Op Sportpark Duinwetering bleef het niet alleen dit voorjaar maar ook gedurende de afgelopen maanden op transfergebied relatief rustig. Van de vaste kern namen alleen Roy Rondeltap en Denzel James afscheid. Daarnaast zwaaiden ook Aron Wijsman, Maik van Zanten, Kasper Michel, Dennis van Rijn en Huig van Duijn af bij de rood-witten, al werden die jongens minder frequent ingezet. Met andere woorden: de zo succesvolle selectie die twee titels op rij in de wacht wist te slepen, bleef bijna helemaal intact.

Door de komst van Sven Wolsheimer (Scheveningen) en Joe van der Sar (RKC Waalwijk) werden de ontstane keepersvacatures keurig ingevuld. In defensief opzicht mocht de komst van de talentvolle Huib Oversloot (ARC) opvallend worden genoemd. In aanvallend opzicht werd Fanuel Waandels (Jodan Boys) binnengehaald voor aankomend seizoen seizoen.

Daar bleef het voorlopig bij, hoewel het voor de Noordwijk-fans vorige week even schrikken was toen bekend werd dat smaakmaker Sabir Achefay stage liep bij Telstar. Intussen is duidelijk geworden dat de aanvaller ook volgend seizoen voor Noordwijk speelt.

Of daarmee de selectie compleet is blijft nog even de vraag. Bryan Braun, lid van de technische commissie van Noordwijk, is stellig in zijn menig hierover. ,,Laat ik voorop stellen dat we heel tevreden zijn met de huidige selectie. Wat ons betreft is die groot genoeg. Op één speler na dan. We zijn nog altijd op zoek naar een aanvaller, een type Denzel James. Maar dat is een lastige zoektocht.”

Totaalplaatje
,,Er zijn de afgelopen tijd heel wat spelers en namen langsgekomen. Zelfs recent nog, maar de speler die we zoeken zat er niet tussen. Hoewel de deadline nadert blijven we naarstig zoeken naar een speler die onze selectie van een extra boost kan voorzien.”

,,Spelers halen om het halen heeft voor ons geen enkele zin. Bovendien kijken we niet alleen naar de voetbalcapaciteiten. Elke speler die we halen moet qua karakter wel in het Noordwijk plaatje passen. Dat is een ander vereiste. Of het ons nog gaat lukken blijft dus nog even de vraag”, verduidelijkt Braun de huidige stand van zaken bij de ploeg die over ruim drie weken debuteert in de Tweede Divisie.

Archieffoto: Orange Pictures

Beluister ook: ‘Roodakkers (Ter Leede): ,,Kan mijn eigen visie iets meer kwijt op hoger niveau” (audio)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer