Geduld bewaren en snel toeslaan, dat was het motto van Noordwijk-coach Dogan Corneille tegen rodelantaarndrager FC Breukelen. ,,We kunnen vandaag goede zaken doen als het een beetje meezit”, betoogde de coach vooraf. En het zat mee, want koploper Achilles Veen verloor verrassend van DFS. Noordwijk is de drie verloren punten van vorige week weer ingelopen na de 6-1 score tegen hekkensluiter Breukelen. Het verschil is weer zes punten op de ranglijst. Een sterke serie na de winterstop moet het tij gaan keren voor de rood-witten. 

Corneille was vooraf nog op zijn hoede, ook al leek het bezoek van Breukelen op papier een uitgelezen mogelijkheid om aan het vertrouwen te werken: ,,Dat we tegen de nummer laatst spelen, is niet zo simpel als het lijkt. Dat hebben we wel gemerkt tegen Smitshoek en Sliedrecht. Wat ik al aangaf: scherpte en concentratie zijn zeer belangrijk vandaag.”

Comfortabel
Dat had de oefenmeester goed gezien. Het was 3-1 bij rust, maar het had ook zomaar 3-3 kunnen staan. Met een bal van Sam Osei rakelings voorlangs en een redding van doelman Nick Sanders bleef Noordwijk verder onheil in de eindfase van de eerste helft bespaard. Noordwijk was scherp gestart, precies zoals Corneille het wenste. Binnen het halfuur stond zijn ploeg op een riante 3-0-voorsprong. Na een serie schitterende uitbraken konden Denzel James, Marios Lomis en aanvoerder Stefano Goncalves volop profiteren.

                                    Noordwijk viert de 6-1, gemaakt door Emiel Wendt

Niets aan de hand zou je zeggen, Maar Noordwijk verslapte. De aanvalsdrang ebde weg en Breukelen profiteerde gelijk. Zes minuten later stond het 3-1 door geklungel achterin. Dave Hensbergen wist er wel raad mee en scoorde beheerst. Feit was ook dat Noordwijk het af liet weten om na de 3-0 verder uit te lopen qua goals. Kansen daarvoor waren er in overvloed.

Geen aansluiting
De waarschuwing in de vorm van de 3-1 kwam dus niet helemaal aan bij de equipe van Corneille. Breukelen kon aan blijven zetten om nog voor de rust de aansluitingstreffer te maken. Dat het niet lukte was meegenomen voor Noordwijk. De 3-1 voorsprong bleef dus staan op het scorebord. Dit tot genoegen van Corneille en tot ergernis van zijn collega Yahiaou van Breukelen.

De verwachting was dat Breukelen de lijn zou doortrekken de tweede helft. Maar na tien minuten spelen was het einde verhaal voor de bezoekers toen de 4-1 op het scorebord kwam uit een benutte penalty van Jeroen Borsboom. Over en sluiten was het voor Breukelen. Het kwam zelden nog op de helft van Noordwijk, dat vrij spel kreeg. Dat er nog slechts twee goals vielen door Lomis en Emiel Wendt was mager te noemen. Het had uiteindelijk ook zomaar dubbele cijfers kunnen worden.

                                         Mark Veerman houdt een speler van Breukelen op afstand

Corneille: ,,Ja dat kun je stellen achteraf. Ik ben tevreden met het spel van de jongens. Alleen de afronding had beter gemoeten. Uiteindelijk hebben we de drie punten binnen en daar ging het om in deze laatste wedstrijd voor de winterstop. De koploper verliest en wij komen dichterbij. Tot slot nog een bekerwedstrijd en dan even bijtanken tijdens de feestdagen. In de tweede seizoenshelft moeten we er gelijk staan. We gaan het zien.”

Noordwijk- Breukelen 6-1 (3-1). 11. James 1-0, 16. Lomis 2-0, 27. Goncalves 3-0, 31. Hensbergen 3-1, 55. Borsboom 4-1 (strafschop), 69. Lomis 5-1, 84, Wendt 6-1.

Noordwijk: Sanders, Goncalves, Le Conge, Veerman (81. Michel), Brocker, Hoogerwaard, Dorothea (75. Spil), James (67. Van der Krogt), Wendt, Borsboom, Lomis

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO