,,Het ging gewoon niet langer”, reageert voorzitter Henk Hoogervorst op het stoppen van Oscar Alkemade als hoofdtrainer van Noordwijk. Maandag werd bekend dat Alkemade uit zijn functie is ontheven. Hij blijft wel aan als technisch manager. Hoogervorst hoopt volgende week een opvolger te presenteren.

Hoogervorst zegt de situatie te betreuren. ,,Oscar is een clubjongen en iemand met veel theoretische kennis. Helaas is het er bij het eerste niet uitgekomen. Zijn dubbelfunctie was te zwaar. We hadden al besloten om aan het einde van het seizoen de functies te splitsen. Oscar zag zelf ook in dat het zo niet langer kon. Dan kun je wachten, maar dat heeft geen zin. Ik ben blij dat Oscar behouden blijft voor de club, want zijn kennis is enorm.”

Noordwijk verloor zaterdag kansloos bij Katwijk en oogde als los zand. Chemie tussen de spelers en trainer leek te ontbreken. ,,Als de resultaten minder worden, wordt de klik ook minder”, zegt Hoogervorst.

Geen praatclub

Volgens de preses waren er al langer twijfels over het functioneren van Alkemade als hoofdtrainer. ,,Na het verlies bij SHO hebben we al om de tafel gezeten en met elkaar gesproken. Ook de selectie is gehoord. Maar we zijn een voetbalclub en geen praatclub. Als de resultaten uitblijven en je staat op gegeven moment derde van onderen, moet je de conclusie trekken dat het niet werkt. De selectie is sterker dan vorig seizoen en moet in staat zijn om in de top mee te draaien. Misschien kunnen we nog een periode pakken.”

Hoogervorst hoopt volgende week een nieuwe trainer te kunnen presenteren. Hij verwacht geen probleem. ,,Er zijn kandidaten vrij en naar aanleiding van het nieuws krijgen wij ook veel telefoontjes. Noordwijk is een mooie club. We krijgen straks een prachtige accommodatie en er is perspectief genoeg. Noordwijk kan voor veel trainers een mooie uitdaging zijn.”

In de tussentijd neemt John van Veen de honneurs waar. Noordwijk speelt zaterdag tegen FC Rijnvogels. Alkemade was niet voor een reactie bereikbaar.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)