetzelfde zeggen, maar dan dat we nog twee finales moeten spelen.”

Doordat de focus bij de ploeg op het eigen spel en de eigen wedstrijd lag, was het dan ook geen klap dat de Katwijkers in de blessuretijd alsnog de wedstrijd wonnen. Van Staveren zelf zag er de ironie wel van in. ,,Dan weten wij ook eens hoe dat voelt”, zegt hij met een knipoog. ,,Wij hebben vaak genoeg de wedstrijd op het laatste moment beslist en dat voelde Quick Boys toen ook. Het blijft op deze manier in ieder geval spannend tot het eind.”

VVOG – Noordwijk 0-2 (0-1) 27. Van Staveren 0-1, 52. Westdijk 0-2.

Noordwijk: Rondeltap, Smith, Overvliet, Van der Neut, Bröcker, Reynaers (73. Bosma), Roshanali, Wendt, Achefay (80. James), Westdijk, Van Staveren

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘FC Lisse – Quick Boys: van zoutloze wedstrijd naar een échte derby (plus video’s)

Samenvatting VVOG – Noordwijk (beelden Omroep West)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)