Op Sportpark Duinwetering bleef het niet alleen dit voorjaar maar ook gedurende de afgelopen maanden op transfergebied relatief rustig. Van de vaste kern namen alleen Roy Rondeltap en Denzel James afscheid. Daarnaast zwaaiden ook Aron Wijsman, Maik van Zanten, Kasper Michel, Dennis van Rijn en Huig van Duijn af bij de rood-witten, al werden die jongens minder frequent ingezet. Met andere woorden: de zo succesvolle selectie die twee titels op rij in de wacht wist te slepen, bleef bijna helemaal intact.

Door de komst van Sven Wolsheimer (Scheveningen) en Joe van der Sar (RKC Waalwijk) werden de ontstane keepersvacatures keurig ingevuld. In defensief opzicht mocht de komst van de talentvolle Huib Oversloot (ARC) opvallend worden genoemd. In aanvallend opzicht werd Fanuel Waandels (Jodan Boys) binnengehaald voor aankomend seizoen seizoen.

Daar bleef het voorlopig bij, hoewel het voor de Noordwijk-fans vorige week even schrikken was toen bekend werd dat smaakmaker Sabir Achefay stage liep bij Telstar. Intussen is duidelijk geworden dat de aanvaller ook volgend seizoen voor Noordwijk speelt.

Of daarmee de selectie compleet is blijft nog even de vraag. Bryan Braun, lid van de technische commissie van Noordwijk, is stellig in zijn menig hierover. ,,Laat ik voorop stellen dat we heel tevreden zijn met de huidige selectie. Wat ons betreft is die groot genoeg. Op één speler na dan. We zijn nog altijd op zoek naar een aanvaller, een type Denzel James. Maar dat is een lastige zoektocht.”

Totaalplaatje
,,Er zijn de afgelopen tijd heel wat spelers en namen langsgekomen. Zelfs recent nog, maar de speler die we zoeken zat er niet tussen. Hoewel de deadline nadert blijven we naarstig zoeken naar een speler die onze selectie van een extra boost kan voorzien.”

,,Spelers halen om het halen heeft voor ons geen enkele zin. Bovendien kijken we niet alleen naar de voetbalcapaciteiten. Elke speler die we halen moet qua karakter wel in het Noordwijk plaatje passen. Dat is een ander vereiste. Of het ons nog gaat lukken blijft dus nog even de vraag”, verduidelijkt Braun de huidige stand van zaken bij de ploeg die over ruim drie weken debuteert in de Tweede Divisie.

Archieffoto: Orange Pictures

Beluister ook: ‘Roodakkers (Ter Leede): ,,Kan mijn eigen visie iets meer kwijt op hoger niveau” (audio)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)