,,We hebben nog niets, maar dit is wel heel lekker. Nu gaat het pas beginnen.” Zo omschreef Andries Wendt de gemoedsstemming bij Noordwijk na afloop van het met 5-2 gewonnen duel tegen directe concurrent Achilles Veen. Door dat resultaat, en de uitslagen elders, is Noordwijk met nog één competitieronde te gaan immers al verzekerd van deelname aan de nacompetitie. Volgende week kan bij winst op het al gedegradeerde FC Breukelen zelfs de tweede periodetitel nog in de wacht worden gesleept. Met andere woorden: roodwit steekt momenteel uitstekend in haar vel.

Voor zowel Noordwijk als Achilles Veen was het duel aan De Duinwetering tekenend voor de gang van zaken in het lopende seizoen. Daar waar de thuisploeg dit seizoen bijzondere sterke perioden afwisselde met dieptepunten, viel Achilles Veen, naarmate de eindstreep in zicht kwam, steeds verder terug. Als eerste periodewinnaar en maandenlange koploper leek de formatie van Clemens Bastiaansen lange de tijd de voornaamste gegadigde voor de titel. De afgelopen weken ging het echter gruwelijk mis voor Veen, dat tot zaterdag slechts zes punten uit de laatste vijf duels peurde. Noordwijk is daarentegen weer eens aan een uitstekende serie bezig en lijkt daarmee precies op tijd klaar om het grote doel alsnog via de nacompetitie te bereiken.

Ruperto Dorothea scoorde met een fraaie krul van afstand

Opvallend daarbij is het keepersleed dat Achilles dit seizoen te verwerken kreeg. Nadat Jorn Wagener vorige week met rood naar de kant moest, nam Brian van der Loo tegen Noordwijk plaats tussen de palen. Diens optreden was, door een knalharde botsing met Emiel Wendt in de 18e minuut, een kort leven beschoren. Met junior-keeper Niels Duister in de goal liep het daarna volkomen verkeerd. Dat was niet te wijten aan zijn optreden, maar het had er, gezien het nogal paniekerige optreden van de ooit zo robuuste defensie, veel van weg dat het vertrouwen bij zijn medespelers bepaald niet optimaal was. Niet helemaal vreemd omdat Duister alweer de zesde (!) doelman is waarop Bastiaansen dit seizoen een beroep op moest doen.

,,Onnodig en daar ben ik niet tevreden over, maar voor de rest hebben we het uitstekend gedaan”

Noordijk, gesteund door een stevige rugwind, kwam uitstekend uit de startblokken. De druk op de bezoekers hield continu aan waardoor de openingstreffer eigenlijk niet kon uitblijven. Nadat Emiel Wendt een subtiel hakje zag mislukken was het in de rebound alsnog raak. Verdediger Brayen Bröcker was het die zich voor de zevende (!) keer mocht laten feliciteren. Even later was het, op aangeven van Tjeerd Westdijk, opnieuw raak via Emiel Wendt: 2-0. Vervolgens gaf ook Ruperto Dorothea met een fantastische krul vanaf een kleine dertig meter Duister het nakijken.

Emiel Wendt schreeuwt het uit na één van zijn doelpunten

De 3-0 halverwege werd door Wendt na de thee verder uitgebreid door een voorzet van Raymond Manuputty binnen te knikken. De verdediger lijkt weer helemaal terug op het oude niveau na maandenlang blessureleed, terwijl ook diens collega Guy Smith in het hart van de defensie een soevereine wedstrijd afwerkte.

Heel Noordwijk swingde weer, hoewel er na de 4-0 toch nog sprake was van een terugval. ,,We werden iets nonchalanter en je zag toch dat een aantal spelers even niet bij de les was. Dat leverde twee tegendoelpunten op. Onnodig en daar ben ik niet tevreden over, maar voor de rest hebben we het uitstekend gedaan”, blikte Andries Wendt terug op het enige minpuntje van de middag. ,,Eigenlijk rekende ik eerder op meer goals van onze kant.”

,,We moeten maar eens kijken welke ploeg we in de play-offs tegen het lijf lopen als we met een vervangende periodetitel aan die klus beginnen”

De 5-2 van invaller Tom Duindam, ver in blessuretijd, gaf de krachtsverhoudingen alsnog goed weer. Wendt beloonde zijn spelers na afloop dan ook met een extra vrije avond. A.s. maandag wordt er op Sportpark Duinwetering niet getraind. Wendt: ,,Natuurlijk vatten we de wedstrijd bij Breukelen heel serieus op. We willen de flow de we nu te pakken hebben graag vasthouden. Daarnaast keren ook Marios Lomis en Denzel James terug. Verder is de groep fit. Het enige probleem dat ik momenteel heb, is dus een luxeprobleem. Als het goed is spelen we na volgende week nog vijf duels. Daarin moet het gaan gebeuren. Daar zit ook de bekerfinale tegen DHC op 20 mei nog tussen. Dat is natuurlijk ook een prijs, maar laten we ons vooral focussen op de hoofdprijs waarvoor we nog in de race zijn. De bekerfinale is in ieder geval goed om eventuele schorsingen weg te poetsen of spelers een extra weekje rust te geven als dat nodig is.”

Wereld van verschil
Even verderop was bestuurslid Pieter Vink al druk aan het rekenen met betrekking tot de nacompetitie en met name met de vraag tegen welke ploegen zijn club de degens daarin kan gaan kruisen. ,,We moeten maar eens kijken welke ploeg we in de play-offs tegen het lijf lopen als we met een vervangende periodetitel aan die klus beginnen. Nu we ook nog kans hebben op een rechtstreekse titel rolt er bij het behalen daarvan een andere tegenstander uit de bus. Dat kan een wereld van verschil maken”, aldus Vink, die niet bepaald warme gedachten krijgt als de naam van ASWH valt. De ploeg die Noordwijk vorig seizoen op de valreep aftroefde in de nacompetitie, waardoor de Derde divisie aan de Noordwijkse neus voorbijging.

Noordwijk – Achilles Veen 5-2 (3-0). 25. Bröcker 1-0, 36. Wendt 2-0, 45. Dorothea 3-0, 61. Wendt 4-0, 68. Van Leijsen 4-1, 76. Van Leijsen 4-2, 90+3 Duindam 5-2.

Noordwijk: Amezrine, Manuputty, Le Congé, Smith, Bröcker, Hoogerwaard (72. Michel), Van der Krogt, E. Wendt, Dorothea (67. Gonçalves), Borsboom (77. Duindam), Westdijk

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen