De vreugdedans na afloop in de middencirkel deed vermoeden dat Noordwijk zojuist bij ASWH het kampioenschap had opgeëist in de Hoofdklasse B. De 0-1 overwinning betekende ‘maar’ het behoud van de koppositie. De blijdschap was echter begrijpelijk. Twee bonuspunten werden meegenomen uit Hendrik-Ido-Ambacht, waar gezien het wedstrijdverloop geen rekening mee was gehouden. Die twee punten kunnen aan het einde van de rit wel eens heel belangrijk blijken.

,,Er was maar een ploeg die vandaag verdiende te winnen en dat was ASWH”, was Corneille eerlijk. ,,Maar zij scoren niet en wij wel. Dit is een gestolen overwinning, maar wel een hele lekkere.”

Alleen in dat ene facet, wel het belangrijkste in het voetbal, was Noordwijk beter: doelpunten maken. Voor het overige werd de koploper op alle fronten afgetroefd. ASWH kreeg gedurende het duel drie à vier opgelegde kansen, maar Mustafa Amezrine of onnauwkeurigheid voorkwamen erger voor de bezoekers. Noordwijk stelde daar nagenoeg niets tegenover. Tot drie minuten voor tijd invaller Jeroen Borsboom met een droge schuiver de bank liet ontploffen. ,,Ik gokte op de afvallende bal en die kwam gelukkig ook”, blikt Borsboom terug op zijn goal. De spits kreeg de bal ietwat gelukkig mee uit een drukke situatie en schuin voor het doel liet hij in de verre hoek doelman Stef Doedee kansloos.

aswnw281115-00038                                                 Noordwijk viert feest na de goal van Borsboom

Noordwijk had grote moeite met de speelwijze van de thuisploeg. Die zette gelijk druk en daar wisten de kustbewoners zich geen raad mee. ,,Terwijl dat normaal juist een van onze sterke punten is”, zag ook Corneille. ,,We kwamen er niet uit. Konden geen vuist maken.”

Op een schotje van Ruperto Dorothea na kwam Noordwijk niet in de buurt van het vijandelijke doel. Aan de andere kant had Amezrine het aanmerkelijk drukker. Een vrije trap van Mels van Driel ging richting de kruising, maar de sluitpost kon het leer nog net uit de hoek tikken. Even daarvoor had aanvaller Robin Mulder ook al verzuimd zijn ploeg op voorsprong te zetten. Na een knappe individuele actie, waarbij Martijn le Congé het bos werd in ingestuurd, stuitte hij op Amezrine.

Na de rust was het duel meer in balans, alhoewel Noordwijk nog steeds een  tamme, makke indruk maakte. Op twee kopkansen na van verdediger Bryan Bröcker, die beide keren net naast gingen, was het armoe troef. ASWH rook dat er wat te halen viel en kreeg daar ook twee levensgrote kansen voor. Mulder ontsnapte aan buitenspel, maar zijn lob verdween op het dak van het doel. Amezrine voorkwam tien minuten voor tijd dat invaller Robbert Olijfveld de verdiende voorsprong op het bord zette. Die redding bleek goud waard, toen Noordwijk even later via Borsboom wel toesloeg.

aswnw281115-00010                                       Onvrede bij Noordwijk over een beslissing van de arbitrage

De matchwinnaar scheurde aan het begin van dit seizoen zijn voorste kruisband af, maar omdat er geen verdere schade is, bleek een operatie niet noodzakelijk. Na een periode van rust en flink de bovenbeenspieren trainen om de knie te ontlasten is hij nu weer bijna helemaal de oude. ,,Ik word fitter en fitter. Ik speel zonder pijn en het is kwestie van tijd en dan ben ik klaar voor hele wedstrijden. Ik hoop nog voor de winterstop.”

In de voorbereiding vormde Borsboom met Jaap van Duijn een dodelijk duo. In zijn afwezigheid grepen Emiel Wendt en Marios Lomis hun kans. ,,Die jongens hebben het goed gedaan en dat sluit je logischerwijs achter in de rij aan. In de minuten die ik krijg wil ik belangrijk zijn en dat is vandaag wel aardig gelukt”, sluit hij af met een grijns.

ASWH-Noordwijk 0-1 (0-0). 87. Borsboom 0-1

Noordwijk: Amezrine, Manuputty, Veerman, Le Congé, Bröcker, Hoogerwaard, Goncalves, Dorothea, Lomis (76.Borsboom), Wendt (65.James), Van Duijn.

Tekst: Tom van der Wilt