,,Het ging gewoon niet langer”, reageert voorzitter Henk Hoogervorst op het stoppen van Oscar Alkemade als hoofdtrainer van Noordwijk. Maandag werd bekend dat Alkemade uit zijn functie is ontheven. Hij blijft wel aan als technisch manager. Hoogervorst hoopt volgende week een opvolger te presenteren.

Hoogervorst zegt de situatie te betreuren. ,,Oscar is een clubjongen en iemand met veel theoretische kennis. Helaas is het er bij het eerste niet uitgekomen. Zijn dubbelfunctie was te zwaar. We hadden al besloten om aan het einde van het seizoen de functies te splitsen. Oscar zag zelf ook in dat het zo niet langer kon. Dan kun je wachten, maar dat heeft geen zin. Ik ben blij dat Oscar behouden blijft voor de club, want zijn kennis is enorm.”

Noordwijk verloor zaterdag kansloos bij Katwijk en oogde als los zand. Chemie tussen de spelers en trainer leek te ontbreken. ,,Als de resultaten minder worden, wordt de klik ook minder”, zegt Hoogervorst.

Geen praatclub

Volgens de preses waren er al langer twijfels over het functioneren van Alkemade als hoofdtrainer. ,,Na het verlies bij SHO hebben we al om de tafel gezeten en met elkaar gesproken. Ook de selectie is gehoord. Maar we zijn een voetbalclub en geen praatclub. Als de resultaten uitblijven en je staat op gegeven moment derde van onderen, moet je de conclusie trekken dat het niet werkt. De selectie is sterker dan vorig seizoen en moet in staat zijn om in de top mee te draaien. Misschien kunnen we nog een periode pakken.”

Hoogervorst hoopt volgende week een nieuwe trainer te kunnen presenteren. Hij verwacht geen probleem. ,,Er zijn kandidaten vrij en naar aanleiding van het nieuws krijgen wij ook veel telefoontjes. Noordwijk is een mooie club. We krijgen straks een prachtige accommodatie en er is perspectief genoeg. Noordwijk kan voor veel trainers een mooie uitdaging zijn.”

In de tussentijd neemt John van Veen de honneurs waar. Noordwijk speelt zaterdag tegen FC Rijnvogels. Alkemade was niet voor een reactie bereikbaar.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen