In november waren coaches Henk Wisman en Dogan Corneille eensgezind: Noordwijk was in de derby tegen Ter Leede een maatje te groot geweest (0-2). Nu, vijf maanden later, trokken de oefenmeesters opnieuw dezelfde conclusie. Op de Duinwetering was het wederom het sterkere Noordwijk dat verdiend met de zege mocht pronken: 5-0.

Het moet gezegd: het affiche Noordwijk – Ter Leede was op papier minder spectaculair dan FC Rijnvogels – Quick Boys en Katwijk – FC Lisse. Dat was terug te zien in de publieke belangstelling, want het was niet druk op de Duinwetering.

De Noordwijkse formatie staat tweede, maar is voor de koppositie afhankelijk van lijstaanvoerder Quick Boys. Toch begonnen ze bij Noordwijk twee weken geleden stiekem weer te dromen over de eerste plaats. Quick Boys verspeelde onverwachts punten tegen hekkensluiter Sportlust ’46 en het gat slonk tot vier punten. Om in het spoor van de Katwijkers te blijven, moest de derby tegen Ter Leede gewonnen worden. Dat lukte, maar ook Quick Boys slaagde er in een zege te boeken. Het besef dat de titel hoogstwaarschijnlijk naar de Katwijkers gaat, lijkt inmiddels volledig tot de Noordwijkers doorgedrongen.

nwtld020416-00040 (1)                 Marios Lomis, maker van twee doelpunten, zet de achtervolging in op Mitchell Kappenberg

,,Stiekem hoop je natuurlijk dat ze punten verspelen”, vertelde de winnende trainer Dogan Corneille na afloop. ,,Maar het mocht helaas niet zo zijn. Als ik eerlijk ben, kijken wij eigenlijk niet meer naar boven of naar beneden. Dan maar ‘the best of the rest’ zijn, en een mooie herkansing via de nacompetitie krijgen. Ik ben in ieder geval heel erg tevreden met het resultaat van vandaag.”

Na afloop zie je het vaker. In de ene kleedkamer barst een feest los, terwijl je in de andere een speld kunt horen vallen. Noordwijk vierde feest. Ter Leede droop teleurgesteld af, met gebogen hoofden. Toch had de middag voor de Sassenheimers heel anders kunnen verlopen. ,,Persoonlijke fouten deden ons de das om”, beschreef Ter Leede-trainer Henk Wisman.

Het was Noordwijk dat de eerste helft de touwtjes in handen had. Na een wat stroef begin werd het spel van de gastheer steeds beter, en was het Ter Leede dat in de verdedigende stellingen moest. Noordwijk-speler Ruperto Dorothea was een constant aanspeelpunt op het middenveld, en had bij de eerste twee treffers een belangrijk aandeel. Marios Lomis kon bij de openingstreffer een vrije trap van de middenvelder binnen tikken. Niet veel later veroverde Dorothea op eigen helft de bal, waarna Jaap van Duijn, met Lomis als tussenstation, de 2-0 op het scorebord zette.

nwtld020416-00047 (1)                                   Ter Leede-middenvelder Ronnie Verplancke miste een strafschop

Het wat terughoudende Ter Leede van de eerste helft liet in het eerste kwartier van de tweede bedrijf een heel ander gezicht zien. Het werd alles of niets voor de Sassenheimers. Het enige wat ontbrak was het vizier dat niet op scherp stond. Ronnie Verplancke zag zijn strafschop gekeerd worden door Noordwijk-keeper Mustafa Amezrine, en ook daarvoor werd een levensgrote kans om zeep geholpen.

,,We hebben het na de rust laten liggen. Een strafschop die gestopt werd, vlak voor de keeper staan en dan niet goed afronden. Dat zijn momenten waarop het moest gebeuren”, zei de teleurgestelde oefenmeester Wisman. ,,We hebben de kansen gehad, maar zijn uiteindelijk afgerekend op eigen stommiteiten. Fouten die we maakten bij de tegendoelpunten, maar zeker ook bij onze eigen aanvallen.”

Druk
Bij Noordwijk beseften ze na afloop dan ook hoe belangrijk het stoppen van de strafschop was. Matchwinner Lomis had dan nog moeten zien hoe het afgelopen was. ,,Als de aansluitingstreffer gevallen was, dan had Ter Leede weer hoop gekregen. Ze zaten in een wat betere fase, hadden meer druk naar voren en de kans op de 2-2 was dan heel groot geweest.”

Waar de keeper van Noordwijk zijn ploeg een goede dienst bewees, beging Ter Leede-sluitpost Bogdan Constantin een gigantische blunder. De goalie dacht de bal naar een teamgenoot te spelen, maar schoot hem recht in de voeten van Van Duijn, die hem vervolgens aflegde op Lomis. Het bleek de genadeklap. Wisman: ,,Wat de ploeg te verwijten valt, is dat na de 3-0 de ‘koppies’ naar beneden gingen. Ze lieten het lopen. Dat vond ik erg jammer. Daardoor kon Noordwijk de wedstrijd simpel uitspelen. Ze hebben terecht gewonnen, maar de uitslag is wel wat geflatteerd.”

Noordwijk – Ter Leede 5-0 (2-0). 21. Lomis 1-0, 36. Van Duijn 2-0, 63. Lomis 3-0, 77. Wendt 4-0, 81. Splinter 5-0

Noordwijk: Amezrine, Manuputty (69. Splinter), Overvliet, Veerman, Bröcker, Smith (78. James), Goncalves, Dorothea (78. Mouhyieddine), Lomis, Wendt, Van Duijn

Ter Leede: Constantin, Kewal, Robertson, Kappenberg, Bok (72. Kurbegovic), Verplancke, Van der Lans (68. Vierbergen), Ait-El-Houssi, Ammerlaan, Van der Kooye (34. De Kruys), Dam

Foto’s: Ron van der Linden

Samenvatting Bollenstreek Omroep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)